Szenior Open: Batta és Bohács a bajnokok bajnoka

Harmadszor nyerte el szenior bajnoki címét Batta Krisztina (+19), a férfiaknál a bajnokok bajnoka cím sorsa playoffban dőlt el Bohács Zsolt (+22) javára Horvath Joe-val szemben a Birdland Golf Clubban rendezett 32. Magyar Szenior Nyílt Bajnokságon. A csapatversenyt a Pannon Sólymok nyerték.


A szeniorok közel száz játékossal zajlott legrangosabb éves bajnokságán a címvédő Batta Krisztina már a kezdő ütéstől nem hagyott szemernyi kétséget afelől, hogy kizárólag az ő polcára kerülhet fel két egymást követő év után 2021-ben is a minden kategória legjobbjának járó bajnokok bajnoka serleg. A férfiaknál ez azonban ádáz küzdelemben dőlt el a végig rivalizáló Bohács Zsolt és Horvath Joseph között, mely végül rájátszásban hozott Bohács számára bajnoki címet.

A csapatversenybe tizenöten neveztek, ahol a legjobb bruttó díjnak járó elismerést a Dr Horváth Péter, Koller György, Baldauf László, Hatvári Árpád alkotta Pannon Sólymok csapata kapta. A nettó  csapatverseny győztese a Bears (Gratzl Ferenc, Hideg János, Mike Wynn, Urbán László) lett, a második helyen a hazaiak együttese, a Birdland (Dobány Lajos, Juhász Sándor, Patyi Elemér, Bozsaky János) végzett, harmadik a 2x2 (Dr Hegel Zsuzsanna,Pósa Attila, Keve László, Dr Sándorné Sörös Mária) válogatott lett.

Az egyéni bruttó és nettó kategóriák további eredményei a GOLFiGOban érhető el. Gratulálunk a díjazottaknak!

Szenior Open: Bohács és Batta diktálja a tempót

2021. szeptember 15.

Bohács Zsolt (78) és Batta Krisztina (78) zárt a legjobb eredménnyel a 32. Magyar Szenior Nyílt Bajnokság nyitó fordulójában, így ők kerülhettek közelebb a bajnokok bajnoka cím megszerzéséhez. Még Battát azonban a papírforma szerint vetélytársai idén sem tudják majd megszorongatni, addig a férfiak versenyében izgalmas csaták várhatók.


A szenior férfi ranglista 15. helyéről startolt Bohács Zsolt kiváló formában érkezett a büki pályára, így nem csoda, hogy Wynn Mike mellett a legjobb eredménnyel, +1-el fordult. Nem lehet azonban nyugodt, Baldauf László egy, a ranglistát vezető Koller György három ütés különbséggel áll a nyomában. A masters versenyben is a végsőkig kiélezett csatára számíthatunk a második körnek +7-el neki vágó kétszeres szenior bajnok, Horvath Joseph és Takács János között. A super masters párharc Mills Errol (+10) és Ellis Donald (+19) között dőlhet el.

A nők versenyében minden bizonnyal Batta Krisztina idén sem talál olyan kihívóra, aki veszélybe sodorhatná újabb bajnoki álmait, így ha az első fordulóhoz hasonlóan (+6), a megszokott formában gyalogol végig a bajnokságon, nem okozhat meglepetést, és zsinórban harmadszor is ő viheti majd haza a bajnoki trófeát. A második és harmadik helyekért azonban nagy csata várható Kárpáti Szilvia (+19), Turkovics Ilona (+19), Nagy Réka (+20) és Sam Anh Kim (+20) között. A nemzetközi mezőnyben a német színekben versenyző Probst Agnes (+18) lehet a befutó. A masters és super masters kategóriában Molnár Lászlóné Mária nyolc ütéssel vezeti a mezőnyt.

Szeniorok fókuszban

2021. szeptember 10.

Szeptember 14-én startol a szeniorok legrangosabb bajnoksága, a harminckettedik alkalommal rendezendő Magyar Szenior Nyílt Bajnokság. A 105 nevezőből álló mezőny ezúttal a Greenfield Golf csodálatosan felújított, minden elvárásnak megfelelő pályájára érkezik, hogy a különböző korosztályos kategóriákban bruttó és nettó magyar és nyílt bajnokokat, dobogósokat avassanak.


A népes mezőnyben nyolc ország játékosának nevezését is elfogadták, az indulók közel tíz százaléka döntően a környező országokból, Ausztriából, Németországból, Svájcból, Szlovákiából érkezik.

A hazai versenyzők közül számos többszörös magyar és egyben nyílt bajnok is címvédésre készül, Batta Krisztina, dr. Horváth Péter, Horvath Joseph idén is minden rutint bedob az aranyosan csillogó serleg érdekében, de a háromszoros magyar győztes, Kovács Titusz, vagy a szuper szeniorok favoritjai, Juhász Sándor, Mills Errol és Ellis Donald is elütőre állnak.

A verseny programja:

2021. szeptember 13., hétfő: Hivatalos gyakorló nap

s2021. szeptember 14.,kedd, 8.30 óra: 1. játéknap 18 szakasz stroke play

2021. szeptember 15., szerda, 8.30 óra: 2. játéknap 18 szakasz stroke play

2021. szeptember 16., csütörtök, 8:30 óra: 3. játéknap 18 szakasz stroke play

Összes hír