XXIX. Nemzetközi és Magyar Szenior Golfbajnokság – Befejező nap

XXIX. Nemzetközi és Magyar Szenior Golfbajnokság – Befejező nap

Hatalmas izgalmakat hozott a XXIX. Nemzetközi és Magyar Szenior Golfbajnokság döntő napja is, melyben az időjárás is nagy szerepet játszott. Ezúttal a beígért vihar és esőzés nem kerülte el a Magyar Golf Club területét, másfél órára meg is kellett szakítani a versenyt a heves eső és villámlás miatt. Szerencsére ez nem okozott nagyobb problémákat hiszen, a remek minőségű pálya hamar elnyelte a vizet és zökkenőmentesen folytatódhatott a küzdelem.

A döntő nap legjobb játékosa a senior férfi kategóriában versenyző Horváth Joseph lett. Bár nem volt annyira sima a győzelem, az 5-ös szakasszal meggyűlt a gondja. A 4. ütés után elveszett a labda és újra kellett kezdeni az ütéseket és végül 8 ütésből indulhatott tovább. De még így is birdie-vel teljesítette a szakaszt. Egész nap és a bajnokság teljes ideje alatt nagyon jól játszott, ami meg is hozta az eredményét.

A super senior férfi kategóriában Errol Mills megtartotta hatalmas előnyét és megnyerte a bajnokságot. A nőknél dr. Kárpáti Szilvia megtartotta előnyét és szép magabiztos játékkal nyerte a döntőt.

Dietrich Tamás, a Magyar Senior Golfozók Társaságának elnöke a döntőt követően elmondta, hogy a bajnokság kiválóan volt megszervezve és minden gördülékenyen és rendben zajlott. Külön köszönet illeti Horváth Béla főtitkár urat, aki a szervezésben derekasan helyt állt. Köszönet illeti továbbá Mányi Istvánt is, aki egy csodálatos Balassi Bálint verssel emelte a díjátadó hangulatát. A versenyzők közül kiemelte id. Kulcsár Tibort, aki 86 évesen is kiváló teljesítményt nyújtott a versenyen.

A díjátadó különlegesre sikeredet, hiszen előtte egy különleges verseny zajlott: 19 üveg bor lehetett nyerni, melyből 14 talált gazdára. A játékosok nagyon évezték ezt a mini versenyt is. A kupák mellett egyéb ajándékok is várták a versenyzőket: a hölgyek csodálatos üveg ékszereket kaptak Lajtai Dia jóvoltából, a férfiak pedig egy üveg bor büszke tulajdonosai lehettek.

A verseny részletes végeredményét a következő linkre kattintva érhetik el:

https://www.pccaddie.net/clubs/0360000/app.php?cat=ts_resultlist&sub=resultlist&made=dyn&id=772079&year=2018

Összes hír