Versenyszabályzat változások

A 2024-es versenyszezon tervezési és versenyelőkészítési folyamatának meghatározó dokumentumai, a Magyar Golf Szövetség jövő évi Versenyszabályzata és Ranglistakiírása érhető el a szövetség honlapján.


A Versenyszabályzat 2024-ben bevezetetett legfontosabb változásai között az eredmények GOLFiGO rendszeren keresztül történő online hitelesítésének bevezetését fontos kiemelni. A változás szerint, a szövetségi országos bajnokságokon, valamint a ranglistaversenyeken kötelező jelleggel kerül bevezetésre az eredmények online hitelesítése. A játékosok továbbra is szabadon dönthetnek, hogy a verseny alatt online vagy papír alapon vezetik a score-t (hivatalos score-kártyát már nem nyomtatnak). A beérkezést követően azonban, az eredmények szokásos összeolvasásakor, a flightból legalább egy játékosnak fel kell vinnie az eredményeket a GOLFiGO-ba. Természetesen az lenne a legjobb eljárás, ha minden játékos a saját eredményét töltené fel közvetlenül az online platformra. A score-ok online feltöltését követően, a hitelesítést minden játékos a saját GOLFiGO jelszavával véglegesíti (ez helyettesíti az aláírást). Amennyiben valamely szakaszon két játékos beírása között eltérés mutatkozik, a rendszer azonnal hibaüzenetet küld. Ebben az esetben, a rendszer csak a hiba kijavítását követően enged hitelesíteni. A fejlesztéssel lényegesen egyszerűbbé válik az adminisztráció, így az eredményhirdetésre, a díjak átadására is hamarabb kerülhet sor.

A versenyrendezési szabályokban is történt módosítás: továbbra is a tizenegy golfpályával rendelkező klub rendezhet évi egy ranglistaversenyt, azonban golfpályával nem rendelkező szervezetként, a Magyar Senior Golfozók Társasága és a Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület mellett, a GolFiesta Sportegyesület számára is biztosít a Versenyszabályzat jövőre rendezési jogosultságot.

A 2024. évi Versenyszabályzat és Ranglistakiírás a Magyar Golf Szövetség dokumentumtárában érhető el.

Összes hír