Závaczki Bálint harmadik a Cyprus Junior Open-en

 

 

Mostoha körülmények között zajlott a hétvégén a Minthis golf pályán rendezett Cyprus Junior Open, de így is magyar siker született, Závaczki Bálint állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A 2013 óta rendezett bajnokságon ezúttal, 14 nemzet, nyolcvan ifjú golfozójának kellett a zord időjárási körülményekkel megküzdeni. A heves esőzések miatt a háromnapos verseny második napját törölték, ezért a bajnokság végeredményét az első és a harmadik nap összetett eredménye alapján állapították meg.

Závaczki Bálint kiválóan kezdte a szezont. Az első fordulóban kisebb hibákat vétett, ami a szezon elején még előfordul, +7-es eredménnyel, a 12. helyről várta a folytatást. Az második napot elmosta az eső, de a fináléban sikerült a bravúr, nullás eredménnyel (76,69) állhatott a dobogó harmadik fokára.

„Nagyot hajrázva, kilenc helyet javítottam, így minden előzetes várakozást borítottam. A pályán igen nagyok a szintkülönbségek, így a fizikai állóképesség játszott komoly szerepet az eredmények alakulásában. A tél folyamán, de most is, az egyik legfontosabb szempont, hogy az erőnlétet fejlesszük. „ – értékelte Bálint a szezon első versenyét.
Bálint nyolcadik éve magántanulóként végzi iskolai tanulmányait, így a félévi vizsgákra történő felkészülés korlátozta a téli golfozást, csupán néhány beltéri edzés fért bele a decemberi és januári időszakba. Ezért nagy várakozással nézett édesapja a szezonnyitó versenyre, hiszen két héttel ezelőtt lehetőségük nyílt ezen a pályán játszani: „Bálint a Pannonia Junior Akadémia csapat tagjaként vett részt a versenyen és nagyon örülök, hogy ilyen élménnyel kezdődött a szezon. Büszke vagyok Bálintra, hogy ismét a végső pillanatokban sikerült kihozni magából a legjobbat. „
A bajnokság népszerűnek bizonyult a magyar juniorok körében, hiszen Sárközi Richard, Somogyi Bence, Benke Ákos, Novák Botond, Czerneczki Laura, Jaczkovics Emma, Szántó Sára, Lehoczky Fanni és Földházy-Nagy Zsófia is részt vett a ciprusi viadalon. A magyar versenyzők eredménye ITT tölthető le.

VÉGEREDMÉNY
1. ADAM Cameron     (SCO)   +5   143  72 71
2. STAYKOV Ryan     (BUL)   +5   143  75 68
3. ZÁVACZKI Bálint  (HUN)  +7   145  76 69

Összes hír