PGA Championship

PGA Championship

2018.augusztus 9-12.

Bellerive CC,  St. Louis

Brooks Koepka kétütéses győzelmet aratott Tiger Woods ellen a hétvégi tizenegy millió dollár összdíjazású PGA bajnokságon, St. Louis-ban.

Annak ellenére, hogy Tiger Woods játékát soha nem hallott nézői ováció kísérte, Koepka a fináléban is megőrizte higgadtságát, és két birdie-t húzott be Bellerive hátsó kilencén. Ekkor még Adam Scott vezetett,  Woods egy ütéssel állt mögötte. Woods azonban elszalasztotta az esélyt, hogy egy jó putt-al fejezze be a versenyt, Koepka viszont időközben folyamatosan szórta a birdie putt-okat a 15., majd a 16. szakaszokon, hogy aztán egy par-ral, drámai fordulatban állítsa be a PGA bajnokság 264-es rekord score-ját.

Koepka a fináléban par alatt  4-es score-ral, 66-os körrel zárt, így ő lehetett az ötödik olyan játékos, mely U.S. Open-t és a PGA bajnokságot is ugyanabban az évben nyerte meg. Ugyanakkor a két bogey ellenére, Woods így is parádés 64-es kört zárt, mely a legalacsonyabb általa elért score a major zárófordulói sorában.

Koepka rendkívül jó formában van, hiszen a legutóbbi hat major indulása közül hármat megnyert, és ebből kettőt ebben az évben. Úgy nyilatkozott, hogy soha nem gondolta volna, hogy ilyen jó évet mondhat majd magáénak, hiszen a bal csuklójának részleges ínszalag szakadása miatt az év elején négy hónapot ki kellett hagynia, köztük a Masters-t. A két hét múlva kezdődő FedEx kupa playoff-jában a világ második legjobbja azonban megmutatja majd, képes-e Johnson-tól a vezető helyet is elhódítani.

VÉGEREDMÉNY

  1. Brooks Koepka 69-63-66-66_264  -16
  2. Tiger Woods 70-66-66-64_266  -14
  3. Adam Scott70-65-65-67_267  -13

 

Összes hír