V. Golfünnep – junior csapatok az ünnepeltek

A junior fiú és lány csapat győzelmével értek véget az V. Golfünnep küzdelmei. A junior lányok az elmúlt évhez hasonlóan, csak play offban tudták megszerezni a győzelmet a szenior válogatottal szemben. Az egyéni verseny győzetesei Kötél Bence (70) és Batta Krisztina (78).

 

A stroke play fordulót után a döntő match play kör - a kiszámíthatatlan időjárás mellett - számos izgalmas fordulatot tartogatott. A férfiak mezőnyében a junior fiú - felnőtt férfi derbi nagy meglepetéseként, a Balaton Golf tehetségének, Horváth Ákosnak szoros küzdelemben (1up) sikerült Csányi Olivérrel szemben győzedelmeskedni, Greff Bálint pedig kiélezett csatában maradt alul Závaczki Bálint ellenében, így a Kötél Bence és a Bertényi Bence által hozott mérkőzésekkel együtt, a junior fiú válogatott szerezte meg az aranyérmet. A harmadik helyért folyó küzdelemben a prok ugyan hozták a kötelezőt, de a szeniorok nem adták könnyen magukat. Az első stroke fordulóban even par-t játszó dr. Horváth Péteren Tóbiás Zsolt nem tudott felülkerekedni, Horvath Josephnek pedig Hahn Rolandot sikerült megszorongatnia. Az izgalmas fordulatok a prok 3-1-es győzelmét és a csapattagok nyakába járó bronzérmet hozták. Az ötödik-hetedik helyek kiosztását a két forduló összesített stroke play eredménye döntötte el. Az ötödik helyen 480 ütéssel a Krämer András vezette mid-amatőr férfi csapat végzett, melyhez a csapatkapitány kiváló egyéni teljesítménye (77,77) nagy mértékben hozzájárult. Hatodikként a szövetség elnökségének csapata futott be, ahol végül Flesch Tamás és Andrási Miklós is hozzájárulhatott az 574-es összesített végeredményhez. A férfiak mezőnyét a szuper szenior válogatott zárja, amelyben az évek óta kiemelkedő eredményeket szállító Donald Ellis (88, 91) most is a csapat húzóemberének bizonyult.

A nők versenyében idén is play off döntött az aranyérem sorsáról. A szenior válogatott csapatkapitánya, Batta Krisztina még el tudta vinni a győzelmet Jaczkovics Emmával szemben, a Hoffmann Annamária - Földesi Katalin és Lehoczky Fanni - Turkovics Ilona párosításból pedig a juniorok kerültek ki győztesként. Koharek Anna azonban már csak az 1.,2.,3.,8. és 9.szakaszokon zajló play off-ban tudott Nagy Rékával szemben bizonyítani és hozni a junior lány csapat mezőny győzelmét. A harmadik hely esélyeseként a felnőtt női válogatott vágott neki a match play körnek, ahol egyedül a Lengyel Lilla - Luu Thi Thu Huong mérkőzés okozott némi izgalmat, egyébként a felnőtt csapat abszolút győzelmét, és egyben a dobogó harmadik helyét hozták a mid-amatőr csapattal szemben.

 

 

 

 

VÉGEDMÉNY

Egyéni stroke play verseny végeredménye

I. Kötél Bence (71) II. dr. Horváth Péter (72) III. Závaczki Bálint (72)
I. Batta Krisztina (78) II. Lehoczky Fanni (83) III. ZStern Lea Sára (84)

 

