Arccal Windsor felé

Nem Rózsa Csilla tervei szerint fejeződött be a március 29-31. között, a Tukwet Canyon Morongo Golf Clubban rendezett IOA Championship. Csilla ugyan sikeresen bejutott a cut-ba, de a fináléban hat bogey-t és egy dupla bogey-t is behúzott, így +12 összesített eredménnyel (228, 73,75,80) a T57.helyen végzett. A versenyt Jillian Hollis 212 (71,67, 74) nyerte. Csillának nincs sok ideje az eredmény értékelésére, hiszen máris az április 5-7. között rendezendő Windsor Golf Classic-ra kell koncentrálnia.

Az IOA Championship végeredménye ITT érhető el.

Megvan a szezon második cut-ja is

2019.március 31.

Sikeresen menetel Rózsa Csilla 148 (73,75) a Symetra Tour harmadik állomásán is. Csilla második fordulóbeli eredménye ugyan hemzseg az "ups and downs"-okkal, azaz birdie-bogey párosokkal, de az egyik fő célját most is sikerült elérnie, beverekedni magát a cut-határt elérők táborába. Golfozónőnk rögtön birdie-vel nyitott, amire bogey-val válaszolt, majd a 7.szakaszon is becsúszott egy újabb bogey, ám a 9-esen szépített, így még par-ral fordulhatott. A 11. szakaszon aztán behúzott egy tripla-bogey-t, majd két birdie-bogey páros is következett, így +3-al fejezte be ezt a játékot, ami Csillának +4 összesített eredménnyel a T52 helyet hozta. A mezőnyt a címvédő Stephanie Meadow honfitársa, Leona Maguire -7-es score-ral vezeti.

Az IOA Championship eredményei ITT érhetők el.

 

Symetra Tour - biztató start

2019.március 30.

Az LPGA felé vezető út, a Symetra Tour harmadik állomása ezúttal március 29-31. között a Tukwet Canyon Morongo Golf Clubba érkezett.  A 125 ezer összdíjazású bajnokságon 37 ország, 144 versenyzője indul, köztük profi golfozónőnk, Rózsa Csilla is. Az észak-ír címvédő Stephanie Meadow a 2018-as Symetra Tour-on elért hatodik helyével már az LPGA rangos táborához tartozik, ott van azonban Nepál első golfozónője, a 19 éves Pratima Sherpa, aki amatőr meghívottként, élete első profi versenyén kapott most indulási lehetőséget, és akivel Csilla is barátságba keveredett.

Rózsa Csilla, aki úgy döntött, hogy a március 25-ei  KIA Classic Qualifier helyett az IOA Championship-et választja, első körét a Morongo Golf Club Champions Course 10. szakaszáról, helyi idő szerint 8.15 órakor kezdte. A 12. flight-ban a magyar golfozónőhöz a spanyol Marta Sanz Barrio és az amerikai Esther Lee csatlakozott. Csilla a 8. és a 15. szakaszokról bogey-val jött le, és hiába szépített birdie-vel a 17-diken, a +1-es score-ral ezúttal az 51.hely népes csapatába tudta beverekedni magát. Bár egy flight a sötétedés miatt nem fejezte be az első kört, és ezért a 17.szakaszon folytatják a játékot szombaton reggel, a tabellát August Kim -6-tal vezeti.A második forduló után a cut-ba 60 játékos kerülhet, ami Csilla számára nem elérhetetlen cél.

Az LPGA indulási jog megszerzéséért folyó verseny, a Volvik Race for Card tabelláján, két verseny után, a top 10-ből nyolcan most is elütőre álltak Beaumont-ban. Rózsa Csilla, a 8. helyről, 9.898 $ pénzdíjjal kezdett, aki így nyilatkozott a versenyt megelőzően:
„Egy kicsit meg voltam szeppenve, hogy a szezont a Symetra Tour naptárában teljesen új versennyel, a SKYiGOLF Championship-pel kezdem, de végül elbűvölt a pálya. Sikerült összehozni a top5-öt, ami igazi lökést adott, majd profi karrierem legjobb score-ját értem el, amivel bejuthattam életem első LPGA versenyére, ami igazi hab a tortán. A Symetra Tour az LPGA előszobája, mely arra készít fel, hogy mi várhat rád, ha egyszer bejutsz a legjobbak közé. A fantasztikus Founders Cup után úgy éreztem, hogy soha nem álltam még ilyen közel álmaim megvalósításához .”

Az IOA Championship eredményei ITT érhetők el.

 

Összes hír