Stöllinger -2-vel villantott Pannonián

Káprázatos par alatt 2 ütéssel nyerte Stöllinger Viktor az április 24-én zajló ranglistaversenyt. Másodikként ifj. Sárközi Richárd négy ütéssel lemaradva követi őt, a szezont most ízlelgető Somogyi Bence +4-el állhatott dobogóra.


Ragyogó napsütésben fogadta a Pannonia Golf & Country Club az év második ranglistaversenyére érkező 119 játékost. A teltház ellenére mégis hiányolni kellett a mezőnyből a II. Hungarian Winter Cup győztesét, Závaczki Bálintot, az összetett férfi ranglistát vezető Bertényi Bencét és a holnapi Forest Hills ranglistaversenyére hangolódó Kötél Bencét.

Stöllinger (-2) azonban a mezőnnyel mit sem törődve, magabiztos játékkal, par alatt 1-el fordult és ezt az arányt a pálya második felében is duplázni tudta, így az első hellyel értékes pontokra tehet szert a 12. pozíciónál előkelőbb ranglistahelyezés érdekében. Ifj. Sárközi Richárd (+2) a bogeykat ugyan sikeresen mentette párban birdiekkel, azonban a 10. szakaszon begyűjtött dupla-bogey megbosszulta magát. Biztatóan kezdte viszont Somogyi Bence (+6) a szezont, és ezzel harmadikként egy ütés előnyre tett szert Benke Ákos (+5) előtt. Őt Ralph Müller (+6) és a par felett 7 ütéssel végző boly, Batta Krisztina, Koller György, Meznerics Gergely és Curley William követi. A női összetett ranglista élén álló Berkenyei Daniella (+12) végig sokat hibázott ahhoz, hogy beleszólhasson a dobogós helyezések sorsába, Jaczkovics Emma és Stern Lea Sára is csak +14-el tudtak lejönni a verseny végén.

A nettó kategóriák győzetesei Kispál Helén és Toma-Pap Imre (felnőtt), Huong Luu Thi Thu és Nagy István (szenior), Szautner Elena és Tivadari Péter (junior) lettek.

Az időjárási körülmények miatt egy héttel elhalasztott Forest Hills ranglistaverseny előtt az összesített férfi ranglista vezetését ifj. Sárközi Richárd (3150) vette át, Stöllinger Viktor a harmadik helyre ugrott. A nőknél nem változott a sorrend, Berkenyei Daniella továbbra is őrzi a vezető pozíciót.

VÉGEREDMÉNY

Összes hír