EYM befejezés

Böndicz Gergő szövetségi kapitány szakmai irányításával, Zsimán-Lebovics Zénó képviselte Magyarországot a július 27-29. között, a szlovákiai Sedin Golf Resortban rendezett 28. European Young Masters junior bajnokságon, ahol az U16-os mezőnyben a T37. helyen sikerült végezni.


Befejeződtek a szlovákiai Sedin Golf Clubban rendezett U16-os juniorok kontinensbajnoksága, a European Young Masters háromnapos stroke play versenye. Hazánk színeiben a magyar válogatott játékosa, Zsimán-Lebovics Zénó (+14) indult, aki tavaly is kaphatott már ízelítőt a verseny hangulatába, színvonalába. A 32 országból érkezett 55 lány és 59 fiú versenyző között a Zala Springs golfozója friss lendülettel olvasta a pályát, +1-el a T21.helyről várhatta a második kört. Az időjárási körülmények, a pálya adottságai, a nemzetközi színvonal nyomása azonban túl nagy terhelést rótt az ifjú tehetség vállára, +7, majd +6 után a T37. helyen végzett. A fiúk mezőnyét az angol Bolton Ben -11), a lányokét az olasz Aparicio Natalia (-11) nyerte, a Nemzetek Kupája csapatversenyből a francia válogatott -18-al került ki győztesként.

Több kell a sikerhez

2023.07.28.

Zsimán Lebovics Zénó a European Young Masters +1-es biztató eredménnyel zárult első fordulóját követően a lengyel Luczak Konstanty-val és az osztrák Roittner Bernharddal indulhatott a T21.helyről a második körnek. A versenynap azonban bőven tartogatott kihívásokat, amellyel válogatott játékosunk kevésbé sikeresen birkózott meg. A pálya első felében két bogey-val, egy dupla-bogey-val fordult, de a folytatás sem hozott lélekemelő megkönnyebbülést. Négy bogey és csupán a 12-esen beírt egyetlen birdie lett a második versenynap mérlege, így tizenegy pozíciót rontva, a T32. helyre csúszott a tabellán. A fiú mezőnyt két angol, Ben Bolton és Kris Kim -5-el vezeti. Junior válogatott versenyzőnk 11.40-kor kezdi a harmadik fordulót a belga Duquaine Hugo és a cseh Mnahoncak Matej flight-társakkal.

Biztató kezdés a Young Mastersen

2023.07.27.

32 ország, 114 játékosa, 59 fiú és 55 lány száll harcba a Sedin Golf Resort par 73-as pályáján, hogy az Európai Golf Szövetség "European Young Masters Champion Golfer" 2023-as egyéni címét megszerezze. Az U16-os juniorok Nemzetek Kupájában a két fiú és két lányból álló csapatok három legjobb score-ja alapján döntik el a dobogós helyeket, ahová idén 28 ország nevezett. Magyarország színeiben Zsimán-Lebovics Zénó indul, aki már tavaly is belekóstolhatott a Young Masters légkörébe, akkor 60 fiú induló közül, +12-es score-ral a középmezőnyben, a T31.helyen végzett. A Zsimán-Lebovics a gyakorlónapokat követően az első stroke play fordulót 10.10 -kor kezdte egy flightban a lengyel Luczak Konstanty-val és az osztrák Roittner Bernharddal.

Zsimán-Lebovics Zénó (+1) biztatóan kezdte az első fordulót, a 2-esen beírt bogey-t a forduló előtti birdie egyenlítette parra. A pálya második felében is sikerült javítani a 10. szakaszon behúzott bogeyt, de 16-oson újabb következett, így +1-el az ígéretes T21. helyre sikerült hatodmagával kerülni, mindössze három ütésnyi távolságra a top10-es bolytól. A versenynap legjobb eredményével, -6-al a svájci Wennestam Miles dicsekedhet, a 2.helyen az angol Kim Kris és a francia Covilleau Oscar -5-el osztozik.

A European Young Masters először 1995-ben került be az EGA versenynaptárába, akkor a fiúk mezőnyét Sergio Garcia nyerte, de azóta is olyan jelentős játékosok szereztek itt érmet, mint Carlota Ciganda, Rory McIlroy, Suzanne Peterson, Georgia Hall vagy Matt Fitzpatrick. Magyarország három alkalommal látta vendégül az Európai Golf Szövetség egyik legrangosabb utánpótlás Európa-bajnokságát, 2010-2012 között a Royal Balaton Golf Clubban versenyezhettek a kontinens legjobb juniorjai.

Zsimán-Lebovics Zénó a Nagyfödémes melletti pályán gyakorol

Összes hír