XXIX. Nemzetközi és Magyar Senior Bajnokság 1. nap

XXIX. Nemzetközi és Magyar Szenior Golfbajnokság - 1.nap

Július 3-án kezdetét vette a XXIX. Nemzetközi és Magyar Szenior Golfbajnokság. Összesen  69 golfozó állt rajthoz akiket remek idő és kiváló minőségű pálya várt Kisorosziban.

Az első versenynap után a bruttó super senior kategóriában  Mils Errol vezet az igen figyelemre méltó  73-as score-al. A második helyen Juhász Sándor áll 88 ütéssel, a harmadik helyen pedig Kovács Tas István végzett  92-es ütéssel.

A nettó super senior kategória végeredménye igen érdekesen alakult és rendkívüli izgalmakat ígér:

  1. Mils Errol (69)
  2. Mányi István (69)
  3. Alan Burton (69)

A bruttó senior kategóriában is külföldi játékos vezet, Michael Martin aki az első napot  76 ütéssel teljesítette. Szorosan követi őt Horvath Joseph 77 ütéssel és végül a harmadik helyen Koplányi Tibor áll 79 ütéssel. Az ő mai játéka igen nagy meglepetés volt, hiszen 6-ot javított a saját HCP-jén, amivel megerősítette tagságát a nettó senior válogatottban. Fontos megemlíteni, hogy ez az utolsó válogató verseny a seniorok EB versenye előtt.

A nettó férfi kategória az első versenynapot követően:

  1. dr. Bognár László (71)
  2. Berkes Zoltán (72)
  3. Illés Antal (72)

A bruttó női senior kategóriát a magyar válogatott tagja, dr. Kárpáti Szilvia nagyon stabil és jó játékkal nyerte. Mögötte Zsadányi Ildikó végzett, a harmadik helyet pedig Weiser-Takács Zsuzsa szerezte meg.

A nettó női senior kategória 1.napi eredménye:

  1. dr. Varga Irén (69)
  2. Gyenes Anikó (74)
  3. Zsadányi Ildikó (74)

Dietrich Tamás, a Magyar Senior Golfozók Társaságának elnöke az első versenynapot követően elmondta, hogy a senior golfozók ma remekül játszottak, de azért látszik a játékukon, hogy a kék elütőhöz vannak szokva, ma pedig sárgáról ütöttek a férfiak. Külön kiemelte dr. Horváth Joseph-et aki ma is hozta kiváló eredményét, mint mindig. Viszont nagy meglepetés volt Kovács Titusz mai játéka, aki hosszantartó betegség után ma először állt pályára és rögtön hozta a saját HCP-jét.

Összes hír