Profilok 2. – Interjú Somogyi Bencével

A céltudatos ifjúság

 Vidámság és céltudatosság. Így foglalható össze Somogyi Bence junior golfozó személyisége, aki már fiatalon határozott célokkal rendelkezik.

 – Mi az oka, hogy éppen a golfot választottad a sportok közül? Minden korodbeli fiú a fociért rajong.

 Somogyi Bence: Én is rajongok a fociért, de a golfban nemcsak örömömet lelem, hanem eredményes is vagyok. Hatéves korom óta golfpályákon töltöm a szabadidőm javát. Ez az a sport, amiben kiteljesedhetek.

–  Az általános iskolások élete nem egyszerű, főleg, ha annyira komolyan sportolnak, mint te. Hogyan telnek a mindennapjaid? Hogyan tudod összeegyeztetni a sportot és a tanulást? 

  1. B.: Az iskolánk támogatja a sportot, az iskolaújság mindig megírja az eredményeimet. Ha az edzőtáborok és a versenyek miatt lemaradok, akkor felzárkóztató órákon veszek részt, tehát nem kerülök hátrányba. A tanáraim egyben nagy szurkolóim is.

–  Ennyi minden mellett marad idő a barátaidra és a szórakozásra? 

  1. B.: Igen! A szüleim szerint fontos, hogy vidáman éljem meg a gyermekéveimet. Ezért járok bűvésziskolába, szoktam focizni a barátaimmal, és mozizásra is jut időm. Mindezek mellett az edzéseimet is erőlködés nélkül végzem.

– Hogyan készülsz fel a versenyidőszakra?

  1. B.: Az idei felkészülés első állomása egy háromhetes marbellai gyakorlás volt a Guadalmina Golf pályáján, ahol még két kiváló versenyre meghívott a klub elnöke, Ignacio Cuvillo úr. Ezt követően jött a beltéri gyakorlás heti 3-4 alkalommal. Segítségemre volt, mint idáig is, Szigeti Csaba és Böndicz Gergő. A beltéri edzést már kicsit unom, de a Trackman és Puttlab edzések jól jöttek. Aztán, ha az időjárás engedi, lassan jönnek a szabadtéri edzések is.

– Mik a terveid a 2018-as szezonra?

  1. B.: Nagyon sűrű a program. Indulni szeretnék az osztrák, a szlovák és a magyar junior touron, továbbá szeretném megvédeni a Junior Open első helyemet. Szeretnék indulni az EOHT versenyen, valamint a szlovén és az osztrák junior openeken. Szóval idén is sok a feladat és mivel az u14 legfiatalabbja vagyok, a sárga elütő új kihívást jelent a számomra.

– Eddigi eredményeid közül melyikre vagy a legbüszkébb, vagy melyik az, amelyik a legemlékezetesebb számodra?

  1. B.: A tavalyi Venice Open győzelmemet emelném ki a 12 éves kategóriában (30 induló közül 72, 72 ütéssel), de megnyertem a Magyar Junior Open nyílt és hazai kategóriát is. Mint jó csapatjátékos, büszke vagyok az EOHT csapat tagságomra: a Magyar Klubcsapat Bajnokságot nem kis meglepetésre megnyertük a Pannonia Junior Akadémia csapatával. A szezon végén még a Golfünnepen is tagja lehettem a győztes junior válogatottnak.

– Hogyan képzeled el a jövődet ebben a sportágban?

  1. B.: A jövővel kapcsolatban apukám mindig azt mondja, legyek jó ember, egy világpolgár, és ha a golfban is sikeres leszek, az egy jó élet lehetőségét biztosítja. Imádok golfozni és már sok barátom van a golf világában.

 

Összes hír