Sárközi és Fedeli első HunTour győzelmüket aratták

Ifj. Sárközi Richárd sem kihívóiban, sem szurkolótáborban nem hagyott sok kétséget, hogy a 3. Hungarian Tour első állomásának egyik aranyérme az ő nyakába kerülhet. Az idei Winter Cup győztese 72,72,76-os körökkel végig az élen menetelt, a nőknél Fedeli Laetitia Bona +35-ös score-ral volt verhetetlen. A magasabb (B) hcp-kategóriában a Balaton Golf Clubban rendezett verseny Ellis Donald (+85) és Rahimkulova Alekszandra (+90) győzelmét hozta,


A döntő idején helyenként feltámadó széllökések, az éjszaka érkezett özönvízszerű esőzés ellenére, mégis kiváló pályán, de párás golfidőben versengtek a harmadik szezonját élő Hungarian Tour első állomásának játékosai. Újítás a HunTour kiírásában, hogy idén két kategóriában osztottak díjakat, a világranglista pontokat kínáló A-kategóriában, ahol a hcp-limit 12 hcp (férfi), illetve 18 hcp (női), valamint a hazai ranglistapontokkal gyarapodó 24 (férfi), és 30 hcp-el (női) induló játékosok körében.

A három versenynap sem a férfiak, sem a nők világranglistapontokkal kecsegtető versenyében nem okozott fejtöréssel járó meglepetéseket. A férfiak összecsapásai során a HunTour trófeára aspiráló ifj. Sárközi Richárdnak két even par körrel mindvégig őrizte vezető pozícióját a hátrányát folyamatosan duzzasztó Hayder- Török Alexanderrel szemben. A döntő előtt szinte már biztossá vált, hogy kilenc ütéselőny szinte ledolgozhatatlan, így Sárközi +4-es végeredménnyel első HunTour győzelmét könyvelhette el a balatonudvari pályán. Hayder-Török +17-el ezüstérmes lett, a kétszeres HunTour győztes, Závaczki Bálintnak ezúttal 15 ütéssel lemaradva, a harmadik hellyel kellett beérnie.

A nőknél egyértelműen Fedeli Laetitia uralta a mezőnyt, bár az első körben a Balaton Golf játékosa, Nagy Réka is még egálban dédelgetett vele dobogós álmokat. A második fordulótól De Pelsmaeker Emilie is erősített, de a harmadik körben nyolc ütéselőnyt szerzett, olasz-magyar színekben versenyző Fedelit már nem tudta letaszítani az aranyos trónról, a Budapest Highland játékosa a második helyen végzett. Harmadikként a záró fordulóban hajrázó Földházi-Nagy Petra ért be Nagy Réka előtt.

A-KATEGÓRIA GYŐZTESEK

1.ifj. Sárközi Richárd (72,72,76 /+4) 2. Hayder-Török Alexander (75,78,80/+17) 3. Závaczki Bálint (78,78,79/+19)

1.Fedeli Laetitia Bona (82,84,85/+35) 2. De Pelsmaeker Emilie (84,88,87/+43) 3. Földházi-Nagy Petra (89,87,85/+45)

Magasabb hcp-limittel (B-kategória) 12 játékos nevezett, a férfiaknál a legjobb első fordulós scoret jegyző, majd a vezetést Rothweil Gábortól visszahódító Ellis Donald, a nők versenyében a mindvégig élen álló Rahimkulova Alekszandra (+90) került ki győztesként.

B-KATEGÓRIA GYŐZTESEK

1.Rahimkulova Alekszandra (95,103,108/+90) 2. Török Éva dr. (111,108,121/+124) 3. Brix Julia (116,116,118/+134)

1.Ellis Donald (98,105,98/+85) 2. Rothweil Gábor (106,91,108/+89) 3. Nguyen Quang Hai (99, 105, 103/+91)

Sárközi tovább növelte előnyét a HunTouron

2024.06.08.

