Symetra Tour – Rózsa Csilla ismét lendületben

Rózsa Csilla, legeredményesebb golfozónőnknek, kézsérülése miatt ugyan kissé átszabta versenynaptárát, azonban most ismét örülhetünk, hogy a tour tizennegyedik fordulójára, a július 11-13. között rendezett Donald Ross Classic-ra ismét formába lendült. A French Lick Resort par 71-es pályáján 144 játékos áll elütőre a 225 ezer dollár összdíjazású verseny bajnoki címéért.

Rózsa Csillának kiválóan sikerült  a visszatérés. Az első fordulóban -1-gyel fordult, a hátsó kilencen pedig két birdie és mindössze egyetlen bogey állította be a -2-es score-t, így a T10.helyről várhatta a folytatást.

Csilla a második körben is megmutatta, hogy ott a helye a Symetra mezőny legjobbjai között. Az első kilenc szakaszt -2-re teljesítette, és ugyan a 14. szakaszon becsúszott egy tripla bogey is, a kört végül +2-re hozta, ami a +3-as cut-határt bőven megütötte, így a T27. helyről startolhat a fináléban. Ekkor a tabellát a thai  Ssu-Chia Cheng 134(68,66) vezette. Érdekesség, hogy a par 3-as, 16. szakaszon három versenyző,  a mexikói Nicole Autrique, és két spanyol Marta Martin és Nuria Iturrioz is hole in one-t ütött.

Rózsa Csilla 216 (69,73,74) a befejezést végül öt bogey és két birdie mellett, +-3-ra hozta, ami a három amerikai, Robynn Ree, Karah Sanford és Julian Hollis, valamint a finn Matilda Kastren, a columbiai Paula Hurtado-Restrepo és a mexikói Fernanda Lira mellett, a T44. helyet jelentette.

A tornát az alig két hónapja pro-vá avanzsáló bangkoki Patty Tavatanakit 200(66,70,64) nyerte, aki -7-es zárókörével emelhette magasba élete első Symetra Tour serlegét.

SYMETRA TOUR - DONALD ROSS CLASSIC - LEADERBOARD 

Összes hír