Závaczki, Koller, Szautner a győzelem küszöbén

Závaczki Bálintnak és Koller Györgynek +4-el, a nőknél Szautner Elenának +6-os score-ral sikerült a legmeggyőzőbben az Old Lake Golf Clubban kezdődött 35. Magyar Kupa rajtja.


Lendületes startot vett a 35. Magyar Kupa 94 játékos alkotta mezőnye. Sokáig úgy tűnt, hogy a Old Lake par 70-es pályája a Zala Springs játékosainak, Bartos Botondnak, Németh Lőrincnek és Földházi-Nagy Zsófiának fekszik a legjobban, miután bogey-birdie párosítással parra hozták az első kilenc szakaszt, de Vu Péter, Szalay Attila, Novák Botond, Zilahy Csaba is a veszélyesnek számító +1-es score-ral fordult a címvédő Závaczki Bálinttal és a versenyen kívül induló Müller Ralphal egyetemben. A férfiak mezőnyében végül a +2-vel forduló és a kört mindössze két bogeyval befejező Kollár Györgynek és a címvédő Závaczkinak - továbbá Müllernek - sikerült +4-el, egy ütésnyi előnyre szert tenni Bartos Botond és Novák Botond előtt.

A nők mindössze 13 játékosból álló maroknyi mezőnyében a favoritnak számító Szautner Elenának egy lehangoló kezdést követően, hibátlan befejező kilenc szakasszal sikerült szépíteni, és +6-os végeredménnyel szépíteni az élre törni. Földházi-Nagy Zsófiának ellenben a parádés kezdése csapott át egy öt bogey - egy dupla bogey-val megpecsételt hátsó kilencbe, így egy ütéssel Szautner mögött várhatja a finálét. A harmadik helyre a junior válogatott tartalékos kerettagja, a GolFiesta U14-es játékosa, Csikós Anna Lana kűzdötte fel magát 82 ütéssel.

Kupaküzdelmek kezdődnek a Öreg-tónál

2024.május 7.

Kilencvenöt nevező adta le jelentkezését a versenykiírásban megjelölt határidőre a május 11-én, 35. alkalommal kezdődő Magyar Kupa stroke play versenyre. Az Old Lake Golf Clubban zajló kétnapos viadal mezőnyében a kétszeres kupagyőztes, Závaczki Bálint és több válogatott játékos is elütőre áll.


Várhatóan ideális pálya és időjárási körülmények várják a Magyar Kupa közel harmadában single hendikeppel érkező mezőnyét. Legesélyesebb minden bizonnyal a Texas A&M University Commerce hallgatóját, az egyetlen pluszos hendikeppel nevező, kétszeres kupagyőztest, Závaczki Bálintot (+3.0) jegyzik, de nem szabad figyelmen kívül hagyni a feltörekvő tehetséges juniorokat, a válogatott kerettag Szautner Elenát (0.4), valamint a Zala-Kovács-testvéreket, Zala-Kovács Pétert (1.7) és Zala-Kovács Lázárt (1.8) sem. A válogatottak kapuján ugyancsak kopogtatók, a szezon első ranglistaversenyét megnyerő Novák Botond (3.0), továbbá Vu Péter (3.0, két Pannoniás, Földházi-Nagy Zsófia (1.8) és Tivadari Péter (5.1), valamint a junior közül Baranovszky Bálint (6.0), Garcon Nathan (7.3), Mohácsi Márk (11.2), Csikós Anna (8.7), Földházi-Nagy Petra (10.0) és De Pelsmaeker Emilie (8.2) is bizonyítani szeretné válogatottságra való rátermettségét. A tizenhárom golfklubból érkező versenyzők közel harmada, 25 versenyző a Zala Springs Golf Resort tagja, a mezőnyben 15 junior, 35 felnőtt és 45 szenior játékossal számolhatnak a startlistát legkésőbb május 10-én, 12 óráig közzétevő készítők.

Összes hír