Ifj. Sárközi Richárdnak a Balatonudvariban zajló háromnapos Hungarian Tour második versenykörét is even parra sikerült hoznia. Hayder-Török Alexandernek +6-os score-ral jött ma le a pályáról, így Sárközi kilenc ütéssel vezeti összetettben a férfiak tabelláját. A harmadik helyen tisztult a kép, már csak Závaczki Bálint üldözi a dobogós jelölteket 12 ütéssel lemaradva.

3. HUNGARIAN TOUR 2024.06.08. eredmények

A nők csatáját Fedeli Laetitia hat ütéssel vezeti, Nagy Réka nem tudta tartani a tempót, De Pelsmaeker Emilie egy 88 ütéses körrel megelőzte őt, így a Balaton Golf játékosa +31 ütéssel a harmadik helyre csúszott.

A B-kategória listavezetői a második fordulót követően Rahimkulova Alekszandra (+54) és Rothweil Gábor (+53). A HunTour döntő fordulója vasárnap 8.0 órakor indul.

Magabiztos kezdés

2024.06.07.

Ifj. Sárközi Richárd (0) kiegyensúlyozott játékkal vezeti a Balatonudvariban kezdődött Hungarian Tour tabelláját, a nőknél Fedeli Laetitia és Nagy Réka +10-es score-ral, egálban áll az élen.


Ragyogó helyszín és időjárás fogadta az idei HunTour résztvevőit a Balaton Golf festői lankáin. A 46 versenyzővel indult mezőny favoritjai közül Hayder-Török Alexander kezdett - még ha hullámzóbb, három birdie mellett két bogey teljesítménnyel - a legmeggyőzőbben, így -1-el fordulhatott, a pálya hátsó részében már nem tudta tartani ezt a játékszintet. Sárközi, aki egy dupla bogey-val nyitott, majd bogey-val zárt, három birdie-vel szépített menet közben, így par-ral ő jegyezhette a versenynap legjobb eredményét. Hayder három ütéssel lemaradva követi szorosan az idei Winter Cup győztest, a harmadik helyen 78 ütéssel Meznerics Gergely, Novák Botond és Závaczki Bálint várhatja a folytatást.

A női verseny Fedeli Laetitia és a helyi pálya sajátosságait kiválóan ismerő klubtag, Nagy Réka között élesedik, mindketten +10-es score-ral jöttek le a pályáról, de a Budapest Highland Golf Club ígéretes tehetsége, De Pelsmaeker Emilie mindössze két ütéssel maradt le a vezető bolytól, így a bajnokság még tartogathat meglepetéseket.

A B-kategória listavezetői Rahimkulova Alekszandra (+23) és Ellis Donald (+26).

Hungarian TourON

2024.06.04

Balatonudvariban kezd a Nyílt Hungarian Tour három állomásból álló 2024-es sorozata, ahová a szervezők a nevezések alapján, 46 indulót várnak. A június 7-9. között zajló torna mezőnyét a kétszeres HunTour-győztes, Závaczki Bálint, és idei aranyérmesek, Novák Botond, Magyar Kupa, valamint ifj. Sárközi Richárd, Winter Cup győztes erősíti.


A Balaton Golf Club 2024-es versenynaptárában a három ranglistaverseny mellett kétségkívül a Nyílt Hungarian Tour első állomása a legkimeltebb szövetségi verseny, ahol az "A" és "B" kategóriák legjobbjait díjazzák majd. A B-kategória első három helyezettjei a férfiaknál 24, a nőknél 30 hcp-limittel induló játékosok közül kerülhetnek ki, még a WAGR pontokat adó A-kategóriában indulóknál ez a határ 12 hcp (férfi), illetve 18 hcp (női).

A közel ötven induló között három pluszos hendikepes válogatott versenyző, Hayder-Török Alexander (+2.8), ifj. Sárközi Richárd (+2.7) és Závaczki Bálint (+2.0) összecsapásán drukkolhatunk, a nevezők fele single hendikeppel érkezik, a junior, felnőtt, mid-amatőr és szenior válogatott versenyzőkkel zsúfolt mezőny pedig garantálja a háromnapos bajnokság izgalmait.

Összes hír