Magyar Krisztián drámai végjátékban magyar midam bajnok

Magyar Krisztián és Gal Jos izgalmas végjátékában dőlt el a Zalacsányban rendezett VIII. Magyar MidAm Nyílt Golfbajnokság nyílt és magyar bajnoki címének sorsa. 

 

A leading flight drámai végjátékot hozott: Gal Jos (Zsombor) és Magyar Krisztián háromnapi összetett eredménye a 18-as szakasz elütőjén még megegyezett. Biztonságos fairway találat és stabil második ütés után, Magyar Krisztián került távolabb a lyuktól, azonban a harmadik, kicsit hosszúra hagyott ütése mégis a greenen landolt, Zsombor labdája pedig legurult a foregreenre, pin magasságban. Innen, a nyolc méteres puttját mintha zsinóron húzták volna, úgy gurult a lyukba, birdie-re, míg Krisztián gurítása rövidre sikeredett, így Gal Jos szerezte meg a nemzetközi bajnoki címet. Ezzel azonban még nem értek véget az izgalmak, hiszen Krisztián par puttját stabil kézzel értékesített, így a magyar bajnoki címért play-off-ot harcolt ki Szalay Attila ellen .

A két játékos - csakúgy, mint tavaly - a 4-es szakasz elütőjére állt fel a play-off-hoz. Két stabil fairway találat után, Krisztián kissé leakadt ütése rövidre maradt, azonban up-and-down-nal így is par-ra mentett. Szalay Attila magabiztos két puttos par-ja pedig újabb szakaszra invitálta az összegyűlt 40-50 nézőt. Az ötös elütőn, a vizes par-3-ason, Krisztián labdája a pin mögött éppen csak legurult a foregreenre, míg Attila labdája ugyancsak hosszúra sikeredve, a rough tövében csücsült meg. Ennek az lett az eredménye, hogy Attila chip-je rövidre maradt, így egy közel három méteres putt maradt hátra, amit aztán kihagyott. Krisztián frindzsről történt gurítása azonban kétséget sem hagyott afelől, hogy a par könnyűszerrel hozható, ami sikerült is, így a magyar bajnok Magyar Krisztián lett.

A nemzetközi kategória dobogóján Gal Jos (GER), Szalay Attila, Magyar Krisztián (Attila erősebb 36 szakasza miatt) lett a sorrend. A magyar bajnoki címért folytatott play-off küzdelemben azonban Krisztián harcolta ki az elsőséget, így ott Magyar Krisztián, Szalay Attila és Meznerics Gergely lett dobogós. Meznerics mindössze két ütéssel maradt le a rájátszásról, Zilahy Csaba, aki együttállásban a 3. helyen végzett, az utolsó napi magasabb eredménye miatt azonban lecsúszott a dobogó harmadik fokáról. Említésre méltó még Szeberényi Máté teljesítménye, aki 13 ütéssel utasította maga mögé a teljes élmezőnyt, azonban fiatal kora miatt még csak szabadkártyával indulhatott a bajnokságban, így eredménye sem számított bele a kiértékelésbe.

Csodásan, ámbár kevésbé izgalmasan alakult a női bajnoki cím sorsa, ahol Kocsis Réka rajt-cél győzelmet aratva, 24 ütéssel utasította maga mögé a mezőnyt. Sándor Virág állhatott a dobogó  második fokára, aki a második játéknapon már hat ütés előnyre tett szert az őt követő Hoang Thu Dung ellenében. A harmadik játéknapon azonban egyiküknek sem jött ki a lépés, de Virág még így is két ütéssel tudta tovább növelni a közöttük lévő különbséget. Dung gyengébb játéka azonban nem maradt büntetlen, mert nevető harmadikként, Nagy Réka jött fel a 3. helyre, aki kilenc ütéssel játszott jobban a vetélytársánál. A női mezőny minden külföldi játékosa visszalépett a bajnokság első napja előtt az egészségügyi helyzet miatt foganatosított határzár miatt, ezért a nyílt bajnokság női sorrendje megegyezik a magyar bajnokság végeredményével.

