Rózsa Csilla az LPGA előszobájában

Hatalmas bravúrral jutott Rózsa Csilla 283 (71,73,69,70) az LPGA utolsó kvalifikációs fordulójába, miután az október 14-17. között, a floridai Venice-ben rendezett selejtezőn a mezőny előkelő, T24. pozícióját szerezte meg.

Csilla kiváló játékkal, három mínuszos körrel, magabiztosan menetelt a 185 játékos között, így 2017 és 2018-hoz hasonlóan, idén is sikeresen vette az LPGA-tagságot jelentő sorozat második kvalifikációs fordulóját. A tabella élén holtversenyben az amerikai, amatőr Sierra Brooks és a német Olivia Cowan -13-al áll, 35 játékos, köztük Csilla,  -5-ös, vagy jobb score-ral végzett, így ők biztosan ott lesznek az október 23. és november 2. között, a Pinehurst pályán zajló végső küzdelmeknek.

15 nemzet, köztük Magyarország versenyzője jutott az LPGA kvalifikációs sorozat döntőjébe.

Csehország - Karolina Vlckova
Dánia - Emily Kristine Pedersen
Anglia - Holly Clyburn, Meghan MacLaren
Finnország  - Matilda Castren
Franciaország - Celine Herbin, Joanna Klatten
Németország - Olivia Cowan, Esther Henseleit
Magyarország - Rózsa Csilla
Kína - Mohan Du, Yan Liu
Fülöp-szigetek - Bianca Pagdanganan (amatőr)
Korea - Yae Eun Hong(amatőr), Jiwon Jeon, Kum-kang Park(amatőr)
Svédország - Frida Kinhult(amatőr)
Svájc -  Albane Valenzuela(amatőr)
Thaiföld - Prima Thammaraks
Amarikai Egyesült Államok - Lakareber Abe, Brittany Benvenuto, Elise Bradley, Sierra Brooks (amatőr), Jennifer Chang(amatőr), Kendra Dalton, Cindy Ha, Haylee Harford, Andrea Lee(amatőr),Gabby Lemieux, Janet Mao, Haley Moore, Elizabeth Nagel,Yealimi Noh, Anna Redding, Maia Schechter, Katelyn Sepmoree,Savannah Vilaubi, Eunice Yi, Katie Yoo
Venezuela - Alazne Urizar Zapata

VÉGEREDMÉNY

Út az LPGA felé - élbolyban

2019. október 15.

A Symetra Tour szezonzárása után, Rózsa Csilla az LPGA-kártya megszerzéséért folytatja a küzdelmeket. A jövő évi Symetra Tour már a zsebében van, most az a kérdés, hogy a Q-School hátralévő két kvalifikációs fordulójában képes-e egy szinttel feljebb, az LPGA mezőnyébe lépni, és ott az olimpiai kvalifikációt is érő értékes pontokat gyűjtögetni.

Harminckét ország, 185 feltörekvő sztárja, köztük a legsikeresebb golfozónőnk, Rózsa Csilla érkezett a napfényes floridai Venice-be, hogy október 14-17. között részt vehessen az LPGA kvalifikációs forduló második állomásán. A versenyzők komoly kihívás előtt állnak, hiszen rotációban, a  Plantation GCC Bobcat és Panther pályáin zajló, 72 szakaszos stroke verseny - cut nélkül - termeli majd ki azt a 30 játékost, aki október 23. és november 2. között, a Pinehurst pályán folytathatja a harcot az álom-kártya megszerzéséért.

Csilla ígéretes rajtot vett, a Bobcat pályán, magyar idő szerint 18.10-kor startolt, és az első kilenc szakaszt egy birdie-vel teljesítette, majd a befejezésben két bogey és két birdie mellett sikerült lejönnie, így par alatt eggyel, a T38.helyen állók népes csapatába verekedte be magát. A mezőnyt a német Olivia Cowan, bogey-mentes, -8-as kezdő körrel vezeti. Csilla a második fordulót magyar idő szerint 14.44 órakor, a Panther pályán kezdi.

LPGA Q-SCHOOL LEADERBOARD

 

Összes hír