WHS magyar nyelven

Már magyar nyelven is elérhető az USGA és az R&A Hendikep Szabályzata, mely egységes alapelvre emeli a korábban használt hat különálló nemzetközi módszert.

A 2020 januárjától fokozatosan bevezetett egységes szabályzattal az R&A és az USGA azt célozta, hogy a különböző tudású golfozók bármely versenyformátumban, a világ bármely pályáján korrekt, összehasonlítható módon tudják eredményeiket mérni, egymáshoz viszonyítani.

A Magyar Golf Szövetség a 2021-es szezontól kezdődően vezette be az új eljárást, amelynek szabálykönyvét Bodor Tibor nemzetközi golfbíró az MGSZ Hendikep & Course Rating Bizottságával együttműködve fordította magyar nyelvre. A játékosok számára is készített a szabálykönyvről egy összefoglalót, amely könnyedebb, átláthatóbb, fogyaszthatóbb formában boncolgatja a hendikep számítás gyakorlati kérdéseit. A Hendikep & Course Rating Bizottság rövid ismertetőjéből lényeges kiemelni, hogy a hendikep általános játékkal is módosíthat lesz, de egy évben, minden hónapban maximum egy, de legfeljebb összesen hat eredmény adható majd le, a játékot pedig a golfklub recepcióján az adott napon, a kör megkezdése előtt lesz kötelező bejelenteni. Az összefoglalóból az is kiderül, hogy milyen adatokat szükséges leadni a külföldi versenyeken szerzett eredmények beszámításához. A Bizottság a játékosokra vonatkozó rendelkezések mellett megjelentette az MGSZ, világhendikep rendszer használatához kapcsolódó döntéseit is.

Összes hír