Sárközi címvédő, Jaczkovics magyar kupagyőztes

Ifj. Sárközi Richárdnak (-4) sikerült megvédeni magyar és nyílt bajnoki címét a Zala Springsben rendezett 5. Magyar Nyílt Winter Cupon. Jaczkovics Emma (+11) a magyar, a cseh Sutor Elizabeth Daniella (+9) a nyílt díjat nyerte el.


Nyárias hangulatban zajlott a Magyar Golf Szövetség szezonnyitó bajnoksága, a leginkább csak a verseny nevében téli hangulatot idéző 5. Magyar Nyílt Winter Cup. Nemcsak a hőmérő higanyszála, de a versenyzők felkészültsége, játéktudása is csúcsokat döntött a Zala Springs mesés pályáján: a 80 fős mezőnyben 16-an neveztek hazánkból és a környező országokból pluszos hendikeppel, ami az április 12-én kezdődött háromnapos bajnokság minden fordulójában kiélezett versenyszellemre hangolta a dobogó reményében elütőre álló játékosokat.

A férfiak mezőnyében már a kezdeti együttállások azt sejttették, hogy egyre több koncentrációt és versenytapasztalatot kell a játékosoknak a bag-ekből előhúzni, hogy a nüansznyi különbségeket előnyükre fordíthassák. Az első körben még két osztráknak, Füsselberger Konstantinnak, Zirl Arthurnak, a német Karius Peternek és ifj. Sárközi Richárdnak sikerült egy tömbben, -1-es score-ral, két ütés előnyre szert tenni, de a második fordulóban már a kirobbanó formába került hazai versenyzők, Somogyi Bence és Zala-Kovács Lázár írták át alaposan a tabella csúcsát. A címvédő Sárközi ekkor még egy ütéssel őrizte vezető pozícióját, de Somogyi hét birdie-vel és három bogey-val - a német Karius Peterrel együttállásban -, már a második helyről várhatta a mindent eldöntő finálét, Zala-Kovács pedig a bajnokság legjobb score-jával, öt birdie-vel sorakozott fel a magyar tabella T7. helyéről a harmadik pozícióba. A döntő sem múlt el izgalmak nélkül. Sárközi erős szorításban, de tovább őrizte elsőségét, annak ellenére, hogy a korábbi fordulókban pluszokat játszó Bertényi Bence a hármason egy eagle-el, majd egy birdie-vel erősített, így sokáig a két birdie-vel, majd bogey-val és egy dupla-bogey-val forduló Somogyival együttállásban üldözték Sárközit. A kört végül Sárközi egy utolsó birdie hajrával -2-re erősítette, így -4 összesített eredménnyel sikerült számára a címvédés. Bertényi a nap legjobb score-jával (-3), parra hozta a végeredményt, így a második helyet szerezte meg, még Somogyi +1-el a harmadik helyre szorult. A nyílt versenyt is Sárközi nyerte, a második helyre az osztrák Zirl Arthur -2-es teljesítménnyel verekedte be magát Bertényi elé.

A nők versenye is meglepő fordulatokat tartogatott. Az első körben még a két ütéssel az élen vezető szlovák Náhliková Rebecca Ann, a cseh Sutor Elizabeth Daniella és Szautner Elena alkotta a dobogós sorrendet, a második fordulóban +1-el erősítő Jaczkovics Emma azonban már Sutorral együttállásban, az első helyről várhatta a bajnoki címet eldöntő befejezést. A harmadikversenynapon aztán úgy tűnt, hogy a tavalyi nyílt amatőr bajnoknő, a török Sapmaz Deniz két birdie-vel az élre törhet, de a hátsó kilencen sorozatosan rontott, a +4-el forduló Jaczkovics pedig két birdie-vel kezdett erősíteni. A befejezésben Jaczkovics és Sutor holtversenyben menetelt sokáig, de a magyar versenyző a 16. és a 18. szakon is rontott, így Sutor, Jaczkovics, Náhliková lett a végleges nemzetközi sorrend. A magyar bajnoknő, Jaczkovics után az első körben még vezető Szautner Elena két ütéssel lemaradva végzett a második helyen, a bronzérem a harmadik pozícióját stabilan tartó Fedeli Laetitiához került.

5 MAGYAR NYÍLT WINTER CUP VÉGEREDMÉNY

NYÍLT FÉRFI MAGYAR FÉRFI NYÍLT NŐI MAGYAR NŐI
1. ifj. Sárközi Richárd (HUN) (71,71,70/-4) ifj. Sárközi Richárd (71,71,70/-4) Sutor Elizabeth Daniella (CZE) (75,76, 74 /+ 9 ) Jaczkovics Emma (78,73, 76 /+11)
2. Zirl Arthur (AUT) (71,73,70/-2) Bertényi Bence (74,73,69/0) Jaczkovics Emma (HUN) (78,73, 76 /+11) Szautner Elena (76,77, 75 /+12)
3. Bertényi Bence (HUN) (74,73,69/0) Somogyi Bence (75,68, 74/+1) Náhliková Rebecca Ann (SVK) (73, 81, 73/+11) Fedeli Laetitia (78,78,75/+15)

Winter Cup esélyek a finálé előtt

2024.04.13.

Ifj. Sárközi Richárd (-2) egy ütés előnnyel, Jaczkovics Emma (+7) a cseh Sutor Elizabeth Daniellával(+7) azonos score-ral áll az élen az 5. Magyar Nyílt Winter Cup második fordulóját követően. A nap bravúrját Zala-Kovács Lázár -5-ös és Somogyi Bence -4-es körrel szállította.


