Zászlót bontanak a válogatottak

A tavalyi eredményességi mutatók, valamint a játékosokkal történt előzetes egyeztetések alapján, Böndicz Gergő, a felnőtt és junior válogatottak szövetségi kapitánya kihirdette, idén mely játékosokkal tervez közös munkát a nemzeti csapatokban.


Az elnökség által jóváhagyott szakmai program alapján, Böndicz Gergő szövetségi kapitány idén Berkenyei Daniella, Hayder-Török Alexander, Horváth Ákos, Károly Ádám, ifj. Sárközi Richárd, Somogyi Bence és Závaczki Bálint részvételét tervezi a felnőtt válogatottban. A nemzeti csapat összeállítása során azonban egy, a későbbiekben tovább formálható tartalékkeretből is gazdálkodhat, ahová jelenleg Földházi-Nagy Zsófia, Novák Botond, Szani Mátyás, Tivadari Péter és Vu Péter kapott meghívást.

Ami a felnőtt válogatott nemzetközi versenynaptárát illeti, a szövetség a férfi WAGR-ranglistán május 11-én elfoglalt legjobb pozíció alapján nevez majd egy válogatott játékost az egyéni Amatőr Európa-bajnokságra, amelyet június 26-29. között, a dán The Scandinavian pályáján rendeznek.

Magyar szempontból a szezon egyik, ha nem a legfontosabb nemzetközi megmérettetése, a Lengyelországban (Krakow Valley Golf Club) július 9-13. között megrendezésre kerülő EGA-verseny, a Divízió 2-es Férfi Csapat Európa-bajnokság lesz, ahová hat fős csapatunk, a május 15-én négy legjobb magyar világranglista helyezett és két kvalifikáció során bekerült játékos utazhat.

A felnőttek és a juniorok együtt alkotnak majd női csapatot a Lichtensteinben, július 31. és augusztus 3. között tervezett European Ladies Team Shield Championships-en, ahová egy játékost captain's pick-ként, három versenyzőt a HunTour I. fordulójának három napi összesített eredménye alapján delegál a kapitány.

A junior válogatottat idén Nagy Ármin, Szautner Elena, Zala-Kovács Lázár, Zala-Kovács Péter és Zsimán-Lebovics Zénó alkotja, a tartalékkeretbe Baranovszky Bálintot, Csíkos Lanát, Földházi-Nagy Petrát, Garcon Nathant, Jackson Viktóriát, Németh Lőrincet, Mohácsi Márkot és Wochna Rolandot jelölte a szövetségi kapitány.

A junior csapat számára idén is a legnagyobb kihívást, a felnőttek versenyével a Krakow Valley Golf Clubban párhuzamosan zajló Divízió 2-es Fiú Csapat Európa-bajnokság (július 6-14.) jelenti, ahová három juniort a kapitány jelölhet, három kvalifikáció alapján kerülhet be a csapatba.

A juniorjaink idén is készülhetnek a Penati Golf Clubba költöző European Young Masters-re. A július 24-29. között zajló bajnokságra a június 1-jéig minimum ehcp-t elérő két fiú (2.5) és két lány (5.5) játékos delegálására van lehetőség (több játékos esetén kvalifikáció dönt). The Junior Open-re a sűrű versenynaptár, a vele párhuzamosan zajló Divízió 2-es csapat Európa-bajnokság egybeesése miatt idén nem utazik magyar versenyző.

A szövetség és a felkért kerettagok között létrejött sportszerződés alapján, a játékosok a Winter Cup, a Magyar Kupa, a Magyar Nyílt Amatőr Bajnokság, a három HunTour forduló, valamint a juniorok esetén a Magyar Nyílt Junior Bajnokság között szabadon választhatnak négyet, amely során a válogatott csapat játékosainak kínált 100%-os, illetve a tartalékkeret tagjai számára biztosítandó 50%-os nevezési kedvezményt vehetik igénybe. Továbbá a válogatott havi két, a tartalékkeret havi egy alkalommal, hétfő és csütörtök között díjmentesen játszhat a Balaton Golf Club, a Birdland GCC, a Budapest Highland GC, a Continental Citygolf Club, a Magyar GC, az Old Lake GC, a Pannonia GCC vagy a Zala Springs GR pályák egyikén.

Összes hír