Változott az EGA-kártya igénylés rendje

Mint ahogy a Magyar Golf Szövetség erről korábban már tájékoztatta a hazai golfozókat, 2019. január 1-jétől kezdődően módosult a szövetségi EGA-kártya igénylés folyamata.

A legfontosabb változás, hogy idén az anyaklubnál kell a regisztrációs adatlapon igényelni a kártyákat, ez alapján  aktiválja majd Szövetség a golfozó státuszát a PC Caddie rendszerben.  Az elkészült kártyák is a kluboknál vehetők át. 

A klubok recepcióján érhető el az a regisztrációs adatlap, melyet a kártyát igénylő a szükséges adatok kitöltése, az űrlap aláírása és a klub számára, a 10 000.- forint éves díj befizetése után, a klubok továbbítanak a Magyar Golf Szövetség felé. 

A 2019. évi szezontól kezdődően, EGA-kártya regisztráció nélkül nem lehet majd versenyen indulni, mert a PC Caddie-ben a szövetség aktiválja az igénylő státuszát. Nem elegendő tehát a klub adatbázisába történő rögzítés, a szövetség jóváhagyása nélkül a PC Caddie-ben inaktív státuszban marad a golfozó, így hcp vezetése sem lesz.

Az elkészült kártyákat a Szövetség a kluboknak küldi meg, így az EGA-kártyát igénylők az anyaklub recepcióján vehetik azokat majd át.

Az EGA-kártya minden hivatalos hazai golfversenyen való részvételhez, a PC Caddie rendszerben vezetett játékos hcp nyilvántartásához, valamint külföldi golfozásához szükséges. A kártyát minden év április 30-ig kell megújítani. Az EGA-kártya a 18 év alatti junior golfozók számára ingyenes, azonban számukra is kötelező a regisztráció.

Összes hír