Új kupagyőztesek születtek

Novák Botond és Szautner Elena első kupagyőzelmét aratta a 2024. május 11-12. között rendezett 35. Magyar Kupán, így új kupagyőztesek születtek az Old Lake Golf Clubban rendezett viadalon.


Ideális pályakörülmények és ragyogó napsütés várta az Old Lake Golf Club kétnapos versenyén azt a tizenhárom klubból érkezett 94 játékost, akik közül 2024 Magyar Kupa győztesei, a Zala Springs Golf Resort két versenyzője, Novák Botond és Szautner Elena emelhette magasba a legcsillogóbb serleget.

A férfiak mezőnyében, az első kört követően még Koller György és Závaczki Bálint +4-es score-ral, de mindössze egyetlen ütéssel remekelt a tabella élén Novák Botond és Bartos Botond előtt. Novák, a felnőtt tartalékkeret tagja azonban meggyőzően nyitott a döntő napján, a teljes mezőny legjobb eredményével, -2-vel fordult, miután két birdie - bogey páros mellett, egy eagle-el pecsételte meg a par 4-es 7. szakaszt, így nem meglepő, hogy hamar átvette a vezetést a túlságosan gyakran rontó Kollertől és a címvédő Závaczkitól. Novák Botond a folytatásban is stabilan játszott, mindössze két bogey csúszott az utolsó kilenc szakaszon játékába ahhoz, hogy végül hét ütéssel előzze meg összesítettben Závaczkit, és ő legyen 2024 férfi kupagyőztese. A második helyre az amerikai egyetemi tanulmányait követően itthon szünidőző Závaczki Bálint szorult, még harmadikként az utolsó körben második legjobb eredménnyel, +-3-al hajrázó Garcon Nathan végzett, aki összesítettben a versenyszabályok szerint lett dobogós, a vele azonos végeredménnyel búcsúzó Meznerics Gergely és Szalay Attila mellett.

NOVÁK BOTOND (+5) 2. Závaczki Bálint (+12) 3. Garcon Nathan (+14)

A nők versenyében a legmagasabb dobogós helyek Szautner Elena és Földházi-Nagy Zsófia között dőltek el. A junior válogatott kerettag Szautner +6-al, egyetlen ütéselőnnyel fordult a finálé felé, mely távolságot a záró fordulóban tovább sikerült szélesíteni, így újonc győztesként, +12 összesített eredménnyel ő vihette haza a legfényesebb serleget. Földházi-Nagy Zsófia hiába próbálta klubtársát folyamatos nyomás alá helyezni, négy ütéssel a második helyre csúszott, még a bronzérem a GolÍFiesta játékosához, Csikós Anna Lanához került.

1. SZAUTNER ELENA (+12) 2. Földházi-Nagy Zsófia (+16) 3. Csikós Anna Lara (+26)

Závaczki, Koller, Szautner a győzelem küszöbén

2024.május 11.

Závaczki Bálintnak és Koller Györgynek +4-el, a nőknél Szautner Elenának +6-os score-ral sikerült a legmeggyőzőbben az Old Lake Golf Clubban kezdődött 35. Magyar Kupa rajtja.


Lendületes startot vett a 35. Magyar Kupa 94 játékos alkotta mezőnye. Sokáig úgy tűnt, hogy a Old Lake par 70-es pályája a Zala Springs játékosainak, Bartos Botondnak, Németh Lőrincnek és Földházi-Nagy Zsófiának fekszik a legjobban, miután bogey-birdie párosítással parra hozták az első kilenc szakaszt, de Vu Péter, Szalay Attila, Novák Botond, Zilahy Csaba is a veszélyesnek számító +1-es score-ral fordult a címvédő Závaczki Bálinttal és a versenyen kívül induló Müller Ralphal egyetemben. A férfiak mezőnyében végül a +2-vel forduló és a kört mindössze két bogeyval befejező Kollár Györgynek és a címvédő Závaczkinak - továbbá Müllernek - sikerült +4-el, egy ütésnyi előnyre szert tenni Bartos Botond és Novák Botond előtt.

A nők mindössze 13 játékosból álló maroknyi mezőnyében a favoritnak számító Szautner Elenának egy lehangoló kezdést követően, hibátlan befejező kilenc szakasszal sikerült szépíteni, és +6-os végeredménnyel szépíteni az élre törni. Földházi-Nagy Zsófiának ellenben a parádés kezdése csapott át egy öt bogey - egy dupla bogey-val megpecsételt hátsó kilencbe, így egy ütéssel Szautner mögött várhatja a finálét. A harmadik helyre a junior válogatott tartalékos kerettagja, a GolFiesta U14-es játékosa, Csikós Anna Lana kűzdötte fel magát 82 ütéssel.

Kupaküzdelmek kezdődnek a Öreg-tónál

2024.május 7.

Kilencvenöt nevező adta le jelentkezését a versenykiírásban megjelölt határidőre a május 11-én, 35. alkalommal kezdődő Magyar Kupa stroke play versenyre. Az Old Lake Golf Clubban zajló kétnapos viadal mezőnyében a kétszeres kupagyőztes, Závaczki Bálint és több válogatott játékos is elütőre áll.


Várhatóan ideális pálya és időjárási körülmények várják a Magyar Kupa közel harmadában single hendikeppel érkező mezőnyét. Legesélyesebb minden bizonnyal a Texas A&M University Commerce hallgatóját, az egyetlen pluszos hendikeppel nevező, kétszeres kupagyőztest, Závaczki Bálintot (+3.0) jegyzik, de nem szabad figyelmen kívül hagyni a feltörekvő tehetséges juniorokat, a válogatott kerettag Szautner Elenát (0.4), valamint a Zala-Kovács-testvéreket, Zala-Kovács Pétert (1.7) és Zala-Kovács Lázárt (1.8) sem. A válogatottak kapuján ugyancsak kopogtatók, a szezon első ranglistaversenyét megnyerő Novák Botond (3.0), továbbá Vu Péter (3.0, két Pannoniás, Földházi-Nagy Zsófia (1.8) és Tivadari Péter (5.1), valamint a junior közül Baranovszky Bálint (6.0), Garcon Nathan (7.3), Mohácsi Márk (11.2), Csikós Anna (8.7), Földházi-Nagy Petra (10.0) és De Pelsmaeker Emilie (8.2) is bizonyítani szeretné válogatottságra való rátermettségét. A tizenhárom golfklubból érkező versenyzők közel harmada, 25 versenyző a Zala Springs Golf Resort tagja, a mezőnyben 15 junior, 35 felnőtt és 45 szenior játékossal számolhatnak a startlistát legkésőbb május 10-én, 12 óráig közzétevő készítők.

Összes hír