Senior EB – 2.nap

Senior EB - 2. nap.

Bruttó és nettó magyar senior csapataink folytatták csütörökön a küzdelmet a 37. Senior Golf Európa Bajnokságon Finnországban, a Hameenlinna, Aulanko Golf Club & Tawast Golf Clubban. Sajnos a mai versenynap nem úgy sikerült, ahogy tervezték golfozóink. A szerencse ezúttal sajnos nem volt a magyar csapatok mellett és kicsivel rosszabbul is teljesítettek, mint tegnap.

A bruttó magyar senior csapat (Gratzl Ferenc (kapitány), Horváth József, Dr. Horváth Péter, Kovács Titusz, S. Nagy Csaba és dr. Takács János) a mai versenynapot +54 ütéssel zárta, ami a tegnapi +44-es eredménnyel együtt jelen pillanatban a 17. helyet jelenti. Dietrich Tamás, a Tamás a Magyar Szenior Golfozók Társaságának elnöke bízik abban, hogy a bruttó csapat az utolsó versenynapon vissza tud jönni a 14. vagy 15. helyig.

A nettó csapatban (Jakobi László (kapitány), Nagy István, Koplányi Tibor, Darázs Attila, Molnár Mihály és Dietrich Gábor) ma többen is hibáztak és emiatt nem tudták hozni az eltervezett eredményt. Jelen pillanatban együttállásban a 6. helyen állnak, a spanyol, görög és norvég csapatokkal karöltve. Holnap beleadnak mindent és akár egy 4. hely is összejöhet.

Összességében elmondható, hogy mindenki jól játszott, de voltak kisebb hibák és az ellenfél csapatoknak jobban jöttek össze a dolgok. Ezeken kell javítani holnap, hogy minél jobb helyen tudjanak végezni a magyar csapatok. Azért szomorkodásra nincsen ok, hiszen a magyar golfozók még mindig az élmezőnyben vannak.

A második versenynap részletes eredményeit a következő linken találják:

http://www.suomengolfseniorit.fi/esga-senior-team-championship-cup-2018

Összes hír