Team Shield mérleg

Nem sikerült a magyar válogatottnak legyőzni az észt csapatot a European Team Shield Championship döntő fordulójában, így Batta Krisztina, Berkenyei Daniella, Földházi-Nagy Zsófia és Szautner Elena a hatodik helyen zárt a görögországi International Olympic Academy Golf Course pályáján rendezett csapatbajnokságon.


A match play bajnokság záró versenynapján egyedül Berkenyei Daniellának sikerült 3 & 2-re hozni meccset, Földházi-Nagy Zsófia - Szautner Elena 5 & 4-re maradt alul foursome-ban a Soe Karola-Ustal Triin Marleen párossal szemben, Batta Krisztina 7 & 6-ra Reemet Elizaveta Sofia ellen veszített. Az 1-2-es veszteség egyben azt is jelentette, hogy a nyolc csapattal induló mezőnyben a magyar válogatott a hatodik helyet szerezte meg. A döntőben a lengyel csapat 3-0-ás győzelmet aratott Bulgária felett, a bronzérem a görögök nyakába került.

2023 European Team Shield Championship végeredmény

  1. Lengyelország
  2. Bulgária
  3. Görögország
  4. Luxemburg
  5. Észtország
  6. Magyarország
  7. Liechstein
  8. Ukrajna

Magabiztos győzelem az ukránok ellen

2023.08.04.

Meggyőző eredménnyel zárta a magyar válogatott a Görögországban zajló European Team Shield Championship elődöntő mérkőzéseit, a Földházi-Szautner páros foursome-ban, Berkenyei egyéniben hozta a győzelmet, így a döntőben Észtországgal küzdhet az ötödik helyért.


Sikeres versenynapot könyvelhet el a magyar válogatott a görög olimpiai akadémia golfpályáján zajlott elődöntőt követően, hiszen a Földházi-Nagy Zsófia és Szautner Elena alkotta páros 4 & 2-re győzte le a Zagorodnia Galina - Ostapchuk Irina kettőst, de Berkenyei Daniellának is könnyű helyzete volt, a 13.szakaszt követően írhatta be a 7 & 5-ös végeredményt Kolobova Eva ellen. Batta Krisztina az ukrán válogatott három fős létszáma miatt mérkőzés nélkül szerzett pontot, így a nap mérlege szerint 3 & 0-ra győzött a magyar válogatott. A magyarokra a 9 órakor, Észtország ellen kezdődő mérkőzés vár a záró fordulóban, ahol az 5-6. hely kiosztása a Földházi-Szautner páros, valamint Batta és Berkenyei egyéni eredményétől függ.

A döntőt a legjobb stroke play összesítés (-1), valamint az ukránok és Luxemburg ellen aratott győzelem után a lengyel válogatott, továbbá az észtek és a görögök felett győzedelmeskedő bolgár csapat 11 órától vívja.

2023 European Team Shield Championship elődöntő eredmények

Lengyelország - Luxemburg 2 & 1

Bulgária - Görögország 2 & 1

Ukrajna - Magyarország 0 & 3

Észtország - Lichtenstein 2.5 & 0.5

Luxemburgi fölény

2023.08.03.

Nehéz ellenfélnek bizonyult Luxemburg válogatottja a magyar női csapat számára, miután a European Team Shield Championship match play negyeddöntőjében 2,5 & 0,5-as vereséget könyveltek el a mieink, így az elődöntőben Ukrajnával mérkőzhetnek.


A nagy görög nyár hőségében kezdte a stroke play nyitófordulóban három ütéssel jobban teljesítő (+21), a csapatlistán Magyarország előtt álló Luxemburg női válogatott ellen match play szereplését a Batta Krisztina, Berkenyei Daniella, Földházi-Nagy Zsófia és Szautner Elena alkotta team. Foursome-ban Batta és Berkenyei Forzy Mauddal és Binninger Marieval csapott össze és egészen a 16-os szakaszig menetelt, de a végeredmény mérlege a luxemburgi duó felé billent. Egyéniben Szautner Elena a tíz pluszos hedikeppel érkező versenyző közül az egyiket, a +1,3-al regisztrált Baertz Mariet kapta ellenfelül, de végül 3&1-re a luxemburgi vitte el a győzelmet. Egyedül Földházi-Nagy Zsófinak sikerült felezni Tapella Natalie ellen, így összesítettben 2.5 & 0.5-re maradt alul a magyar válogatott.

A 9 órakor kezdődő match play elődöntőben Ukrajna várja a magyarokat az 5-6. helyért folyó küzdelemben , de miután keleti szomszédunk csak három játékossal utazott a bajnokságra, így a Földházi - Szautner páros mellett, csak Berkenyei játszik egyéniben.

2023 European Team Shield Championship negyeddöntő eredmények

Lengyelország - Ukrajna 3 & 0

Luxemburg - Magyarország 2.5 & 0.5

Bulgária - Észtország 2 & 1

Görögország - Lichtenstein 2.5 & 0.5

Női csapatunkért szurkolhatunk a Team Shield bajnokságon
2023.08.01.

Batta Krisztina, Berkenyei Daniella, Földházi-Nagy Zsófia és Szautner Elena csapatösszeállítással nevezett a magyar válogatott az augusztus 2-5. között zajló női European Team Shield Championship match play küzdelmeire. A válogatott Vadkerti Adél szakmai vezetésével, hét ország csapatával mérkőzik a görögországi Navarino-hegy lábánál fekvő olimpiai akadémia új golfpályáján.

2023.08.02.

Stroke play fordulóval kezdődtek a European Team Shield Championship első körös küzdelmei, ahol a magyar válogatott a liechsteini csapattagokkal egy flightban startoltak az International Olympic Academy Golf Course par 72-es pályáján. A 31 fős női mezőnyben a versenynap legjobb, +2-es magyar score-ját Szautner Elenának sikerült beírni, aki a mezőny T7.helyén végzett. Berkenyei Daniella és Batta Krisztina is +11-el a T19. helyet hozták, így a három versenyző score-ja adta a csapat összesített eredményét, mely három ütéssel Luxemburg csapata mögött, +24-el az 5. helyről indíthatja a csapatot a match play táblán. Füldházi-Nagy Zsófia egyetlen ütéssel lemaradva Berkenyeitől és Battától, +12 ütéssel teljesítette a pályát. A legjobb -1-es score-ral a lengyel válogatott tekinthet a match play mérkőzések elé.

A match play negyeddöntőt a magyar válogatott Luxemburg ellen vívja, melyet a Batta-Berkenyei foursome páros 11.10 órakor kezd, egyéniben Szautner 11.20-kor, Berkenyei 11.30-kor állhat elütőre.

2023.08.01.

Bulgária, Észtország, Görögország, Lengyelország, Liechtenstein, Luxemburg, Magyarország és Ukrajna csapatai startolhatnak a Navarino-öbölre és a Jón-tengerre lélegzetelállító kilátást nyújtó International Olympic Academy Golf Course par 72-es pályáján, ahol a festői panoráma alig engedi majd, hogy a játékosok a labdán tartsák szemüket.

A magyar csapatot a match play erősorrendjét adó stroke play küzdelmek során Lburggaluxem sorsolták egy flightba. A három match play napon fordulónként egy foursome és két single meccs vár a magyarokra.

A tavalyi csapatbajnokságot a Pannonia Golf Country Club látta vendégül, mely a török női válogatott győzelmével ért véget. Magyarország akkor tíz csapat közül a 7. helyen végzett, ahol Berkenyei és Földházi is csapattagként küzdött az alsóházi Lichtenstein válogatottját megverni.

Összes hír