Somogyi Bence és Jaczkovics Emma címvédő junior bajnokok

Nem szakadt meg Somogyi Bence (-3) sikerszériája, ő és Jaczkovics Emma (+15) nyerte a 34. Magyar Nyílt Junior Bajnokság magyar bajnoki címeit. A nemzetközi mezőnyben a luxemburgi Rojas Stefanhoz (-7) és a címvédő szlovén Car Barbarához (+12) került az aranyérem. Az U12-U14-es korosztályban Zala-Kovács Lázár (+15), Jackson Victoria Lara (+60) és a szlovén Lavrih Mia (+30) nyerte a bajnokságot.


Kitartást, lelki és fizikai akaratot erősítő hőségben zajlott a 34. Magyar Nyílt Junior Bajnokság, de ez sem tudta megszakítani Somogyi Bence (-3), amatőr bajnokság óta tartó töretlen siker sztoriját. Somogyi rá jellemzően, kissé bizonytalanul kezdte a bajnokságot, a mezőny negyedik, majd ötödik legjobb eredményével indult a harmadik körnek, ahol aztán meggyőző, 68-as körrel ugrott a tabella harmadik helyére. A hajrá a finisre sem hagyott alább, a szlovén Bencik Adamhoz hasonlóan, a mezőny legjobb eredményével, három birdie-vel fordult, és bár két bogey még becsúszott, a -1-es zárás a magyar bajnoki cím megvédését jelentette számára. A magyar U16-U18-as korosztály második helyét a második körben kimagasló teljesítményt, 69-es score-t nyújtó Zsimán-Lebovics Zénó (+10) szerezte meg, a harmadik a Junior Tour 2023-as győztese, a Zala Springs Golf Resort ifjú tehetsége, Zala-Kovács Péter (+16) lett.

Car Barbara (SLO) és Rojas Stefan (LUX) nyílt bajnokok

A nyílt címet a Golf de Bellenhaff játékosa, a +3.7 hendikeppel érkező Rojas Stefan(-7) nyerte, aki a második kör után a második legjobb eredménnyel állt Kötél Bence mögött a tabella élén, a döntőben azonban fölényes, négy birdie-s körrel, három ütéssel verte meg a part-hozó Kötél Bencét, aki így az ezüstérem nyertese lett. A dobogó harmadik fokára a versenyszabályzat alapján, az ifj. Sárközi Richárddal egálban végző Somogyi Bence állhatott. Az U12-U14-es korosztályban a magyar és nyílt serleget Zala-Kovács Lázár (+15) vihette haza.

A lányok versenyében az U16-U21-es nyílt bajnok a rajt-cél győzelmet arató, a 2021-es junior bajnokság nyílt győztese, a szlovén Car Barbara(+12) lett, aki három ütéssel előzte meg a magyar bajnokot, Jaczkovics Emmát (+15). A bronzérem Jesih Zala (+22) nyakába került, még a magyarok között Szautner Elena (+38) ezüst-, Tassoni Teg Ginevra (+49) bronzérmet szerzett. Az U12-U14-es korosztályban a magyar bajnok Jackson Victoria Lara (+60), a nyílt győztes a szlovén versenyző, Lavrih Mia (+30) (SLO) lett.

34. Magyar Nyílt Junior Bajnokság A-kategória

Nyílt bajnokság Magyar bajnokság
1. Rojas Stefan(-7)(LUX) Car Barbara (+12) (SLO) Somogyi Bence (-3) Jaczkovics Emma (+15)
2. Kötél Bence (-4) (HUN) Jaczkovics Emma (+15) (HUN) Zsimán-Lebovics Zénó (+10) Szautner Elena (+38)
3. Somogyi Bence (-3)(HUN) Jesih Zala (+22) (SLO) Zala-Kovács Péter (+16) Tassoni Teg Ginevra (+49)

34. Magyar Nyílt Junior Bajnokság B-kategória

Nyílt Bajnokság Magyar bajnokság
1. Zala-Kovács Lázár (+15)(HUN) Lavrih Mia (+30) (SLO) Zala-Kovács Lázár (+15) Jackson Victoria Lara (+60)
2. Aigner Sebastian(+20)(AUT) Bogdanovic Drenik Zoja (+35) (SLO) Mieschke Maximilian (+20) Le Thu Anh (+83)
3. Mieschke Maximilian (+20) (HUN) Breinhölder Shania Valentina (+46) (CZE) Garcon Nathan (+41) Képes Kira (+157)

Somogyi Bence 68 ütéssel erősített a finis előtt

2023.08.23.

