Szenior női csapatunk az európai elitben

Fotó: Batta Krisztina FB

Az Európai Golf Szövetség szeptember 5-9. között tizennyolcadik alkalommal rendezi a szenior női csapatok kontinensviadalát, ahol húsz nemzet között a hazai mezőnyt Batta Krisztina csapatkapitány, Gindorf Katalin, Hoang Thu Dong, Kárpáti Szilvia, Nagy Réka és Wieser-Takács Zsuzsa képviseli.


A Valenciától fél órányira, 1968-ban épült Parador El Saler Golf a helyszíne a szenior női csapatok Európa-bajnokságának, ahová húsz nemzet, többek között az ötszörös francia és a háromszoros német együttes is nevezett. A hat tagú magyar küldöttség Batta Krisztina vezetésével egy rendkívül erős mezőnyben játszotta le két kvalifikációs stroke play fordulóját, amelynek öt legjobb napi score-ja a csapatot a 18. helyre (+204) sorolta a match play tabella felállítása előtt. Így a válogatottunk az előttünk végző portugál csapattal, a húsz ütéssel mögöttünk lemaradó Szlovéniával, valamint az utolsó helyre befutó Észtországgal került egy táblára.

Erősen indított női csapatunk az első match play fordulóban, ahol Szlovénia válogatottja várt a mieinkre és ahol Batta Krisztina szoros mérkőzésen 2&1-el, Nagy Réka 6&5-el, Kárpáti Szilvia 4&3-el szállította a csapat 3-2-es győzelmét. A pénteki folytatásban a magyar csapatra az Észtország elleni összecsapás várt, ahol Batta és Kárpáti is legyőzte ellenfelét, a Wieser-Takács-Gindorf páros felezett, így döntetlennel zárult a második match play nap.

A döntőben Portugália volt a magyarok végső kihívója. Az egész héten kiváló formában játszó Nagy Réka (8&6), és a csapatkapitány Batta Krisztina (3&2) most is remekelt, de ez kevésnek bizonyult a csoportelsőséget jelentő győzelemhez, így csaptunk a huszas mezőnyben a 18. helyen zárt. Az aranyérem a hazai spanyol válogatott nyakába került, Írország a második, Svájc együttese a harmadik helyen végzett.

Összes hír