Sárközi és Jaczkovics 2021 match play bajnoka

Nagy csatában szerezte meg pályafutása első match play bajnoki címét ifj. Sárközi Richárd és Jaczkovics Emma Éva.


Barátságtalan, kiadós esővel folytatódott vasárnap a NAPI.HU X. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság, de végül kegyeibe fogadta a kitartó mezőnyt az időjárás. Délelőtt elődöntők, délután döntők és vigaszági mérkőzések következtek. A figyelem hamar a férfi elődöntősökre szegeződött, ahol Kötél Bence Somogyi Bencével, Bertényi Bence ifj. Sárközi Richárddal próbálta eldönteni az aranyéremért folyó küzdelmek résztvevőit. Három szakasszal a vége előtt úgy tűnt, Kötél és Somogyi még sokáig nem viszi dűlőre a dolgot, de Kötélnek mégis sikerült a 9. szakaszon pontot szerezni, amit végig meg is őrzött, így javára dőlt el a meccs. A másik párosban is ádáz küzdelem folyt a döntős helyért, ami csak plusz egy szakasz lejátszásával tudott Sárközi javára fordítani.

A döntőben így Kötél Bence ifj.Sárközi Richárddal találkozott, ahol a lejátszott tizenöt szakasz közel feléig Kötélnek sikerül egy pont előnyhöz jutni, de onnan fordult a kocka, és Sárközinek az aranyserleget jelentő 5UP-ig sikerült az előnyét növelni. A legek játékának örülhettünk a Bertényi Bence-Somogyi Bence összecsapása során is. Somogyi magabiztosan kezdett, nyolc szakaszon át vezetett, majd Bertényi kiegyenlített, és három szakaszon át all square-ben álltak. A befejezés Bertényinek kedvezett, két szakaszgyőzelemmel végül a harmadik helyet szerezte meg.

FÉRFIAK
I. helyezett ifj. Sárközi Richárd
II. helyezett Kötél Bence
III. helyezett Bertényi Bence

A nőknél Jaczkovics Emma Éva tizennégy szakaszon át, folyamatosan növelte előnyét az elődöntőben Stern Leával szemben (5&4), így ő lett a döntő egyik főszereplője. A másik Berkenyei Daniella, miután Batta Krisztina visszalépett az elődöntőtől, így Stern Lea Sára is megspórolhatta a bronzért folyó meccset. A döntőben Berkenyei nem tudta többször bizonyított versenyformáját megtalálni, így Jaczkovicsot öt szakasszal a befejezés előtt, 5UP-al avathatták match play bajnokká.

NŐK
I.helyezett Jaczkovics Emma Éva
II.helyezett Berkenyei Daniella
III.helyezett Stern Lea Sára

VÉGEREDMÉNY

Match Play Bajnokság: döntő előtt

2021. október 9.

Nyolcad- és negyeddöntőkkel folytatódott Kisorosziban a NAPI.HU X. Magyar Match Play Bajnokság. Az elődöntőben Kötél Bence Somogyi Bencével, Bertényi Bence ifj. Sárközi Richárddal találkozik majd, a nőknél Jaczkovics Emma, Stern Lea, Berkenyei Daniella és Batta Krisztina közül kerülnek ki a döntősök.


Napsütéses, de szeles idő fogadta a X. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság reggel nyolc órakor kezdődő nyolcaddöntőinek résztvevőit. Bár a végeredmény többnyire papírforma szerint alakult, a nyolc kiemelt férfi játékosoknak nem volt egyszerű dolga. Hideg Jánosnak például, aki tegnap még tizenhatba verekedte be magát, ma sikerült kissé megszorongatnia az összetett férfi ranglistát vezető Kötél Bencét. A 11. szakasz után még all square-ben álltak, de onnantól Kötél állt a nyerő oldalra (3&2). Egyedül Zsimán-Lebovics Zénónak nem sikerült a legjobb nyolc közé kerülés, Zilahy Csaba ugyanis végig kezében tartotta a meccset és bátor játékkal, 2&1-re győzte le a Balaton Golf tehetséges juniorját. A nők a nyolcba kerülésért - az indulók száma miatt - mindössze négy meccset játszottak, amelyek Hoffmann Annamária, Sajner Zsuzsa, Lex Annamária és Sam Ahn Kim győzelmét hozták.

Délután a negyeddöntőkkel és vigaszági mérkőzésekkel folytatódtak a küzdelmek. A férfiaknál a Kötél Bence-Magyar Krisztián meccs Kötél sima győzelmével zárult (8&7), de Bertényi Bence is meggyőző játékkal bizonyított Curley Williammal (4&3) szemben. Zilahy Csabának a folytatásban már nem sikerült a bravúr, Somogyi Bence nem hagyott rést a játékában, 5&3-al került az elődöntősök csapatába. Az ifj. Sárközi Richárd - Nagy Ármin meccs azonban roppant izgalmakkal szórakoztatta a szurkolótábort. A két kiváló junior végig fej-fej mellett haladt, három szakasszal a befejezés előtt aztán Nagy Ármin hozott győztes szakaszt (1UP), amit Sárközi a követezőn hatástalanított (All Square), majd az utolsó előtti, 13. szakaszon újabb győzelemmel fejelt meg. A befejezésben mindketten hozták a formát, Ármin azonban nem tudott egyenlíteni, így Sárközi játszhat elődöntőt.

