Rózsa Csilla sebességre kapcsolt

A sérüléséből felépülő Rózsa Csilla ismét szenzációs eredménnyel lepte meg hazai szurkolótáborát. A Symetra Tour 125 ezer dollár összdíjazású nyolcadik fordulóján mínusz 1-es score-ral a 12. helyen osztozó négy játékos közé verekedte be magát.

 

 

Október 15-17. között folytatódott a hagyományteremtő, Insurance Office of America által szponzorált Mission Inn Resort and Club Championship, melyen a magyar színekben induló Rózsa Csilla ismét régi formáját csillantotta meg: az utolsó forduló hajrájával, negyedmagával a 12. helyet sikerült megszereznie. A számos U.S. Opennek otthont adó floridai Mission Inn Resort and Club által rendezett versenyen Csilla 84 játékos között vívta ki a legjobb 60 közé jutás lehetőségét. A harmadik fordulóban aztán - a 75-ös és 73-as körét felülmúlva - , egy eagle, négy birdie és két bogey mérleg röpítette a mezőny előkelő helyére, és ezzel 2 210 dollárral gazdagodhatott. Csilla a 12. helyen olyan kiváló játékosokkal osztozott, mint az idei IOA Championshipet nyerő Fatima Fernandez Cano, a skót Gemma Dryburgh és az amerikai Rachel Rohanna. A verseny legjobbjaként, az első profi győzelmét ünneplő finn Matilda Castren -12-vel végzett.

 

A 40. évfordulóját ünneplő Symetra Tour naptára is alaposan megszenvedte a koronavírus-járvány hatásait. Az eredetileg húsz fordulóra tervezett szezon - három hónap kihagyása miatt - a felére zsugorodott, így a kezdetben 4 millió dollárra tervezett pénzdíj-keret és az olimpiai kvalifikációs lehetőségek is alaposan beszűkültek. Rózsa Csilla idén hat versenyen indult, melybe sajnos kéz- és később csípősérülése is közbeszólt. A mérleg: egy T12., egy T42. és egy T43. hely, három fordulóban nem sikerült a cut-határt túllépők seregébe kerülnie. A LPGA felé törekvő profi golfozónőnknek az október 28-31. között rendezendő Carolina Golf Classic-on, valamint a november 3-6-ai Symetra Tour Championship-en lesz még alkalma bizonyítani, a 2020. évi LPGA-Symetra Tour kvalifikációs bajnokságának számító LPGA Q-Seriest ugyanis ebben az évben nem rendezik meg.

Összes hír