Pannonia és Hencse adta a legjobb klubcsapatokat

A Pannonia Golf & Country Club Masters csapatának bruttó és a Hencse National Golf & Country Club nettó győzelmével ért véget az EUROASZFALT 21. Magyar Klubcsapatbajnokság izgalmakkal fűszerzett küzdelmei.


Ragyogó nyárutóban, de helyenként 40 km/órás széllökésekkel kellett a klubcsapatoknak megbirkózni idei nagy megmérettetésük utolsó napján. Nyolc bruttó csapat próbált dicsőséget hozni klubja számára, azonban hamar kiderült, hogy a Pannonia Masters minden bizonnyal nem talál majd kihívóra. Csányi Olivér az első fordulóban remekelt (+2) egyéniben, Somogyi Bence (-1) a fináléban volt a nap embere, de két fourball párosuk, a Károly - Sárközi és a Koller - Müller duó is a legjobbak között teljesített. Hiába próbálta a Pannonia Junior akadémistákkal teletűzdelt csapat bevenni őket, az első hely egyre elérhetetlenebbé vált a fiatalok számára. A Pannonia Mesterek rajt-cél győzelemmel, meggyőzően taroltak, és emelték magasba a győzelmi trófeát.

Ralph Müller, a csapat kapitánya így nyilatkozott: " Rózsa Dáviddal állítottuk össze a csapatot. Úgy gondolom, jó taktikát választottunk, ki játsszon single-ben és ki párosban. Erős csapattal álltunk ki és számítottunk a győzelemre." A tehetséges Pannonia juniorok is dicsőséget hoztak klubjuk számára, a MidAmatőr SE csapata előtt, a második helyen végeztek.

A nettó csapatok versenyében sokkal izgalmasabban alakult a végjáték. A nyitó forduló után még csak néhány pontkülönbség döntött az első nyolc hely kiosztásáról, és akkor úgy tűnt, a GolFiesta a legesélyesebb a tizenkét csapat közül. A Hencse National GCC válogatottja a második helyről vágott a finálénak, ahol stabilan játszott, a Csete Béla - Varga Irén scramble páros és a Csékei Tibor - Bözöri Imre fourball duó kiváló eredményeket szállított, így a Somogy megyei pálya rendezheti jövőre a győztesnek járó jutalom ranglistaversenyt. A Pannonia csapata is belehúzott a végén, a Holló Zsombor - Greff Bálint páros hozta a régi formát, így az ezüstérmet végül nekik sikerült a GolFiesta SE elől megcsípni.

BRUTTÓ VÉGEREDMÉNY NETTÓ VÉGEREDMÉNYEK
1. Pannonia GCC Masters
Csányi Olivér, Károly Ádám, Koller György, Müller Ralph, Somogyi Bence, ifj. Sárközi Richárd
569(+9) 1. Hencse National GCC
Bözöri Imre, Csete Béla, Csékei Tibor, Nagy László, Tursics Attila, Varga Irén
381(-39)
2. Pannonia GCC II.
Benke Ákos, Berkenyei Daniella, Földházi-Nagy Zsófia, Fülöp Gergő, Nagy Ármin, Sántha Laura
597(+37) 2. Pannonia GCC
Csíkos Attila, Holló Zsombor, Greff Bálint, Huong Luu Thi Thu, Movik Gabriella, Szűcs László
383(-37)
3. MidAm SE
Hatvári Árpád, Krämer András, Magyar Krisztián, Mester Miklós, Meznerics Gergely, Zilahy Csaba
604(+44) 3. GolFiesta SE
Gyenes Anikó, Jáger Gabriella, Rócza Gábor, Tőtös Zsolt, Vati András,  Zsimán Alpár József
388(-32)
4. Old Lake GC 608(+48) 4. MidAm SE 389(-31)
5. Budapest Highland GC 631(+71) 5. St. LŐrinc GC 391(-29)
6. Zala Springs GR 663(+103) 6. Old Lake GC 391(-29)
7. Forest Hills GCC 702(+142) 7. Birdland GCC 394(-26)
8. Magyar GC 708(+148) 8. Magyar GC 396(-24)
9. Zala Springs GR 415(-5)
10. Continental Citygolf Club 415(-5)
11. Forest Hills GC 415(-5)
12. Budapest Highland GC 421(+1)

Klubcsapatbajnokság: Pannonia Masters az élen

2021. október 2.

Csányi Olivér és Somogyi Bence egyéni eredménye, a Koller György - Ralph Müller, valamint a Károly Ádám - ifj. Sárközi Richárd alkotta fourball párosok score-jai hozták az EUROASZFALT 21. Magyar Klubcsapatbajnokság első fordulója után a Pannonia Masters csapatát a bruttó kategóriagyőzelemhez legközelebb. Nettóban a GolFiesta SE válogatottja tűnik a legesélyesebbnek a győzelmi trófea megszerzéséért folytatott versenyfutásban.


