Team Shield EC – reális eredmények születtek

Reális eredmények születettek a Team Shield Európa-bajnokság magyar helyezéseit illetően. A férfi válogatottunk a stroke play eredmények alapján, a 7. helyről vághatott neki a mach play küzdelmeknek, végül a Románia ellen hozott győztes meccsel, a tabella 7. pozíciójával zárta a bajnokságot. A női  magyar csapat a stroke play eredményéhez képest egy hellyel lejjebb csúszott, az Ukrajna és Szerbia ellen is vesztett mérkőzések végül a 9. helyhez volt elengendő.

A férfiak versenyét Görögország nyerte, a nőknél Lengyelország emelhette magasba a bajnoki serleget.

2019 European Men's Team Shield Championship végeredmény

2019 European Ladies' Team Shield Championship végeredmény

Team Shield EC - ifj. Sárközi Richárd szállította a győzelmeket

2019. augusztus 2.

Nehéz kihívások elé állították a férfi és női válogatottunkat a Team Shield Európa-bajnokság match play küzdelemei. A stroke play eredmények alapján, a férfi csapatnak ugyan sikerült a dobogós helyekért küzdők csoportjába beverekedeni magát, a negyeddöntőben Ciprus (2&1), majd az elődöntők során Lettország (2&1) ellen maradt alul.

Külön kiemelendő azonban a csapatgyőzelmeket egyedüliként szállító ifj. Sárközi Richárd nagyszerű teljesítménye, akinek juniorként sikerült 2&1-re a ciprusi 28 éves Christofer Kalpakas, majd 3&1-re a lett Reinis Budreiko ellen győzedelmeskedni. Magyarország a helyosztók során Románia együttesével fejezi be a Team Shield Európa-bajnokság 7-8. helyekért folyó küzdelmeit, amely során Böndicz Gergő bízik a Meznerics Gergely-Kemény Kevin alkotta páros és ifj. Sárközi Richárd valamint Magyar Krisztián egyéni játékában.

A hölgyeknél a csapatból egyedül Berkenyie Daniellának sikerült az ukránok ellen győztes score-t hozni, így válogatottunk 2&1-re veszített Ukrajnával szemben. Az utolsó fordulóban, a 8-9. helyekért folyó végső összecsapást Szerbia ellen a Sándor Virág-Czernecki Laura páros és Berkenyei Daniella egyéniben vívja, Tóth Maya - miután negyedik szerb játékost nem tudtak kiállítani - játék nélkül, már győztesként került ki.

2019 European Men's Team Shield Championship leaderboard

2019 European Ladies' Team Shield Championship leaderboard

 

Team Shield EC - a férfi válogatott a legjobb nyolc között

Meznerics Gergely és ifj. Sárközi Richárd 85, Kemény Kevin 88, Magyar Krisztián 89 ütéssel harcolta ki, hogy a magyar férfi különítmény a Team Shiled Európa-bajnokság legjobb nyolc csapat közé kerüljön, és ezzel Románia előtt, a hetedik helyről várja  a match play küzdelmek párosításait. Az eredmények alapján, az első match play napon a férfi válogatottunk Ciprus ellen, a Meznerics-Magyar páros 11.00, ifj. Sárközi Richárd 11.10, Kemény Kevin 11.20 órakor kezd. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen a stroke play eredmények után Ciprus, Málta után a második helyen áll a csapatok tabelláján.

A nők versenyében a Berkenyei Daniella, Czerneczki Laura, Sándor Virág és a Tóth Maya alkotta csapat sajnos nem tudta kiharcolni, hogy a csapat a legjobb hatba kerülhessen, ezért az első match play napon 9.00 órától Ukrajna, a záró napon 8.00 órától Szerbia ellen harcolhatják ki az utolsó három helyek egyikét.

 

Team Shield EC – kemény csaták várhatók a legjobb csoportokba kerülésért

2019.július 30.

