Symetra Tour: kiváló kezdés, mérsékelt befejezés

Kiváló kezdés, mérsékelt befejezés: ez jellemezte Rózsa Csilla 289 (67,73,74,75), a Symetra Tour következő állomásán, a  Zimmer Biomet Championship-en nyújtott teljesítményét. Csilla végül a T21. helyen végzett.

A nyitó körben még brilliáns, -5-ös score-ral kezdett, mely azonnal a legjobbak klubjába engedett belépőt, a kitartás azonban egyre fogyott a fordulók során. A második körben eggyel, majd két ütéssel, a záró körben pedig két dupla bogey is hozzájárult, hogy további három ütéssel csökkentette a megszerzett előnyét, így végül a cut-mezőny első harmadában, az amerikai Janie Jacksonnal és a thai Chorpaka Jaengkittel a T21. helyen végzett. Csilla a hétvégén 3 543 dollárt vihetett haza és így összesen 15. 909 dollárral a zsebében, a kereseti lista 28. helyén áll.

A szezon szuper bevételére, a 45 ezer dollárra, a mezőnyt végig vezető mallorcai lány, Nuria Ituirros 276(64,71,70,71) tehetett szert, őt a dobogón a kanadai Maddie Szeryk 278(70,68,69,71) és a francia Perrine Delacour 280 (70,72,68,70) követte.

Symetra Tour: cut után is a mezőny élvonalában

2019.május 24.

Továbbra is bizakodó teljesítménnyel menetel Rózsa Csilla 139(67,73) a szezon meghatározó Symetra Tour versenyének, a Zimmer Biomet Championship második fordulójában. Az első kör -5-ös score-ját követően ugyan +1 ütéssel zárt, azonban ezzel az eredménnyel is sikerült az élmezőnyben maradni, az amerikai Kyung Kimmel és Britney Jadával, valamint a spanyol Marta Sanz Barrioval, -4 összesített eredménnyel a 10. helyen végezni. Az élen továbbra is Nuria Iturrios  135(64,71) áll, a cut-határt +3-nál állapították meg.

Csilla a harmadik fordulót magyar idő szerint 15.17 órakor kezdi.

 

Symetra Tour: eagle puttal az élen - Rózsa Csilla interjú az első forduló után

2019.május 24.

 

 

Rekorddal folytatódik a Symetra Tour alabamai állomása, a Zimmer Biomet Championship, mely nem csak a legvastagabb pénzkötegből, összesen 300 ezer dollárból gazdagíthatja az LPGA felé igyekvőket, hanem ifjú golfozónőnk, Rózsa Csilla számára is hatalmas fordulatot hozhat, hiszen a tabella élén, -5-ös score-ral vághat neki az első forduló után a további küzdelmeknek.

 

„Úgy gondolom, egy szinttel feljebb lépett a Zimmer Biomet verseny, mely lehetőséget teremt a játékosok számára, hogy ezúttal komolyabb pénzért is versengjenek. Itt csupa szívből játszanak a lányok, de most alkalom nyílik arra is, hogy egy nagyszerű, Robert Trent Jones által tervezett pályán, az év legnagyobb versenyén gazdagítsák pénztárcájukat” – vélekedett a házigazda többszörös LPGA Tour győztes, a Hall of Fame tagja, Nancy Lopez.

Az Opelikában elütőre álló 144 játékos közül Rózsa Csilla is a  verseny rangjához mérten kezdett, az első forduló -5-ös score-járal a legkiválóbbak mezőnyébe, a T3.helyre kerülhetett be. Csilla végig stabilan játszott, az első, majd a negyedik szakasz birdie-jével -2-vel fordult, majd a par 5-ös, 14. szakaszon egy remek eagle putt-al nyomta rá a kiváló eredményre a bélyeget. Végül a 17. szakasz birdie-jével állította be a -5-ös score-t, és ezzel a spanyol Nuria Iturrios (-8) és az amerikai Bailey Tardy (-7) után, két koreai Yujeong Son és Min Seo Kwak, valamint az amerikai Krystal Quihuis társaságában verekedte be magát a bravúros harmadik helyre.

„Hosszú hétvégének nézünk még elébe, de a mai eagle putt nagy lökést adott. Ez a szezon legnagyobb versenye, de meg kell őrizni higgadtságunkat és úgy kezelni, mint minden más versenyt. Természetesen mindenki beletesz majd egy kis extrát, hogy a mezőnnyel együtt haladhasson.” nyilatkozott Csilla az első fordulót követően.

Rózsa Csilla a második kört magyar idő szerint 19.16 órakor kezdi két amerikai, Christina Foster és Jennifer Hahn társaságában.

 

EREDMÉNYEK – 1. FORDULÓ

1.Nuria Iturrios           64
2.Bailey Tardy             65
T3. Rózsa Csilla       67
T3.Yujeong Son           67
T3. Min Seo Kwak       67
T3. Krystal Quihuis     67

Összes hír