Kiemelten fontos szakaszhoz érkezett a magyar és nemzetközi golfélet, amikor a riói olimpián 112 év kihagyás után újra bemutatkozott a golf. Ez hatalmas siker a sportág számára, új lendületet adott a fejlődéséhez, ugyanakkor komoly felelősség is. A sportág népszerűsítésében egyértelműen segít az olimpiai eszme. Nagyszerű eredmény lenne, ha 2020-ban, a tokiói olimpiára magyar versenyzőt tudnánk küldeni. Ennek egyik feltétele, hogy tovább kell fejlesztenünk a hazai versenysportot, a magyar sportolók nemzetközi versenyeztetését, ugyanakkor jelentősen növelni kell a sportba bekapcsolódó, tehetséges fiatalok számát, ezért misszióként tekintünk arra, hogy „kinyissuk” a golfpályák kapuit, hogy ezt az elegáns és izgalmas sportot minél több emberrel megismertessük, minél több fiatallal megszerettessük.

Ehhez elengedhetetlen az állami- és a magánszektorból jövő támogatáson alapuló rendszer tovább fejlesztése, a finanszírozás transzparens és szabályozott működése.

Tagszervezeteinkkel együtt azon dolgozunk, hogy golfpályáinkon barátságos légkör fogadja azokat, akik a szabadidejüket aktív és egészséges módon szeretnék eltölteni, és azokat, akik versenyszerűen sportoló amatőr és professzionális játékosok. A kiemelkedő szakmai szolgáltatásainkon túl komoly figyelmet szeretnénk szentelni a fenntarthatóságra és környezetünk védelmére is.

Célunk, hogy ezzel a tradicionális és egyben innovatív sporttal kortól és tudástól függetlenül, minél több embernek szerezzünk felejthetetlen sportélményt.

 

Dr. Szivek Norbert
MGSZ elnök