A finálé előtt is sikerült Kötél Bencének(-4) megőrizni elsőségét a fiúk versenyében, de hat ütés előnye mindössze egyre apadt Rojas Stefannal(-3) szemben, két ütésre ifj. Sárközi Richárd (-2) és a mai legjobb, -4-es score-al hajrázó Somogyi Bence (-2) közelítette meg. A lányoknál is Car Barbara (+11) őrzi a top helyet, két ütésre Jaczkovics Emma (+13) áll.


Bőven volt a harmadik versenynapon is izgulnivalója annak, aki nyomon követette a Pannonia Golf Clubban zajló 34. Magyar Nyílt Junior Bajnokságot. A fiúk mezőnyét a harmadik kör után továbbra is Kötél Bence vezeti, ám mai +2-es score-ja egy ütésre zsugorította előnyét a -3-al végző Rojas Stefannal, két ütés távolságra a ma nagyot hajrázó, a forduló legjobb eredményét, -4-et játszó Somogyi Bencével szemben. Somogyi két birdie-bogey párosítással, Kötélhez és Horváth Ákoshoz hasonlóan, parral fordult, a hátsó kilencen viszont egy eagle-lel és két birdie-vel szárnyalt a nap legkiemelkedőbb score-ja felé. Somogyi ezzel két ütésre közelítette meg Kötélt, akárcsak ifj. Sárközi Richárd, aki +1-es fordulást követően húzott be három birdie-t. A lányok versenyében a ma +3-as körrel záró, továbbra is az élen álló Car Barbara(+11) és Jaczkovics Emma(+13) szállított kiemelkedő teljesítményt. Jaczkovics Emma három bogey-val, egy birdie-vel, két ütésre közelítette meg a szlovén játékost.

A zárókör 8.30-kor startol, a Somogyi-Horváth-Zsimán-Lebovics flight 12 órakor, a Rojas-Kötél-Sárközi trió 12.35-kor kezd.

Ma Zsimán-Lebovics Zénó volt 69 ütéssel a legjobb

2023.08.22.

Kötél Bence -6-al továbbra vezet a 34. Magyar Junior Nyílt Bajnokság második fordulóját követően, a nap bravúros teljesítményét azonban -3-as score-ral, Zsimán-Lebovics Zénó (+1) szállította. A lányoknál három szlovén versenyző uralja a mezőnyt, Jaczkovics Emma (+11) három ütéssel maradt le az élen álló Car Barbarától (+8).


Nem kegyelmezett ma sem az időjárás a 34. Junior Bajnokság résztvevőinek, ezért a hőségriadóban ugyan kevesebb madárka és mínusz íródott fel a score-kártyákra, ám így is izgalmas fordulatoknak lehettünk tanúi. A kihívások ellenére, Kötél Bence (-6) -1-es második körrel továbbra is tartja a fiú tabella vezető pozícióját annak ellenére, hogy a félidőben Zsimán-Lebovics Zénó fordult a legjobb, -2-es score-ral, és ő is hozta a forduló legjobb, 69 ütéses eredményét. A mezőnyben egyébként alig van átrendeződés, a luxemburgi Rojas Stefan (0) parral, ifj. Sárközi Richárd(0) +2-vel fejezte be a versenynapot, így ők ketten hat ütéstávolságra Kötéltől, összetettben parral indulhatnak a harmadik fordulóban. Zsimán-Lebovics Zénó öt birdie-két bogie-val, +1 összesítettben a negyedik helyre ugrott, a +2-ben álló Horváth Ákos és Somogyi Bence előtt. Zala-Kovács Péter a nap negyedik legjobb eredményével, +2-es körrel a 9.helyről várhatja a folytatást.

Kötél Bence (-6)

A lányoknál három szlovén junior uralja a mezőnyt. Car Barbara(+8) ma egy kevésbé meggyőző, +6-os körrel fejezte be a játékot, de egy ütéssel így is vezet a 73-as score-ral záró Jesih Zala(+9) előtt. Jaczkovics Emma a negyedik helyen Fevzer Kiri Evaval osztozik +11-es összesített eredménnyel.

Car Barbara (+8)(SLO)

Kötél Bence -5-el csillapította a hőséget

2023. augusztus 21.

A tikkasztó hőség ellenére, Kötél Bencének (-5), a szlovén Balkovec Jakobnak (-3) és ifj. Sárközi Richárdnak (-2) is mínusszal sikerült nyitni a 34. Magyar Nyílt Junior Bajnokság első versenynapján.


