Szuper szenior és masters válogatottjaink európai mezőnyben

Lengyelország adott otthont a szuper szeniorok és masters versenyzők július 1-4. között zajló idei csapat versenyeinek, a 33. ESGA Super Senior Team Championship & Cup, valamint a 6. Masters Team Trophy küzdelmeinek. A tizenkilenc ország, közel 300 golfozója között, hazánk színeiben tizenhat játékos állt elütőre.


2017 után tért vissza Lengyelországba kontinentális szenior torna az Európai Szenior Golf Szövetség (ESGA) és a Lengyel Szenior Golf Szövetség rendezésében. A 65+-os korosztály számára rendezett szuper szenior és 75+-os masters csapatbajnokság minden évben a kontinens legkiválóbb versenyzőit vonzza, a helyszín közelsége pedig az évek óta résztvevő magyar csapat számára vonzzó lehetőségként mutatkozott.

A házigazdák két par 72-es helyszínt választottak a csapatbajnokságok megrendezéséhez, a Sand Valley Golf Resortban a Szuper Szenior Csapatbajnokság, valamint a Masters Kupa kapott helyet, még a Mazury Golf & Country Clubban a Szuper Szenior Kupa küzdelmei zajlottak.

A Szuper Szenior Csapatbajnokságra tizennyolc ország, Ausztria, Belgium, Csehország, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Hollandia, Izland, Lengyelország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia hat fős csapata nevezett, ahol a bruttó score alapján hirdetnek majd eredményt. Magyarországot dr. Bognár László, Gratzl Ferenc, Horvath Joseph, Kovács Titusz, dr. Takács János, Tóth János képviselte. A magyar válogatott a napi két legjobb score alapján, Lengyelországgal közösen a 15. helyen osztozva kezdett (83,84), mely pozíciót a második fordulóban is sikerült megőrzni (74,82). A döntőben végül a 12. helyre küzdötte fel a csapat 656 ütéssel, mindössze hat ütéssel maradva le a portugál és cseh csapat mögött. A csapatbajnokságot az Egyesült Királyság 592 ütéssel nyerte.

A Masters Team Trophyn a nettó eredmények döntötték el a dobogós helyeket a legfeljebb 24.0-es hendikeppel nevező négy fős csapatok között, melyek Ausztriából, Belgiumból, Csehországból, az Egyesült Királyságból, Finnországból, Hollandiából, Lengyelországból, Luxemburgból, Németországból, Norvégiából, Olaszországból, Portugáliából, Spanyolországból, Svájcból, Svédországból és Szlovákiából érkeztek. A magyar színekben Ellis Donald, Mányi István, Jászkúti László, Burton Alan versenyzett. Csapatunk Spanyolországgal és Lengyelországgala T12. helyen nyitott, végül a 15. pozíciót harcolta ki.

A Mazury Golf & Country Clubba költöző Szuper Szenior Kupa első két körében a 4 Ball Better Ball, majd a single formátumában elért eredmények döntöttek Ausztria, Belgium, Csehország, Egyesült Királyság, Franciaország, Finnország, Hollandia, Izland, Lengyelország, Luxemburg, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia csapatai között. Hazánk válogatottját Dietrich Gábor, Dietrich Tamás, Illés Antal, Nagy László, Sashalmi Ernő, Vinh Tran Van alkotta. A csapat a 14. helyen kezdett, majd fokozatosan javítva játékán, végül a 7. pozíciót sikerült megszerznie.

Összes hír