Profilok 7. – Interjú Rózsa Dániellel

Golf és Foci

„Csak a labda mérete különbözik”

 Rózsa Dániel fiatal és tehetséges golfozó. Sikeres éveket tudhat maga mögött.

Az EOHT-n ünnepli 100. junior válogatottságát.

– Mikor vált szenvedélyeddé a golf?

Rózsa Dániel: Hét évvel ezelőtt fogtam először golfütőt a kezemben. Azt hiszem, akkor vált szenvedélyemmé ez a sport, és mindezt a bátyámnak, Dávidnak köszönhetem.

– Mikor döntöttél úgy, hogy versenyszerűen fogsz golfozni?

R.D.: Ez nagyon hamar eldőlt. Már az első évben elindultam az U 10-es kategóriában a Magyar Junior Tour-on. Ettől kezdve nem is volt kérdés, hogy golfozó és versenyző szeretnék lenni.

– Miért éppen ezt a sportot választottad?

R.D.: Először focizni kezdtem. Mint minden kis srác, szerettem a barátaimmal a pályán lenni. De a testvérem hatására én is kedvet kaptam a golfhoz. De a foci azóta is jelen van az életemben.

– Hogyan telik a felkészülés?

R.D.: Ebben az esztendőben a focipályán kezdtem a felkészülést. Jólesett megint ott lenni: sokat futni, jókat játszani, gólokat lőni... Ezzel növeltük az állóképességemet, ami szerintem jót fog tenni a golfszezonomnak is. Mindeközben az indoor felkészülés mellett Spanyolországban voltam edzőtáborban. A hosszú tél miatt ez nagyon fontos volt. Sajnos volt egy kisebb bokasérülésem és ki kellett hagyni néhány napot, de az EOHT versenyre már el tudtam utazni.

– Mik a terveid a 2018-as szezonra?

R.D.: Mivel hirtelen és nagyot nőttem, szeretném, ha a tavalyi év végihez hasonló, stabil játékot tudnék nyújtani idén is. Hogy ez mire lesz elég, majd meglátjuk. Természetesen nagyon keményen edzek és mentálisan is felkészítem magam, hogy hozzam a tavalyi eredményeket. Persze, annak is nagyon örülnék, ha idén még jobb helyezéseket érnék el.

– Hány verseny van betervezve erre az évre?

R.D.: A junior válogatott tagjaként a szezon előtt idén is elutazunk az EOHT versenyre Csehországba. Részt veszek valamennyi szövetségi versenyen, junior tour-on és sok ranglistaversenyen. Szeptemberben a Pannonián kerül sor a European Boys Trophy D2 versenyre. Szeretnék azon is játszani.

– Melyik versenyt várod a legjobban az idén és miért?

R.D.: Tavaly a két kedvencem a Magyar Felnőtt Bajnokság és a Magyar Match Play Bajnokság volt, mert az előbbin 6., az utóbbin pedig 7. lettem a férfi mezőnyben. Ha őszinte akarok lenni, akkor az összes versenyt várom, nincs kifejezett kedvencem.

– A versenyszerű sportolás rengeteg időt igényel. Jut idő a kikapcsolódásra és a barátaidra?

R.D.: Az utóbbi években rengeteget utaztam a junior válogatottal és egyénileg is. A moziszékben is a biztonsági övet kerestem, annyit ültem repülőn… Florida, Dubai, Ciprus, Izrael, Oroszország és még sorolhatnám. Sokat kaptam a golftól. Idén inkább itthon játszanék, a tanulás is komolyabbra fordult. Szabadidőm nem nagyon van, ha mégis, akkor szeretek FIFA-ázni, moziba menni vagy egy jó étteremben enni.

– A barátaid el szoktak kísérni a versenyekre?

R.D.: Nem igazán jellemző, de előfordult már, hogy az osztálytársam kijött a versenyre caddy-zni. Jól megértettük egymást.

– Ki a példaképed a golfozók közül, és miben szeretnél hasonlítani rá?

R.D.: Kedvelem Ricky Fowlert és Tiger Woods sikeres visszatérésének is nagyon örülök. Minden hétvégén nézem a Sky csatornán a versenyeket. Próbálom ellesni a profiktól a technikákat.

 

 

Összes hír