Hatalmas elismerés illeti azt az 58 versenyzőt, aki a fullasztó hőség ellenére sikeresen adta le a junior bajnokság első fordulós score-kártyáját. Nagy szükség volt a napernyőkre, a sapkákra, a jégbe hűtött vízre és törölközőkre ahhoz, hogy el tudják viselni a 34-35 fokos hőséget, miután felhőt is csak nagyítóval lehetett találni Pannónia egén. A körülmények azonban nem álltak a nemzetközi mezőny útjába, így már a nyitányban szoros eredmények születtek.

A fiúknál a többszörös junior bajnok, Kötél Bence (-5) hat birdie-vel (és egy bogey-val) jegyzett hibátlan kört, két ütéssel előzve meg a kissé döcögősen kezdő, de a hátsó kilencet -5-re hozó Balkovec Jakobot (-3). A harmadik helyről az első kilencről még -4-el forduló ifj. Sárközi Richárd (-2) kezdhet a második körben. A mezőny döntő részében sok az együttállás, akárcsak a dobogós helyekre T4. helyről kacsingató Somogyi Bence (0), a szlovén Bezensek Tomi(0), a luxemburgi Rojas Stefan(0) és a német Sedlitz Leon Julien(0), így izgalmas csatákra számíthatunk még az elkövetkezendő körökben is.

A lányoknál 2021 nyílt bajnoka, Car Barbara(+2) három ütéssel vezeti Szautner Elena (+5) előtt a mezőnyt, a harmadik helyen a szlovén versenyzőtől négy ütéstávolságra Jaczkovics Emma (+6) és a Golf Klub Arborétum játékosa, Vehovar Ana (+6) áll.

Pannonián a magyar junior élmezőny

2023.08.18.

Hatvanegy juniorral startol a harmincnegyedik alkalommal rendezendő Magyar Nyílt Junior Bajnokság a Magyar Golf Szövetség, valamint a Pannonia Golf & Country Club szervezésében.


Az augusztus 21-én kezdődő négynapos stroke play bajnokságra hazánk juniorjai mellett Ausztria, Bulgária, Csehország, Litvánia, Luxemburg, Németország, Szlovénia, Szlovákia, Olaszország játékosai érkeznek a máriavölgyi pályára, hogy az U16-U21-es kategóriában eldöntsék a nyílt fiú és lány bajnoki címeket. A magyar fiú és lány bajnok az U16-U18-as kategóriában születik, de emellett az U12-U14-es korosztály is ünnepelhet majd dobogósokat.

A mezőny közel fele külföldi, akik közül a luxemburgi amatőr bajnok, Rojas Stefan +3.7-es, a tavalyi junior open 11. helyezettje, Balkovec Jakob +2.0-es, az idei amatőr open 10. helyezettje, Bezensek Tomi +1.9-es hendikeppel érkezik, a lányoknál a magyar pályákat jól ismerő, a 2021-es nyílt bajnokra, a szlovén Car Barbarára (+1.2) érdemes kiemeleten figyelni.

A nemzetközi kihívók mellett azonban a teljes magyar junior élvonal is nevezett, a kétszeres magyar lány bajnokok, Jaczkovics Emma (+2.3) (2021, 2020 magyar és nyílt) és Berkenyei Daniella (+0.9) (2022, 2019), valamint a nyílt bajnoki címét megvédeni készülő háromszoros nyílt (2022,2021,2020) és kétszeres magyar (2021,2020) junior bajnok, Kötél Bence (+3.6) továbbá a 2022-es sikertörténetét idén is eltökélten folytató, a 2022-es magyar junior bajnoki címét megvédeni készülő Somogyi Bence (+3.3). Az erős hazai mezőnyhöz a tavalyi magyar második helyezett, Károly Ádám (+0.7) és a bronzérmes, Zsimán-Lebovics Zénó, valamint a Balaton Golf játékosa, Horváth Ákos (+2.6), a B-kategória (U12-U14) korábbi győztesei, Nagy Ármin és Stern Lea (2020) és Zala-Kovács Péter (2022), a Junior Tour idei abszolút győztese, valamint a junior válogatott játékosai, Földházi-Nagy Petra, Földházi-Nagy Zsófia, Garcon Nathan, Németh Lőrinc, Szautner Elena és Zala-Kovács Lázár csatlakozik.

Összes hír