Válogatott kerettagok

Véglegessé vált a nemzeti válogatottak idei összetétele. A szövetségi kapitányok nyolc felnőtt és tizenhét junior játékos közül választhatnak, ők képviselik majd hazánkat a nemzetközi megmérettetéseken.


Az olimpiai kvalifikációs álmokat továbbra is Rózsa Csilla nevéhez köti a magyar golftársadalom, aki idén is elindult a március elején startolt Epson Touron, azonban csípőfájdalmai miatt feladni kényszerült a versenyt.

A felnőtt válogatottba nyolc játékos kapott és fogadott el meghívást. Az amerikai egyetemi vizsgái után Vadkerti Adél és Závaczki Bálint csatlakozik a felnőtt csapat többi tagjához: Benke Ákoshoz, Csányi Olivérhez, Fülöp Gergőhöz, Kovács Alexhez, Novák Botondhoz, és ifj. Sárközi Richárdhoz. A tervek szerint, a válogatott közös edzésnapot tart az április 8-án kezdődő 3. Nyílt Winter Cup előtt. A szezon első két szövetségi versenye, a Winter Cup és a május 13-án kezdődő Magyar Kupa kiemelt jelentőségű. A felnőtt és junior játékosok ugyanis itt kvalifikálhatják magukat a Pannonia Golf & Country Clubban, július 26-30. között rendezendő Team Shield Európa-bajnokságra a hat versenynap alatt legjobb eredményt elérő négy női/lány és négy férfi/fiú csapattagjaként. Az EGA-versenyre az ötödik, tartalék játékos captain's pick alapján kerül majd kijelölésre.

A juniorok számára a felnőtt válogatotthoz hasonló motivációval kezdődik szezon. A nemzeti válogatottban tizenhét junior játékos kapott helyet, a fiúknál Nagy Ármin, Jackson Thomas, Károly Ádám, Sántha Ádám, Somogyi Bence, Zsimán-Lebovics Zénó, Williams Jaxson és Vu Péter, a lányoknál Berkenyei Daniella, Földházi-Nagy Zsófia, Földházi-Nagy Petra, Hoffmann Annamária, Stern Lea, Sántha Laura, Szautner Elena, Szverle Enikő és Zingale Lena képviselheti hazánkat a nemzetközi mezőnyben.

A Magyar Golf Szövetség a válogatott keretbe meghívott versenyzői számára - idén először - sportolói szerződést ajánlott fel, amelyben a játékosok (képviselői) a válogatott szakmai program, a szövetségi támogatások és a sportolói kötelezettségek etikai, jogi feltételrendszerét fogadták el.

Összes hír