Viktor Hovland nyerte a Hero Opent

PGA TOUR

Viktor Hovland, a 24 éves feltörekvő norvég sztár a németországi European Tour, a Mexikóban szerzett World Wide Technology Championship győzelme után újabb sikerrel pecsételte meg az évet, így ő pozolhatott Tiger Woods-szal a golflegenda versenyének, a Hero World Challenge vasárnapi trófeaátadóján. Az első hely megszerzésére Morikawa is pályázott, a T5. helyhez elegendő -14-es eredményével azonban végül lemaradt a világelső pozícióról, így továbbra is Jon Rahm vezeti a világranglistát, ahol Hovland a 7. helyre ugrott.

SOLHEIM KUPA 2023

Suzann Pettersen, akinek pályafutása utolsó ütésével nyert az Európa-csapat 2019-ben a Solheim Kupán, címvédésre készül, de ezúttal a csapat kapitányaként. Pettersen már kapitányhelyettesként segítette Catriona Matthew munkáját, amikor a kontinensválogatott az ohiói Inverness Clubban tartott tornán megvédte bajnoki címét, a 2023. szeptember 18-24. között, Andalúziában rendezendő Solheim Kupa kiadását azonban már egyedül ő vezényli.

Az R&A és az Európai Golf Szövetség (EGA), a Sports Marketing Surveys kutatásának felhasználásával közzétette a European Golf Participation Report második kiadását, mely átfogó képet ad az európai golf helyzetéről, a regisztrált golfklubtagok és a klubtagsággal nem rendelkező golfozók számáról, a női és junior golf állapotáról. A felmérés azt mutatja, hogy mára több mint 10,6 millió európai hódol a sportágnak, ami egészséges növekedést mutat a legutóbb 2016-ban publikált 7,9 millió játékoshoz képest. A kiadvány teljes terjedelemében az R&A oldalán érhető el.

Összes hír