A nőknél a negyeddöntők nem hoztak valódi kihívást Jaczkovics Emma, Berkenyei Daniella, Stern Lea és Batta Krisztina számára, így ők dönthetnek a dobogós helyek kiosztásáról.

MATCH PLAY PÁROSÍTÁSOK ÉS EREDMÉNYEK

2021. október 8.

Match play bemelegítés

Hivatalosan is kezdetét vette a NAPI.HU által szponzorált X. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság Kisorosziban, ahol az első játéknapon, a 16 közé kerülésért mindössze két páros versengett.


Ragyagó kilátások fogadták a Szentendrei-szigeten az országos match play bajnokság legjobb tizenhat játékosa közé bekerülni szándékozó versenyzőket. A mai mezőny azonban az indulók végső száma miatt mindössze két férfi párosból állt. Hideg János Szalay Attilával, Hatvári Árpád Dr. Takács Jánossal járta be a Magyar Golf Club őszi színekbe hajló pályáját. Úgy tűnik azonban, hogy kiegyenlített erőviszonyok mellett, kemény csatát vívtak a bekerülésért, mindkét páros csak az utolsó szakaszon tudta a játékot eldönteni. Végül Hideg János és Hatvári Árpád került össze Ralph Müller, Meznerics Gergely, Novák Botond, Zilahy Csaba, Jaxson Williams, Dr. Horváth Péter mellett a nyolc kiemelt játékossal: Kötél Bencével, Bertényi Bencével, ifj. Sárközi Richárddal, Somogyi Bencével, Zsimán-Lebovics Zénóval, Nagy Árminnal, Curley Williammel és Magyar Krisztiánnal. A második versenynapon nyolc órától a 7-14. szakaszokról indul a nyolc férfi páros, 13.30-tól a negyeddöntők következnek. A nyolcba kerülésért a nők versenye szombaton 13.30-tól startol, amely Jaczkovics Emma, Berkenyei Daniella, Batta Krisztina és Stern Lea mellé válogat ki négy győztest.

MATCH PLAY PÁROSÍTÁSOK ÉS EREDMÉNYEK

Match play hétvége Kisorosziban

2021. október 6.

Október 8-án Kisorosziba költözik a NAPI.hu X. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság harmincnégy játékosból álló mezőnye. Az értékes ranglistapontokat érő háromnapos versenyen a korosztályos ranglisták legjobb játékosai állnak majd elütőre.


Az idén módosult selejtező formát bontó bajnokság döntőjébe a felnőtt és junior ranglista top helyezettjei kaptak meghívást, a mid-amatőrök országos bajnokságról, a szeniorok selejtező fordulók során kvalifikálták játékosaikat a nyílt match play bajnoki címet eldöntő versenybe. A Balatonudavariból Kisorosziba átköltözött bajnokság nemzetközi érdeklődés nélkül bontja majd szárnyait, de a mezőnyben így is a legerősebb hazai játékosainknak szurkolhatunk, a plusz hendikeppel érkező Kötél Bencének, Bertényi Bencének, Jaczkovics Emmának, ifj. Sárközi Richárdnak és Somogyi Bencének.

MÉRKŐZÉSEK & STARTLISTA

NAPI.HU X. MAGYAR MATCH PLAY BAJNOKSÁG

2021. október 8-10.

Magyar Golf Club

FÉRFIAK NŐK
1 Bertényi Bence +2.6 1 Batta Krisztina(döntő napon lemondás) 3.2
2 Curley William 3.1 2 Berkenyei Daniella 0.2
3 Dr. Horváth Péter 7.2 3 Bihari Gyöngyvér 17.2
4 Dr. Takács János 8.7 4 Dr. Fiserné Koplányi Eszter 16.1
5 Hatvári Árpád 9.0 5 Hoffmann Annamária 6.1
6 Hideg János 9.6 6 Jaczkovics Emma +1.3
7 Huszti György(lemondás) 11.8 7 Kiss Pollett Karolina (lemondás) 3.5
8 ifj. Sárközi Richárd +0.4 8 Lex Annamária 15.0
9 Jaxson Williams 6.8 9 Movik Gabriella 13.5
10 Koller György(lemondás) 5.6 10 Sajner Zsuzsanna 12.2
11 Kötél Bence +3.7 11 Sam Kinh Anh 14.4
12 Kürti Péter(lemondás) 14.3 12 Stern Lea 5.9
13 Magyar Krisztián 3.5 13 Turkovics Ilona 12.5
14 Meznerics Gergő 3.9
15 Müller Ralph 3.8
16 Nagy Ármin 2.9
17 Novák Botond(lemondás) 3.8
18 Somogyi Bence +0.3
19 Szalay Attila 7.5
20 Zilahy Csaba 5.1
21 Zsimán-Lebovics Zénó 1.1
22 Krämer András(lemondás)

Összes hír