Somogyi meggyőző fölénnyel nyerte a Hungarian Tourt

Somogyi Bence (-9) meggyőző fölénnyel nyerte a Hungarian Tour versenysorozat Zala Springsben rendezett negyedik, befejező fordulóját.


Minden ideális volt Somogyi Bence számára, hogy elszánt kihívói ellenére, tökéletes golfidőben, a Zala Springs gyönyörű színpadán, ismét bravúros eredménnyel álljon a magyar golftársadalom elé. Somogyi a harmadik legjobb eredménnyel kezdte a Hungarian Tour befejező állomását, ekkor ifj. Sárközi Richárd mögött három ütéssel vette fel a versenyt a bajnoki serleg elnyeréséért. A második körben aztán nem hagyott sok kétséget vetélytársai számára, hogy a zalai pályán merész, de határozott stratégiával, higgadt játékkal ismét mesteri eredményt érjen el, hét birdie-vel pecsételte meg három ütés előnyét Kötél Bencével szemben.

Az utolsó körben sem maradt el a sikersztori folytatása, Somogyi hibátlan kilenc szakaszon, két birdie-vel menetelt határozottan a klubház felé, miközben Kötél Bence, hat ütésnyire Somogyitól, két bogey-egy birdie-vel, másodikként fordult, a kezdetben vezető, majd Kötéllel a második legjobb eredménnyel a finálé felé induló Sárközi pedig +3-al harmadikként vágott a hátsó kilencnek. Somogyi azonban a későbbiekben sem hagyott kétséget, a 12-esen egy újabb birdie-vel növelte tovább előnyét, még Kötél ekkor hét ütés távolságra, parra hozta a szakaszokat. Somogyi azonban a későbbiekben sem hibázott, a 13-ast is birdie-vel fejezte be, Sárközi is behúzott egy birdie-t a 14. szakaszon, így tíz ütésnyire Somogyitól, a második helyre lépett. Kötél viszont a 13. és a 14. szakaszokon is dupla bogey-t írt be, amit már csak a 17-esen szépített egy birdie-vel a harmadik hely elnyeréséhez. Bár Somogyi a 16.szakaszon a nap egyetlen bogey-ját húzta be, a 18-ason végül birdie-vel, összesítettben -9-es score-ral, tíz ütés előnyel állhatott a dobogó legfelső fokára.

Az alacsony indulószám miatt világranglista pontot nem adó nők versenyében két játékos között dőlt el a sorrend, a Golf Club Welten játékosa, Fulopova Alzbeta +64-es score-ral búcsúzott Zalacsánytól, dr. Erdei Éva +69-el lett a második.

2.HUNGARIAN TOUR4 VÉGEREDMÉNY

2023.08.11-13. – Zala Springs Golf Resort

1. Somogyi Bence 73, 66, 68/207/ -9

2. ifj. Sárközi Richárd 70, 72, 75/217 /+1

3. Kötél Bence 72, 70, 76/218 / +2

Somogyi -6-os körrel átvette a vezetést a HunTouron

2023.08.12.

Somogyi Bence vezet a Hungarian Tour negyedik állomásának fináléja előtt, miután -6-os körrel, három ütés előnyre tett szert Kötél Bence és ifj. Sárközi Richárd előtt.


Somogyi Bence, aki három héttel ezelőtt legjobb egyéni eredményével nyerte el a 63. Magyar Nyílt Amatőr Bajnokság magyar és nemzetközi bajnoki címét Zala Springsben, most ismét megmutatta, hogy játéktudása, stratégiája, a pálya adottságainak kiváló ismerete ezúttal egy újabb bajnokság győzelme felé segítheti. Somogyi +1-el, Károly Ádámmal megosztva, a harmadik helyről startolt a második fordulóban, hogy bizonyítsa, nem csak a 2022-es és 2023-as amatőr bajnoki címek szerezhetők meg e kiváló pályán, hanem a világranglista pontokat ígérő Hungarian Tour serlege is. Somogyi újabb bravúrja ezúttal sem maradt el, a Sárközivel és Kötéllel egy fligtht-ban induló játékos hét birdie-vel (és egyetlen bogey-val) kápráztatta el szurkolótáborát. Kötél és Sárközi is próbálta Somogyi tempóját tartani, de a -2-vel induló Sárközi parra, a parral kezdő Kötél pedig csak -2-re hozta a második fordulót, így ők a három ütéssel lemaradva, a második helyről bizonyíthatnak a befejezésben. A T4.helyen a Sárközi-Kötél duótól hat ütéstávolsgra Horváth Ákos és Závaczki Bálint végzett.

Sárközi -2-vel vezet a HunTouron

2023.08.11.

Ifj. Sárközi Richárdnak(-2) sikerült a legtökéletesebben a Hungarian Tour negyedik állomásának rajtja, így két ütéssel vezeti a huszonhat játékos Zala Springs-i mezőnyét.


Az összesített férfi ranglista élén álló Sárközi meggyőző eredménnyel, Kötél Bence előtt két ütés előnnyel, a mezőny éléről várhatja a HunTour4 második fordulóját. A pálya első felében Kötél még két birdie-vel tartotta a legjobb score-t, Somogyi ekkor -1-ben állt, Sárközi és Károly Ádám is parral fordult. A hátsó kilencen azonban Sárközi fölényesen menetelt, végül két birdie-vel búcsúzott, Kötél viszont a 11-esen bogeyzott, a 14-esen duplán, így hiába próbált szépíteni a a 17-esen birdievel, parra hozta a kört. A harmadik helyről a 11. szakaszon birdie-vel, majd a 14-esen eagle-lel meggyőzően játszó, de végül két bogey-t, egy dupla-bogeyt is beíró Károly Ádám (+1), valamint Somogyi Bence(+1) várhatja a folytatást. Tőlük mindössze egy ütésre lemaradva Závaczki Bálint(+2), kétszeres HunTour-győztes végzett.

Utolsó fordulójához érkezett a HunTour

2023.08.10.

A Hungarian Tour utolsó fordulójában 26 játékos startolhat a Zala Springs Golf Resort pályáján. Az augusztus 11-én, 9 órakor kezdő mezőnyben a kétszeres idei torna-győztes, Závaczki Bálint biztosan címvédésre készül.


A háromnapos stroke play verseny mezőnyében ezúttal számos hazai bajnok- és tornagyőztes fedezhető fel. Az első flightban az amerikai tanulmányaik előtt utolsó hazai versenyeikre nevező, mi több, értékes ranglistapontok reményében induló Kötél Bence, valamint a kétszeres HunTour-győztes, Závaczki Bálint mellett a Balaton Golf tehetsége, Horváth Ákos kezd. Őket az ifj. Sárközi Richárd - Somogyi Bence - Károly Ádám trió követi, akik közül tudvalevő, hogy a kétszeres magyar amatőr bajnoknak, Somogyinak a zalai pálya ugyancsak fekszik, így fej-fej melletti csatára számíthatunk.

Összes hír