Svédországi tapasztalat

Befejeződtek Berkenyei Daniella(+27) számára a 36. Női Amatőr Európa-bajnokság küzdelmei, miután a három kör után +10-nél meghúzott cutvonal már nem engedte be a döntőbe került legjobb hatvan játékos klubjába.


A Magyar Golf Szövetség a svédországi Tegelberga Golfklubban zajló női kontinensbajnokságon indította a válogatott versenyzőnőnket, ahol elsősorban a tapasztalatszerzés, a versenyrutin erősítése játszott reális célként. Berkenyei a 144 játékost tömörítő mezőnyben Európa női elitjével mérhette össze játéktudását, de azt is kipróbálhatta, miként sikerül itthon szerzett bajnoki erejét egy svéd pályán érvényesíteni. Berkenyeinek a három kör során nehézkesen sikerült játékán csak javítani, a +12, +8, majd végül +7-es score-ok a T135.helyhez voltak elegendők, így Berkenyei messze elmaradt a döntőbe kerülő legjobb hatvan versenyző együttesétől. A finálé előtt a tabellát a svéd Ingrid Lindblad -5-el vezeti, a második helyen két spanyol, a Carla Bernat Escuder és Julia Lopez Marinez, valamint az ír Beth Coulter áll.

Svédországban a nők kontinensbajnoksága

Az Európai Golf Szövetség 36. alkalommal rendezi meg a svédországi Tegelberga Golfklubban a nők amatőr Európa-bajnokságát. A július 26-29. között folyó küzdelmeken 31 ország, 144 versenyzője indul, hazánkat Berkenyei Daniella képviseli.


2027.07.27.

Sikerült Berkenyei Daniellának némileg javítani játékán a Svédországban zajló női amatőr Európa-bajnokság második fordulójában, ahol a kontinens legkiválóbb 144 játékosa között próbál helytállni. Az első kilenc szakaszt három bogey - három birdie-vel egálra hozta, a hátsó kilencen azonban nem minden a várakozások szerint alakult, sorra potyogtak a bogeyk, sőt dupla, tripla is becsúszott, végül +8-al zárta a kört. Összesítettben, +20-al, egy pozíciót javítva eredményén, másodmagával a T135. helyről, 7.52-kor indulhat a harmadik fordulóban.

2023.07.26.

Berkenyei Daniella kemény, szeles időben kezdett az Amatőr Női Európa-bajnokságon, ahol öt bogey, két dupla- három tripla-bogey-val, +12-es score-ral, a T136.helyen fejezte be az első fordulót. Az élmezőnyt a spanyolok és a svédek uralják, Carla Tejedo -4-el vezeti a mezőnyt, a második helyen Carla Bernat és Marina Escobar, valamint két svéd, Ingrid Lindblad és az amatőr világelső, Ingrid Lindblad -2-vel áll, akikhez a stuttgarti Helen Briem is csatlakozott. Berkenyei a második kört 8.58-kor kezdi az izlandi Bergsdottir Andrea és a svéd Torstensson Havanna társaságában.

2023.07.25.

Az első alkalommal 1986-ban rendezett kontinentális bajnokság rendszeresen vonzza Európa legjobb női amatőr játékosait. A Malmőtől 20 percre található hangafüves Tegelberga golfpálya könnyedén kitett az erős szeleknek, mely minden bizonnyal most is erős kihívás elé állítja majd mind a 144 játékost. Ennek ellenére, több major bajnok és Solheim-kupa játékos is szerzett már itt érmet, ezúttal pedig három top10-es, Ingrid Lindblad (SWE) (1.), Charlotte Heath (ENG) (7.) és Julia Lopez Ramirez (ESP)(8), a WAGR top-100-ból 28-an, köztük a belga címvédő, Savannah de Bock is elütőre áll Berkenyei mellett. Az Európa-bajnoki címért folyó küzdelmek négyfordulós stroke play versenyen dőlnek el, a mezőny 54 szakasz után a 60 legeredményesebb játékosra zsugorodik. Az összesített női magyar ranglistát jelenleg vezető Berkenyei Daniella két gyakorlónapot követően, szerdán 13.58-kor kezdi meg Európa-bajnoki szereplését, melyet az EGA oldalán követhetünk nyomon.

Berkenyei Daniella (+1.2)

Tegelberga Golfklubb; Svédország

Összes hír