FÉRFIAK VERSENYE NŐK VERSENYE
I. HELYEZETT II. HELYEZETT I. HELYEZETT II. HELYEZETT
JUNIOR FIÚ CSAPAT 4 0 FÉRFI FELNŐTT CSAPAT JUNIOR LÁNY CSAPAT 3 1 SZENIOR NŐI CSAPAT
Horváth Ákos 5 & 3 Csányi Olivér Jaczkovics Emma 5 & 3 Batta Krisztina
Závaczki Bálint 1 up Greff Bálint Hoffmann Annamária 3 & 1 Földesi Katalin
Kötél Bence 8 & 7 Holló Zsombor Koharek Anna 1 up Nagy Réka
Bertényi Bence 6 & 4 Rózsa Dávid Lehoczky Fanni 6 & 4 Turkovics Ilona
III. HELYEZETT IV. HELYEZETT III. HELYEZETT IV. HELYEZETT
PGA PRO CSAPAT 3 1 SZENIOR FÉRFI CSAPAT FELNŐTT NŐI CSAPAT 4 0 MIDAM NŐI CSAPAT
Eiring Kristóf 3  & 2 Koller György Kiss Polett Karolina 8  & 7 Lex Annamária
Hahn Roland 1 up Horvath Joseph Lengyel Lilla 3 & 2 Luu Thi Thu Huong
Szigeti Csaba 4 & 2 Hatvári Árpád Nagy Klára 9 & 8 Movik Gabriella
Tóbiás Zsolt 1 up dr. Horváth Péter Stern Lea 7 & 5 Sándor Virág
V. HELYEZETT VI. HELYEZETT
MIDAM FÉRFI CSAPAT 480 ELNÖKSÉGI CSAPAT 574
Krämer András 77,77/154 Andrási Miklós -, 89/89
Magyar Krisztián 82,80/162 Dietrich Tamás 100,98/198
Rádonyi Kristóf 85,85 Flesch Tamás 113/113
Szalay Attila 83,81/164 Makszin Áron 82,92/174
VII. HELYEZETT
FÉRFI SZUPER SZENIOR  609
Donald Ellis 88,91/179
Mányi István 106,118/106
Sándor László Tamás 107,110/217
Vincze Alajos 109, 107/107

 

 

Golfünnep – Kötél Bence egyéniben már győztes

2020. október 17.

Mindkét junior válogatott döntőt játszik az V. Golfünnep küzdelmei során, az egyéni versenyt kiváló játékkal, Kötél Bence nyerte.

 

Hiába a csípős, hideg szél, a napok óta esős időjárás okozta zordabb pályaviszonyok, a magyar szuper klasszisok játékára nem nyomta rá mindez bélyegét az V. Golfünnep első fordulója során. Az stroke play kör legjobb eredményét, par alatt egy ütéssel Kötél Bence érte el, mögötte egyetlen ütéssel, holtversenyben végeztek a korosztályos férfi csapatok tagjai: a felnőtt válogatottból Csányi Olivér és Greff Bálint, a juniorok közül Závaczki Bálint és a szeniorok legjobbja, dr. Horváth Péter. Az egyéni verseny második és harmadik helyére - az utolsó kilenc illetve hat szakasz eredménye alapján - dr. Horváth Péter és Závaczki Bálint futott be.

 

Egyéni stroke play verseny végeredménye

I. Kötél Bence (71) II. dr. Horváth Péter (72) III. Závaczki Bálint (72)

 

A férfiak csapatversenyében a junior fiú válogatott, Kötél Bence (-1), Závaczki Bálint (par) és Bertényi Bence (+4) (Horváth Ákos +7) nagyszerű játékkal, egy ütés előnyt szerzett a Csányi Olivér (par), Greff Bálint (par) és Rózsa Dávid (+4) (Holló Zsombor +13) alkotta felnőtt férfi csapattal  szemben, így a második fordulóban ők játszanak match playt az 1-2. helyért. A harmadik pozícióért a +6-ot elérő prok csapata, Eiring Kristóf (+1), Hahn Roland (+2) és Tóbiás Zsolt (+3)(Szigeti Csaba +5)  küzdhet a szeniorok válogatottjával, dr. Horváth Péterrel (par), Koller Györggyel (+8) és Horvath Josephel (+12) (Hatvári Árpád +18). Az 5-7. helyek kioszátásáért továbbra is stroke playt játszik majd a mid-amatőr, az MGSZ elnökségi és a szuper szenior válogatott.

A nők mezőnyében Batta Krisztina (+6) kiváló játékával erősítve, a szenior női csapat bravúros egy ütéssel körözte le a junior lányokat, így ők dönthetik majd el az első két helyezés sorsát. A felnőtt és a mid-amatőr női válogatott a dobogó harmadik helyéért küzdhet.

