Vadkerti Adél és Kötél Bence 2021 amatőr bajnokai

Vadkerti Adél és Kötél Bence győzelmével ért véget a július 2-4. között rendezett 61. Magyar Amatőr Bajnoság. A Magyar Golf Club otthont adó versenyen egykori bajnok védték meg címüket, Vadkerti ötszörös, Kötél Bence kétszeres győztesként került be a magyar golf történetébe. Nettó kategóriában Sajner Zsuzsa és Szabó Péter vehették át az első helyért járó érmeket.


Hatalmas csatának lehettünk szemtanúi a férfi amatőr bajnoki cím megszerzéséért folyó fináléban, de végül a kicsit gyengébben kezdő, ám kiváló játékkal az élre törő Kötél Bencének sikerült egy ütéssel megszerezni az idei serleget. Kötél a fináléban a 3. szakaszt eagle-el koronázta meg, így a kör legjobb eredményével, -2-vel fordult. A bogey-kat is sikeresen tudta birdie-kkel ellensúlyozni, és ha a 18.szakaszon pontosabban kerül a labda a greenre, akár két ütéskülönbséget is diktálhatott volna a tabellán. Mindenesetre, a záró forduló legjobb eredményével, -1-el büszkélkedhet, amivel 2018 amatőr bajnoka maga mögé tudta utasítani az első és második forduló legjobbjait: Stöllinger Viktort és ifj. Sárközi Richárdot. Csányi Olivérnek nem sikerült a duplázás, a 10. szakasz tripla bogeyját már nem tudta javítani, így egyetlen ütéssel maradt le a dobogóról. Závaczki Bálint és 2012 bajnoka, Szeberényi Máté +7-el az ötödik, illetve a hatodik helyen végzett.

1. Kötél Bence +3 77 71 71 219
2. ifj. Sárközi Richárd +4 72 75 73 220
3. Stöllinger Viktor +4 71 78 71 220

Férfi nettó kategória
1. Szabó Péter (207) 2. Sánta Zoltán (209) 3. Dr. Takács János (212)

A nők versenyében Jaczkovics Emma Éva ugyan nagyot hajrázott, de Vadkerti Adélt nem sikerült letaszítani a trónról. Az immár ötszörös amatőr bajnok végül tízütéses előnyre tett szert, így 2017 óta, idén is ő emelhetette magasba a bajnoki serleget. Vadkerti a nyolcszoros bajnok, Kocsis Réka rekordját is megdöntötte, Kocsis ugyanis mindössze négyszer nyert zsinórban amatőr bajnoki címet. A harmadik helyre Berkenyei Daniella ért be, bár Sántha Laurával azonos eredményt ért el.

1. Vadkerti Adél +7 76 74 73 223
2. Jaczkovics Emma Éva +18 73 82 79 234
3. Berkenyei Daniella +26 84 81 77 242

Női nettó kategória
1. Sajner Zsuzsanna (214) 2. Szautner Elena (216) 3. Sam Anh Kim (219)

VÉGEREDMÉNY

61. Magyar Amatőr Bajnokság – Sárközi és Vadkerti célegyenesben

2021. július 3.

Ifj. Sárközi Richárd és Vadkerti Adél vette át a vezetést a 61. Magyar Amatőr Bajnokság második fordulójában. Vadkerti már magabiztosan vezet, azonban a férfiak mezőnyében kiélezett küzdelemre számíthatunk a fináléban.

A Versenybizottság mérlegelte a cut bevezetését, és úgy döntött, hogy a teljes mezőnynek, azaz mind a nyolcvan versenyzőnek megadja a harmadik fordulón való indulás lehetőségét.


A férfiaknál amatőr bajnokavatásra is sor kerülhet, amennyiben ifj. Sárközi Richárd (+3) a fináléban is meg tudja őrizni második körben szerzett elsőségét. Sárközi az egyik legjobb eredménnyel, -1-el fordult, így úgy tűnt, ő is beleszólhat a legjobb hely kiosztásába. A 18. szakaszon ugyan nagyot hibázott, a tripla bogey azonban így sem vette el tőle a listavezető helyet, előnyét viszont mindössze egy ütéskülönbségre szűkítette Csányi Olivérrel (+4) és Kötél Bencével (+4) szemben. Csányi, aki par alatt két ütéssel a nap legjobb score-ját szállította, öt birdie, három bogey mellett dolgozta le tegnapi hátrányát, ezért az ugyancsak címvédő Kötél Bencével együttállásban várhatja a befejezést. Stöllinger (+5) ma nem remekelt, +6-os score-ral a negyedik helyre csúszott, de egy jól időzített véghajrá őt is könnyen a tabella tetejére repítheti, akárcsak a tőle egy ütésre álló Szeberényi Mátét (+6). Horváth Ákos (+7) és Závaczki Bálint (+7) sem áll messze a dobogótól, de ehhez komolyabb bravúrra lenne szükség.

A nők mezőnyében Vadkerti Adél (+6) a nap harmadik legjobb eredményével (+2) már magabiztosan vezet. Jaczkovics Emmának (+11) nem sikerült a tegnapi formáját megőrizni, +10-el zárta a kört, így Vadkertitől öt ütéssel maradt le. A harmadik helyre Berkenyei Daniella (+21) lépett, de mindössze egy ütés választja el az őt szorosan követő Kiss Polett Karolinától (+22) és Sántha Laurától (+22).

