Szezonra kész a GOLFiGO

A Magyar Golf Szövetség örömmel értesíti a hazai golfozókat, hogy a GOLFiGO fejlesztői csapatával folytatott sikeres együttműködésnek köszönhetően, a korábban jelzett határidőre, március 5-ére elkészült a Szövetség új hivatalos adatbázisa, a GOLFiGO hendikep és versenyügyviteli rendszer, amely már honlapunk, a GOLFiGO menüpontjában is elérhető.


A GOLFiGO hivatalos oldalának címe: https://mgsz.golfigo.com, ahol minden érdeklődő belépés nélkül is hozzáférhet a klubok, versenyek adataihoz, a kapcsolódó szövetségi nyilvántartáshoz.  Belépni, azok a felhasználók tudnak, akik valamely hazai golfklubnál 2021-es évre szóló klubtagsággal rendelkeznek.  A belépést követően a játékosok megtalálhatják a saját hendikep történetüket, illetve online nevezhetnek a hazai versenyekre. A belépéshez szükséges értesítő e-mailt akkor küldi automatikusan a rendszer, amikor a játékost a hendikepvezető klubja aktiválja a GOLFiGO rendszerben. Ennek időpontja tehát klubonként változhat, de az elkövetkezendő napokban valamennyi igazolt golfjátékos megkapja a belépési értesítést, amelyben megadhatja majd a saját maga által kiválasztott jelszót.  Ezek után, az e-mail cím és a jelszó segítségével már bármikor beléphet a rendszerbe.

Ugyanakkor elképzelhető, hogy a belépéskor még néhány almenü üresen (vagy félig kitöltötten) jelenik meg. Ez azért van így, mert pl. a Játékos-kereső vagy a HCP-sorrend almenükben csak azok a játékosok jelenhetnek meg, akiket az anyaklub már aktivált. A versenyek indulásával a FOLFiGO fejlesztői csapata egy tutorial videót is készít, amely a teljes szolgáltatási palettát mutatja be.

A GOLFiGO rendszerben megjelenő adatok hitelességének igazolásáért és inputjáért a hendikepvezető klub felel, ezért az esetleges eltéréseket az anyaklubbal szükséges a golfozóknak egyeztetni. Felhívjuk a tisztelt golfozók figyelmét arra is, hogy a WHS-rendszer követelményeinek megfelelően, csak azok a hazai játékosok versenyezhetnek, akik az alábbi kritériumok mindegyikének megfelelnek:

 • van érvényes induló WHS-hendikepjük
 • van hendikepvezető anyaklubjuk
 • van érvényes Szövetségi versenyengedélyük (EGA-kártya)

Induló hendikeppel csak azok a játékosok rendelkeznek, akik 2018. január 1. óta legalább egy hendikepminősítő játékkörben részt vettek.  Jelenleg 22 olyan játékos található a rendszerben, akik korábban ugyan részt vettek versenyeken, de még sincs érvényes hendikepértékük. Az ő hendikepjükkel kapcsolatban - a mielőbbi megoldás érdekében - az MGSZ HCP/CR Bizottsága hetek óta egyeztet az érintett anyaklubokkal.  

A tervek szerint, a közeljövőben, de még a versenyszezon kezdetéig elkészül a GOLFiGO TeeTime modulja is, ahol a hazai és külföldi játékosok TeeTime-ot és golfkocsit foglalhatnak és fizethetnek majd.

Milyen plusz szolgáltatást nyújt a GOLFiGO a pályák, klubok kapcsán?

 • Pályák alapadatai (cím, elérhetőség)
 • A klub éves tagsági díjai
 • A klub greenfee árai
 • Az elütök sr/cr adatai (férfi és női mérések is akár pl. a sárga, akár pl. a piros elütőkre vonatkoztatva) az adatok a 18 szakaszos pályák esetében az első és a hátsó kilenc szakaszokra is külön-külön megtalálhatók a rendszerben
 • A szakasztávolságok, a pályaszakaszok és a green-ek grafikái
 • A rendszer számon tartja, hogy az adott klub mennyi golfkocsival, trolley-val, illetve elektromos trolley-val rendelkezik, így pl. egy versenyre történő nevezés kapcsán figyeli a rendszer, hogy ki igényelt ilyen béreszközöket, és mennyit lehet még kiadni
 • Pin területek a green-en (nem azonos a verseny pin pozíciójával). Ilyen megoldást tudomásunk szerint jelenleg hazánkban csak az Old Lake GC alkalmaz
 • A pálya Helyi Szabályai, amely a későbbiek folyamán továbbfejlesztésre kerül oly módon, hogy rá lehessen keresni a pálya egyes szakaszaira vonatkozóan is a Helyi Szabályban
 • A hivatalos Pace of Play adatok 3 és 4 fős flight-okra vonatkoztatva

Milyen plusz szolgáltatást nyújt a GOLFiGO az online felület kapcsán?