 

 

 

Csapatverseny eredmények - 1. forduló

I.  Junior fiú csapat                                                 +3 I. Szenior női csapat                                             +44
II. Felnőtt férfi csapat                                             +4 II. Junior lány csapat                                           +45
III.Profi csapat                                                         +6 III. Felnőtt női csapat                                          +58
IV. Szenior férfi csapat                                         +20 IV.Midam női csapat                                            +80
V. Midam férfi csapat                                           +26
VI. Elnökségi csapat                                             +79
VII. Szuper szenior férfi csapat                          +85

EREDMÉNYEK ÉS STARTLISTA

 

 

Golfünnepi hangulatban

2020. október 15.

Kép: IV. Golfünnep - győztes férfi csapatok

Tizenegy csapatra bővült az V. Golfünnep mezőnye, idén a Magyar Golf Szövetség elnökségének csapata is beszáll a profi és korosztályos amatőr válogatottak küzdelmébe.

 

A magyar golf immár hagyományosnak tekinthető ünnepére 2020.október 17-18. között kerül sor. Az igazi presztízs csatába a négyfős női és férfi felnőtt, junior, mid-amatőr, szenior, a férfi szuper szenior válogatottak, valamint a profik csapata mellett immár az elnökség tagjai is beszálltak.

A Versenykiírás szerint, a Pannonia Golf & Country Clubban zajló viadal első napján a négy egyéni stroke play eredményből, a három legalacsonyabbat veszik majd számításba. A finisben aztán a dobogós helyek megszerzéséért az első forduló legalacsonyabb stroke play eredményét így elérő négy csapat játszik az erősorrend szerinti párosítás alapján (1/2.helyzett és 3/4. helyezett) egymás ellen négy-négy single match play mérkőzést. A férfiaknál az 5-7. helyezett csapatok az összesített csapateredményüket adó stroke play-el fejezik be majd a versenyt. A három legjobb férfi és női csapat, valamint a legjobb stroke eredményt elérők vehetnek majd át díjakat.

2019-ben a felnőtt válogatottak taroltak , bár mindkét csapat csak playoff-ban tudta kikényszeríteni a győzelmet. A felnőtt férfiaknak a profikkal, a felnőtt nőknek a junior lányokkal szemben kellett megküzdeni az előségért. A legjobb egyéni eredményt Závaczki Bálint (68), Rózsa Dávid (70) és Lugosi Tamás (70) érte el.

Idén is számos nagy név, a magyar golf társadalom kiváló játékosa, megannyi bajnoki cím tulajdonosa és várományosa áll majd elütőre, hogy ünnepi hangulatot varázsolva, izgalmakkal teli versenyen búcsúzhasson a koronavírus által meggyötört szezontól.

STARTLISTA

 

V. Golfünnep
2020. október 17-18. - Pannonia Golf & Country Club
NEVEZETT CSAPATOK
Felnőtt férfi csapat Felnőtt női csapat Junior fiú csapat Junior lány csapat
Csányi Olivér Kiss Polett Karolina Bertényi Bence Jaczkovics Emma
Greff Bálint Lengyel Lilla Horváth Ákos Koharek Anna
Holló Zsombor Nagy Klára Kötél Bence Lehoczky Fanni
Rózsa Dávid Stern Lea Závaczki Bálint Sántha Laura
T: Fülöp Gergő T: Hoffmann Annamária
MidAm férfi csapat MidAm női csapat Szenior férfi csapat Szenior női csapat
Krämer András Lex Annamária Dr. Horváth Péter Batta Krisztina
Magyar Krisztián Luu Thi Thu Huong Hatvári Árpád Földesi Katalin
Rádonyi Kristóf Movik Gabriella Horvath Joseph Nagy Réka
Szalay Attila Sándor Virág Koller György Turkovics Ilona
T: Meznerics Gergő T: Kispál Helén T: Baldauf László T: Bernáth Katalin
PGA Pro csapat Elnökségi csapat Szuper szenior csapat
Eiring Kristóf Andrási Miklós Donald Ellis
Hahn Roland Dietrich Tamás Mányi István
Szigeti Csaba Flesch Tamás Sándor László Tamás
Tóbiás Zsolt Makszin Áron Vincze Alajos

Összes hír