Tisztulni látszik a mezőny a bajnokság döntő fordulója előtt. A hazai pálya előnyeit élvező Sárközi Richárd tovább tudta növelni előnyét, miután a tegnapi körhöz hasonlóan, ma is 71 ütéssel teljesített, azonban mégsem lehet nyugodt. A Berlin-Wannsee Golf Club játékosa, Karius Peter ugyan, parra hozta a kört, de csak egy ütés választja el a Zala Springs játékosától. A nap, ha nem a bajnokság legnagyobb bravúrján már a 11-es szakaszon felszisszenhettek a szurkolók, versenyzők egyaránt, hiszen Somogyi Bence addigra már hét birdie-vel állt, és amennyiben a 13. szakasztól nem húz be sorozatosan három bogeyt, most ő vezethetné magabiztosan a tabellát. Somogyi így is mindössze egy ütésnyire áll Sárközitől, így a korábbi emlékezetes hajrái ismert játékos okozhat még fejtörést a zalai versenyzőnek. Nem kisebb az érdeme Zala-Kovács Lázárnak sem, aki hibátlan mai teljesítményével, a kör és egyben a bajnokság eddigi legjobb, -5-ös score-jával büszkélkedhet.

A nők versenyében Jaczkovics Emma +1-es körrel jelentős előrelépést tett a győzelem felé. A GolFiesta SE versenyzőjének ma a cseh Sutor Elizabeth Daniellával sikerült holtversenyben végezni, még harmadikként, Szautner Elena, tőlük két ütésnyire várhatja a befejezést.

5. MAGYAR NYÍLT WINTER CUP - 2. forduló

Nyílt Férfi Magyar Férfi Nyílt Női Magyar Női
1. ifj. Sárközi Richárd (HUN)(71,71/-2) ifj. Sárközi Richárd (HUN)(71,71/-2) Jaczkovics Emma (HUN) (78,73/+7)
Sutor Elizabeth Daniella (CZE)(75,76/+7)
Jaczkovics Emma (HUN) (78,73/+7)
2. Karius Peter (GER) (71,72/-1)
Somogyi Bence (HUN) (75,68/-1)
Somogyi Bence (HUN) (75,68/-1) Szautner Elena (HUN(76,77/+9)
3. Zala-Kovács Lázár (78,67/+1) Szautner Elena (HUN(76,77/+9)

Winter Cup – Sárközi a top játékosok között kezdett

2023.04.12.

Ifj. Sárközi Richárd mellett két osztrák versenyző, Füsselberger Konstantin és Zirl Arthur, továbbá a német Karius Peter is egyformán -1-es score-ral vezeti a Zala Springben kezdődött 5. Magyar Nyílt Winter Cup első fordulójának tabelláját. A mezőny második legjobb eredményével a szlovák Náhliková Rebecca Ann (+1) három ütéssel áll a legeredményesebb magyar női játékos, Szautner Elena előtt (+4).


Kiélezett, izgalmas versennyel startolt a 2024-es szövetségi versenynaptár. A nyárias melegben, a zalai dombok szomszédságában elütőre álló 80 játékos között 52 single, ebből 16 pluszos hendikeppel érkezett, így nem meglepetés, hogy az első forduló pozícióira - a hullámzó teljesítmények ellenére is - többszörös a túljelentkezés.

A férfiak mezőnyében a legeredményesebb tizenegy játékos, reális dobogós reményekkel, négy ütéstávolságra várhatja a második fordulót. A nyitány a három birdie-vel, két bogey-val játszó osztrák Füsselberger Konstantinnak és a német Karius Peternek sikerült a legmeggyőzőbben, még ifj. Sárközi Richárd és az ugyancsak osztrák Zirl Arthur négy birdie, egy bogey és egy dupla-bogey mérleggel sorakozott fel az együttállók vezető táborához. A magyar versenyzők között a Pannonia Golf & Country Club tehetsége, Zsimán-Lebovics Zénó +1, még Bertényi Bence +2 ütéssel sorakozik fel szorosan Sárközi nyomában.

A nőknél a szlovák színekben versenyző Náhliková Rebecca Ann ma négy birdie-t, három bogey-t, egy dupla-bogey -t írhatott a score-kártyára, ami a két ütés előnyt biztosított a cseh Sutor Elizabeth Daniellaval szemben. A női mezőny harmadik legjobb eredményét a Zala Springs játékosa, Szautner Elena +4-es score-ral érte el. A magyarok versenyében Szautnert két ütéskülönbséggel a Fedeli Laetitiával együttállásban Jaczkovics Emma követi.

5. MAGYAR NYÍLT WINTER CUP - 1. forduló

Nyílt Férfi Magyar Férfi Nyílt Női Magyar Női
1. Füsselberger Konstantin (AUT) (-1)
Karius Peter (GER)(-1)
ifj. Sárközi Richárd (HUN)(-1)
Zirl Arthur (AUT) (-1)
ifj. Sárközi Richárd (-1) Náhliková Rebecca Ann (SVK) (+1) Szautner Elena (+4)
2. Zsimán-Lebovics Zénó (+1) Sutor Elizabeth Daniella (CZE)(+3) Fedeli Laetitia (+6)
Jaczkovics Emma (+6)
3. Bertényi Bence (+2) Szautner Elena (HUN(+4)

Összes hír