A par 72-es The V Golf Club Vilnius fogadja idén a Férfi és Női Team Shield Európa-bajnokság résztvevőit, a férfiak mezőnyében 11 ország 44 versenyzője, a hölgyeknél 9 országból, 36 golfozó  érkezett a csapatversenyekre. A július 31. és augusztus 3. között zajló viadalok során az első stroke play fordulót három match play kör követi majd. A magyar válogatottba ezúttal Böndicz Gergő és Ács-Gergely Virág hívhatott kerettagokat, Kemény Kevinre, Magyar Krisztiánra, Meznerics Gergelyre, ifj. Sárközi Richárdra, Berkenyei Daniellára, Czernecki Laurára, az utolsó pillantban megbetegedő Kiss Polett Karolinát helyettesítő Sándor Virágra és Tóth Maya Napsugárra esett a választás.

A férfi mezőnyben Litvánia, Málta, Lettország, Grúzia, Ukrajna, Macedónia, Románia, Ciprus, Magyarország, Görögország, Liechtenstein golfozói versenyeznek, a hölgyeknél Görögország, Ukrajna, Magyarország, Bulgária, Szerbia, Liechtenstein, Lettország, Litvánia és Lengyelország szólhat majd bele az erőviszonyokba.

A ma délutáni megbeszélésén a szervezők tájékoztatták a a kapitányokat a versenylebonyolítási rendről is, miszerint a férfiaknál Örményország és Luxemburg távolmaradása miatt, a stroke play kvalifikáció után az első nyolc csapat küzdhet majd a dobogós helyekért, a nőknél az első hat válogatott között dőlhetnek el a legjobb helyek. A cél tehát nyolc, illetve a hat közé kerülés. Böndicz Gergő és Ács-Gergely Virág szerint nem lesz könnyű dolga a válogatottnak.

"Rendben megérkezett a csapat, ma végig játszottuk a szűk és hosszú pályát is, mely úgy dondolom, egyformán kihívások elé állítja majd a csapatokat. Válogatottunk felkészült, mindenki a legjobb formáját igyekszik holnap majd hozni, hogy bekerülhessünk az első helyekért küzdő csoportokba." - nyilatkozta Böndicz Gergő.

A stroke play csatát a lányok kezdik,  Berkenyei Daniella 7.50, Tóth Maya Napsugár 8.40, Czernecki Laura 9.20, Sándor Virág 10.10 órakor kezd, majd Magyar Krisztián 11.10, Meznerics Gergely 12.00, ifj. Sárközi Richárd 13.00, Kemény Kevin pedig 13.50 órakor áll elütőre.

2018-ban, a Zágrábban rendezett csapatversenyen Magyarországot Závaczki Bálint, Csányi Olivér, Simon Dániel és Meznerics Gergely képviselte, akkor Horvátország és Málta után az előkelő, harmadik helyen végeztek. A nők versenyében Briglovics Boróka, Vadkerti Adél, Kiss Polett Karolina és Nagy Klára vett részt, csapatuk Szerbia, Lettország, Lengyelország és Görögország után az ötödik helyet szerezték meg. A címvédő Horvátország nem nevezett, miután az Amatőr Csapat Európa-bajnokság Divízió 2-ben indult, a hölgyeknél viszont Szerbia minden bizonnyal címvédésre készül.

2019 European Men's Team Shield Championship leaderboard

2019 European Ladies' Team Shield Championship leaderboard

A verseny időrendje

2019. július 30.   9.00 -16.30 Gyakorlónap
18.30 Megnyitó ünnepség
2019. július 31. 8.00-18.00 Stroke play kvalifikációs forduló
2019. augusztus 1. 8.00-18.00 Match play forduló 1.
2019. augusztus 2. 8.00-18.00 Match play forduló 2.
2019. augusztus 3. 8.00-18.00 Match play forduló 3.
19.00 Záró ünnepség és gálavacsora

 

 

Összes hír