Szépen csillogó ezüstök

Második helyen végzett a magyar szenior bruttó és nettó csapat is a június 7-9. között, a szlovákiai Táléban rendezett XXI. K&K Monarchia Kupán. A hat nemzet részvételével zajló viadalon hazánkat dr. Horváth Péter, Baldauf László, dr. Bohács Zsolt, Horvath Joseph, Koller György, Ralph Müller, valamint a nettó csapattagok: Hideg János, Dietrich Tamás, Malatyinszki Tamás, Molnár Mihály, Nagy István és Dr. Takács János képviselte. A rangos torna bruttó díját Ausztria nyerte, Szlovákia nettóban végzett az élen.


Minden idők legnépesebb mezőnyét látta vendégül a hat-hat bruttó és nettó szenior férficsapat részvételével rendezett rangos közép-európai viadal, a XXI. K&K Monarchia Kupa. Az Alacsony-Tátra Grey Bear golfpályáján összesereglett osztrák, cseh, horvát, szlovén játékosok mellett a házigazda és a magyar válogatottak is beszálltak a Four Ball Better Ball, Greensome, majd egyéni Stableford versengésbe, ahonnan az elmúlt években a mieink hagyományosan éremmel tértek vissza.

A magyar bruttó csapatot dr. Horváth Péter kapitány vezetésével Baldauf László, dr. Bohács Zsolt, Horvath Joseph, Koller György és Ralph Müller alkotta, akik az első forduló után az osztrák csapat mögé sorakoztak fel a mezőny élén. Előnyüket a Greensome során is megőrizték a harmadik helyen álló cseh csapattal szemben, így az egyéni küzdelmeknek is az előkelő második helyről vághattak neki. A döntő kör végül nem hozott fordulatot, a magyarok Ausztria mögött a második helyen végeztek.

Magyar szenior bruttó csapat (balról): Ralph Müller, Baldauf László, Koller György, Horvath Joseph, dr. Bohács Zsolt és dr. Horváth Péter kapitány

A nettó csapat Hideg János kapitány, Dietrich Tamás, Malatyinszki Tamás, Molnár Mihály, Nagy István és Dr. Takács János részvételével vágott a csapatküzdelmeknek címvédő reményekkel , de az első kör végén csak harmadikként értek be. A Greensome forduló során azonban sikerült feltornázni magukat, de a fináléban már nem sikerült a szlovákokkal szemben ledolgozni a hátrányt, így a bruttó csapathoz hasonlóan, ők is ezüstéremmel térhettek haza.

Magyar szenior nettó csapat (balról): Dietrich Tamás, Nagy István, Dr. Takács János , Malatyinszki Tamás, Molnár Mihály, Hideg János kapitány

VÉGEREDMÉNY

BRUTTÓ FB GS SG NETTÓ FB GS SG
I. Ausztria 69 64 111 244 I. Szlovákia 94 81 138 313
II. Magyarország 67 59 113 239 II. Magyarország 81 81 139 301
III. Csehország 65 55 104 224 III. Ausztria 80 72 140 292

Összes hír