EREDMÉNYEK & LIVESCORE & STARTLISTA

61. Magyar Amatőr Bajnokság – Stöllinger egy ütéssel vezet

2021. július 2.

A 61. Magyar Amatőr Bajnokság első fordulója után a férfiaknál Stöllinger Viktor (-1), a nőknél Jaczkovics Emma Éva (+1) került a legközelebb a bajnoki cím megszerzéséhez.


Ideális időjárási és pálya körülmények között kezdődött el a Magyar Golf Szövetség és a Magyar Golf Club rendezésében zajló 61. Magyar Amatőr Bajnokság. A mezőny egészében nagy a tolongás a pozíciók megszerzéséért, sok az együttállás, a bolyok között mindössze egy-egy ütéskülönbség mutatkozik, így minden bizonnyal izgalmas folytatás ígérkezik a második fordulóban is a bajnoki cím megszerzéséért.

A férfiak mezőnyében Stöllinger Viktor (71) tudta végül megőrizni hidegvérét és kiegyensúlyozott játékkal maga mögé utasítani a mezőny favoritjait, köztük ifj. Sárközi Richárdot, aki -2-vel még a kör legjobb első kilenc szakaszos score-jával büszkélkedhetett. Harmadikként a tőle a mindössze egyetlen ütéssel lemaradó Horváth Ákos, a Balaton Golf tehetsége végzett. Sokáig őrizte a mezőny vezető pozícióját 2012 amatőr bajnoka, Szeberényi Máté is, ő a második legjobb eredménnyel fordult, majd két parádés birdie után egészesen a 15. szakaszig vezetett -3-al, de a befejezés végül nem jött össze, Závaczki Bálinttal együttállásban +2-vel várják a folytatást. Őket Benke Ákos és Bertényi Bence +4-el, Kötél Bence és Zsimán-Lebovics Zénó +5-el, Csányi Olivér és Zilahy Csaba +6 ütéssel követi a tabellán.

A nők versenyében az egy flightban induló Jaczkovics Emma (73) és a négyszeres magyar amatőr bajnok, Vadkerti Adél (76) párharca dominált. Mindketten +1-el fordultak, végig kiegyenlített teljesítményt nyújtottak, Vadkerti azonban a 17. szakaszt bogey-val fejezte be, melyet ráadásul dupla bogey-val fejelt meg a 18-ason. Jaczkovics így a teljes mezőny harmadik legjobb eredményével, három ütéssel vezet Vadkerti előtt. A velük egy flightban küzdő Berkenyei Daniella a sűrűn potyogó bogey-kat egyetlen birdie-vel sem tudta feledtetni, így Lehoczky Fanni (80) kezdheti harmadikként a második fordulót.

A nőknél Jaczkovics Emma Éva +1 ütéssel áll az élen

EREDMÉNYEK & LIVESCORE & STARTLISTA

Kisoroszi várja az amatőr bajnokjelölteket

2021. július 1.

Nyolcvan versenyzővel indulnak útjára július 2-án a 61. Magyar Amatőr Bajnokság háromnapos küzdelmei, melyet idén Magyarország legnagyobb múltú pályáján, a Magyar Golf Clubban követhetünk nyomon.


A határidőre szabályosan beérkezett nevezések alapján korosztályos erőviszonyokat fitogtató összecsapásokra, történelmi csúcsokra, a magyar amatőr golf elit izgalmas bajnokságára számíthatnak a versenyzők, a Szentendrei-sziget csücskébe hétvégén kilátogatók.

A mezőny kétségtelenül legnagyobb favoritjainak a címvédő bajnokok számítanak, élen Vadkerti Adéllal, aki immár zsinórban, ötödik amatőr címének megszerzésére készül, melyet golf karrierjében, de bátran állíthatjuk, a magyar golf krónikájában is sikertörténetként jegyezhetnek. A Magyar Kupához hasonló, kiélezett párharc is megismétlődhet, hiszen rajthoz áll 2017 és 2020 bajnoka, Csányi Olivér és az idei kupagyőztes, Závaczki Bálint is. Kétszeres bajnokká válhat Kötél Bence és 2012 amatőr bajnoka, Szeberényi Máté is, de új győztesek avatására is sor kerülhet. Az trónkövetelő esélyesek között találhatjuk ugyanis az összetett férfi ranglista élén álló Bertényi Bencét, a lista harmadik helyezettjét, Horváth Ákost, 2020 amatőr bronzérmesét, ifj. Sárközi Richárdot, a hat pluszos hendikeppel indulók egyikét, Stöllinger Viktort, vagy a nőknél a összetett ranglistát vezető, Magyar Kupa győztest, Berkenyei Daniellát, valamint a tavalyi második és harmadik helyezetteket, Jaczkovics Emma Évát és Kiss Polett Karolinát.

Jakobi András versenyigazgató is remek versenyre számít, a pályakörülmények ugyanis ideálisak. A küzdelmek mind a három versenynapon 8 órakor kezdődnek. Újdonság, hogy a 16 & 17 szakaszok által határolt telepített erdős terület "no play zone"-nak számít, az eldolgozott vakondtúrásokon landoló labdákért pedig free drop jár. A további változások a helyi szabályzatban követhetők nyomon.

STARTLISTA

A képhez tartozó alt jellemző üres; PSz_20200726-MGSz-21.jpg a fájlnév
A 60. Magyar Amatőr Bajnokság díjazottjai

Összes hír