Rózsa Csilla március közepén kezdheti a Symetra Tourt

Jelentős késéssel jelent csak meg a húsz fordulóból álló Symetra Tour 2021. évi versenynaptára, melyet profi versenyzőnk, Rózsa Csilla is már nagy izgalommal várt. Idén a szponzorok a tour 41 éves történelmének legnagyobb, 3,8 millió dolláros büdzséjét adják majd össze.

Az LPGA felé vezető út kick off-ja március 18-án, a hat új szponzor egyike, a Carlisle Arizona által támogatott Women’s Golf Classicon lesz, a befejezést október 7-ére, a névadó szponzorról elnevezett Symetra Tour Championshipen tervezik Daytona Beachen. Az idei mezőny - a koronavírus-járvány miatt - 2020. évi változatlan összetételben, negyven ország, több mint 300 golfozójából kerül ki. A megszerezhető pénzdíj felülmúlja a tour mindenkori krónikáját: fordulónként átlag 190 ezer dollárt osztanak majd szét.

Az ifjú csillagok, akárcsak Rózsa Csilla leghőbb vágya azonban csatlakozni ahhoz a 162 tagú csapathoz, amely a Symetrából már felküzdötte magát az LPGA-be. Idén is tíz játékos kvalifikálhatja magát automatikusan, a pénzes lista 11-35. helyezettjei az LPGA Q-Seriesen bizonyíthatnak.

Összes hír