A MidAm Golf Tour 2020 ötödik állomása ezzel befejeződött, azonban már lehet jelentkezni a hatodik és egyben utolsó fordulóra, mely 2020. szeptember 20-án, vasárnap, Kisorosziban kerül megrendezésre.

Gratulálunk minden bajnoknak, a dobogósoknak és a résztvevőnek!

(a Magyar Mid-Amatőr Golf SE beszámolója)

 

2020.augusztus 2.

Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület elnöksége, a Versenybizottság által tett javaslat alapján, módosította a VIII. Magyar Mid-Amatőr Nyílt Golfbajnokság versenykiírását. A cél az volt, hogy igazodva és alkalmazkodva az utóbbi napok kormányzati döntéséhez, a Bajnokságot rangjához méltó módon meg tudja rendezni a MidAm Társaság.

Az elnöksége döntése értelmében, a férfi nyílt és magyar kategóriában, a várólista felső egzakt hendikep határa 32.0 lesz. Újdonságként kerül bevezetésre a nemzeti férfi nettó "B" kategória. Az "A" kategóriába a nemzeti férfi mezőny hendikep sorrend szerinti alsó 50%-a kerül besorolásra. Páratlan jelentkezőszám esetén, a férfi "A" kategóriába 50% +1 játékos jut, a mezőny második fele férfi "B" kategóriába kerül. A fentieken túlmenően, a kiírás egyéb pontjai nem változtak.

A Bajnokság nyílt jellege továbbra is megmarad, tekintettel arra, hogy számos külföldi játékos jelezte, hogy még augusztus 31-ig belép Magyarország területére. Azon külföldi játékosok számára, akik ezt nem tudják megtenni, a Magyar MidAm Golf SE - igény szerint - adminisztratív segítséget nyújt a 408/2020.(VIII.30.) Korm.rendelet 6.§ (2) bek. h) pontja alapján.

A bajnokság kiírása, hard card, a helyi szabályok, a helyszín bemutatkozója, a startlista valamint live score ide kattintva érhető el.

 

VIII. Magyar Mid-Am Nyílt Golfbajnokság

2020. augusztus 18.

A Magyar MidAm Golf Sportegyesület tájékoztatja a golfozókat és az érdeklődőket, hogy a VIII. Magyar Mid-Amatőr Nyílt Golfbajnokság 2020. szeptember 4-6. között kerül megrendezésre Zalacsányban, a Zala Springs Golf Resort bajnoki, Robert Trent Jones Jr. tervezte golfpályáján. A Nyílt Bajnokságon a versenyzők világranglista pontokat gyűjthetnek.

A szervező, a Magyar MidAm Golf Sportegyesület várja minden 30. életévét betöltött golfozó jelentkezését a következő linken:

https://www.midamgolf.hu/event-details/8th-hungarian-mid-am-open-golf-championship/form

A bajnokság kiírása, hard card, a helyi szabályok, a helyszín bemutatkozója, a szállásajánlatok és a későbbiek során publikálásra kerülő startlista valamint live score linkje ide kattintva érhető el. Az angol nyelvű kiírás ITT olvasható.

 

A Közép-Kelet Európa egyik leglátogatottabb MidAm eseményére ezen felül miért érdemes ellátogatni?

  • a bajnokság ideje alatt 3 St. Andrews-i minősítésű golfbíró és 4 forecaddie fogja a versenyzők játékát segíteni,
  • a golfklub kiváló golfpályán, kimagasló szolgáltatásokkal fogadja a golfozókat,
  • a szervezők csütörtökön ünnepélyes megnyitó keretében vacsorával fogadják a versenyzőket,
  • pénteken és szombaton golfoktatáson lehet részt venni előzetes bejelentkezés alapján
  • pénteken egy különleges partira invitálják a golfozókat és partnereiket
  • szombaton grill vacsorával egybekötött bórkóstolón vehetnek részt a játékosok
  • vasárnap pedig egy könnyű ebéddel kedveskedik a MidAm Egyesület minden golfozónak

És mindezeket tartalmazza a nevezési díj! Ha pedig a versenyző MidAm tag, akkor a nevezési díjából levonásra kerül a tagsági díja!

Összes hír