XI. Magyar Profi Bajnokság

A magyar golfélet tizennyolc profi versenyzője küzdött a július 27-29. között, Hencsén rendezett XI. Magyar Profi Bajnokságon. A finálé a végig fej fej mellett haladó Lugosi testvérpár bravúros összecsapását hozta, ahol Tamás végül play off-ban kényszerült megvédeni bajnoki címét.

 

 

"Az első két fordulóban kissé bizonytalanul játszottam, minden rutinomra szükség volt, hogy par-ra hozzam az eredményt, de a rövid játékom végül mindig kihúzott a pácból. A harmadik fordulóban azonban már nem úgy sikerültek a mentések, ahogy elképzeltem, becsúszott egy dupla bogey is" - értékelt Lugosi Tamás.

Lugosi Balázsnak ugyan sikerült még egy rövid időre átvenni a vezetést, de a 18. szakaszra +4 összesített eredménnyel, már döntetlenre állt a verseny, így rájátszás következett. A befejezés egy emlékezetes birdie-vel Tamásnak jött össze, így Balázs a második helyet szerezte meg.

"Nem is tudok még igazán örülni a sikernek, hiszen a testvérem, Balázs nagyot küzdött, végig nyomás alatt tartott, így én őt is győztesnek tekintem" - nyilatkozta a bajnok.

A harmadik helyen, négy ütéssel lemaradva Szigeti Csaba végzett, aki  egyedüli kihívóként követte a profi mezőnyt vezető Lugosi testvéreket.

 

VÉGEREDMÉNY

1 Lugosi Tamás (play off győztes) +4 72 72 76 220
2 Lugosi Balázs +4 74 72 74 220
3 Szigeti Csaba +8 74 75 75 224

 

 

 

 

Összes hír