 • Versenysorozatok ponttáblázatanák nyomonkövetése. A rendszer lehetőséget biztosít különböző versenyek versenysorozattá történő összefűzésére, és ezen sorozatok állását automatikusan kezeli, illetve jeleníti meg, akár pontozásos összeredmény rendszerben (lásd pl. SEIKO FérfiNap), akár elért ütésszám, vagy stablefordpont rendszerben történik a kiértékelés (lásd pl. Continental CGT). A versenysorozatok pontállását a rendszer automatikusan számolja és jeleníti meg a játékosok (felhasználók) számára, a beállításokban meghatározott paraméterek alapján, akár a versenysorozat minden versenyét számolja, vagy akár az adott játékos legjobb x darab, vagy a legjobb x százaléknyi verseny eredményét nyilvántartva.
 • Versenynaptár megtekintési lehetőség akár lista, akár naptár nézetben. Azon versenyek, amelyeken az adott játékos részt fog venni (benevezett), vagy korábban részt vett, eltérő színnel jelölve (GOLFiGO színű keret) a versenynaptárban, a még könnyebb áttekinthetőség kedvéért. (Természetesen a szövetségi-, illetve a ranglista-versenyek a már jól megszokott módon eltérő színnel (világoszöld/világoskék).
 • Játékos kereső menüpont, a játékosok akár névtöredék alapján is kereshetők, majd a játékos adatlap oldalra érkezve megtalálható az aktuális hcp-jük, anyaklubjuk, aktuális ranglistapontjuk és helyezésük, fényképük (amennyiben a játékos saját maga vagy az anyaklubjának munkatársa feltöltötte azt). Ezenkívül, a játékos kedvenc és “mumus” pályaszakasza (eredménnyel), a játékos egyéni szakasz statisztikái a magyar pályák vonatkozásában. A játékosok elért díjainak (kattintható) felsorolása (minden olyan verseny, ahol valamely eredmény kategóriában korábban díjazott volt az adott játékos). (Statisztikák és díjak a 2021-es versenyektől kezdődően)
 • Játékos Hcp-sorrend: valamennyi magyar játékos, sorrendbe állítva az aktuális hcp-k szerint. 2021-től kezdődően külön oszlopban megjelenítve a játékosok elmúlt 365 napban történt hcp módosulásának mértékét is
 • Valamennyi ranglista megjelenítése (Junior, Felnőtt, MidAm, Senior, Masters, SuperMasters) az oda-vissza kattintható megoldásokkal. Automata frissítés funkció, a ranglistát érintő verseny lezárásával egy időben, azonnal frissülve. 
 • HCP-kalkulátor: A beírt hendikepérték után megmutatja, hogy a játékos milyen playing hcp-vel indul a magyar pályákon, beleértve a 18 szakaszos pályák első és hátsó kilenc szakaszainak playing hcp-jét is, illetve keresési lehetőség a férfiakra és a nőkre külön-külön, így például az is megtekinthető, hogy egy férfi játékos milyen playing-el indulna a Pannonia narancs elütőjéről, vagy egy hölgyjátékos a Zala Springs sárga elütőjéről, stb.
 • A játékos saját fiókja, ahol a belépést követően megtekintheti, hogy milyen személyes adatokat tárol róla az anyaklub a GOLFiGO-ban. Belépést követően online tud nevezni valamennyi magyar versenyre, fényképet tölthet fel a saját adatlapjához, megtekintheti a saját adatlapját (lásd fentebb játékos kereső menüpont), megtekintheti a saját hcp történetét (lista, illetve diagram nézetben is).
 • A külföldi játékosok önállóan is nevezhetnek bármely hazai versenyre online.

Összes hír