Szalay Kisoroszi győztese

Fotó: Magyar Golf Klub Facebook

Szalay Attila (81) győzelmével ért véget a szezon negyedik ranglistaversenye Kisorosziban. A május 13-án rendezett viadalon másodikként Berkenyei Daniella (82) végzett, a bronzérem Magyar Krisztiánhoz (83) került.


Az előző nap kiadós esőzése sem tántorította el a Magyar Golf Club szervezőit, de az elütőre álló hatvan versenyzőt sem, hogy a klub 2023 első ranglistaversenyét megrendezze. A hatvanöt nevező közül, kezdetben a mezőny nagy esélyeseinek táborába sorolták a magyar válogatott játékosait, a Pannonia versenyzőjét, Nagy Ármint (1.1 ), valamint a Zala Springs kiválóságát, a Winter Kupán idén már bizonyított Berkenyei Daniellát (0,1), de az égi áldással terített pályán az eredmények nem teljesen a papírforma szerint alakultak.

A győztesnek járó legtöbb ranglistapontot (757) a Budapest Highland Golf Club szenior játékosa, Szalay Attila +9 ütéssel gyűjtötte be. Berkenyei Daniella hiába ütött a par ötös 5. szakaszon egy ámulatba ejtő eagle-t és fordult a mezőny legjobbjaként +3-al, az utolsó szakaszon begyűjtött bogey-ja egy ütéskülönbséggel döntötte el Szalay javára a dobogós helyet. A harmadik pozícióért Magyar Krisztián és Bartos Botond között folyt éles csata, de Bartos utolsó szakaszos tripla bogey-ja a Pannonia játékosa felé billentette a bronz mérlegét.

Pascucci ranglistaverseny végeredmény

2023. május 13. Magyar Golf Club

1. Szalay Attila (81)
2. Berkenyei Daniella (82)
3. Magyar Krisztián (83)

Összes hír