Valódi vénasszonyok nyara fogadta az EUROASZFALT szponzorálta 21. Magyar Klubcsapatbajnokság győzelmi címéért, Tatára érkező húsz csapatot, melyek ezúttal bruttó kategóriában két egyéni versenyzőt és két fourball párost, nettóban két fourball és egy texas scramble párost jegyezhettek.

A nyolc bruttó csapat közül a Pannonia Masters (286/+6) ragadta a legértékesebb pozíciót magához az első fordulót követően, így kilenc ütéssel vezeti a mezőnyt. Ehhez persze Csányi Olivér (+2) legjobb egyéni, a Koller-Müller páros egyik alacsonyabb (-1) fourball score-ja kellett, de Somogyi Bence (+5) és a Károlyi - ifj. Sárközi kettős (0) is dobogó közeli helyről támogatta a mesterek harcát. Bár a második helyre befutó Pannonia II. (295/+15) csapatában is kiváló eredmények születtek, Nagy Ármin (+4) Csányi Olivért követi az egyéni listán, Sántha Laura-Fülöp Gergő (-1) és Földházy Nagy Zsófia-Benke Ákos (0) fourballban jeleskedett, az Old Lake csapatával azonos összetett eredménnyel, a második helyről várják a döntő fordulót. A MidAm csapata is beleszólhat a dobogós helyek kiosztásába, két ütéssel lemaradva követi a Pannonia II. és az Old Lake különítményét.

A nettó helyek között néhány ütéskülönbség döntött. A legjobb összetett eredményt (-23) a GolFiesta SE zsebelte be, ahol Rócza Gábor és Zsimán Alpár József  az egyik legjobb nettó fourball eredményt (-12) jegyezhetett fel a score-kártyára. Bár sokáig úgy tűnt, a mid-amatőröknek sikerül az élre törni, de végül a Magyar Golf Klub csapatához hasonló teljesítménnyel (-19-el) a második helyen áll.

BRUTTÓ EREDMÉNYEK
1. PANNONIA MASTERS 286 /+6
Csányi Olivér Egyéni 72 (+2)
Somogyi Bence Egyéni 75 (+5)
Koller György / Müller Ralph Fourball 69 (-1)
Károly Ádám Endre / ifj. Sárközi Richárd Fourball 70 (0)
2. PANNONIA II 295/+15
Nagy Ármin Egyéni 74(+4)
Fülöp Gergő / Sántha Laura Fourball 69 (-1)
Benke Ákos / Földházi-Nagy Zsófia Fourball70 (0)
Berkenyei Daniella Egyéni 82 (+12)
3. OLD LAKE GC 295/+15
Hideg János / Lengyel Armand Fourball 70 (0)
Bacsa László / Bernhardt Tibor Fourball 73 (+3)
Wynn Mike Egyéni 74 (+4)
Baldauf László Egyéni78 (+8)
NETTÓ EREDMÉNYEK
1. GOLFIESTA SE 187/-23
Gyenes Anikó / Tőtös Zsolt Fourball 61 (-9)
Rócza Gábor / Zsimán Alpár József Fourball 58 (-12)
Jáger Gabriella / Vati András Scramble 68 (-2)
2. MID-AMATŐR SE 191/-19
Gürtler Miklós / dr. Lex Annamária Fourball 60 (-10)
Erdei Éva dr. / Nagy Károly Fourball 63 (-7)
Fejős Dénes / Jónás Balázs Scramble 68 (-2)
3. MAGYAR GOLF CLUB 191/-19
dr. Egervári Ferenc / Dr. Takács János Fourball 65 (-5)
Benzsay Zsombor / Szabó II. Péter Scramble 64 (-6)
Orosz Marcell / Salamon Balázs Fourball 62 (-8)

Összeállt a klubcsapat mezőny

2021. szeptember 29.

Tizenkét klub, húsz csapatának nevezését fogadta el a Magyar Golf Szövetség az október 2-án kezdődő EUROASZFALT 21. Magyar Klubcsapatbajnokságra. Az Old Lake Golf Clubban zajló kétnapos versenyen hat-hat fős, nyolc bruttó és tizenkét nettó csapat száll versenybe a jövő évi ranglistaversenyek rendezési jogának elnyerése reményében.


A versenykiírásban megszabott maximális létszámmal indulhat a bajnokság, bruttó kategóriában két fourball páros és két egyéni játékos, nettóban egy texas scramble és két fourball duó játszik majd. A verseny zavartalan lebonyolítása érdekében a szervezők úgy döntöttek, hogy mindkét versenyapon nyolc órakor indulnak a flight-ok. A verseny sikere azonban a játékosokon is múlik, a korai naplemente miatt a bírók ugyanis biztosan kiemelt figyelmet fordítanak majd a versenytempó betartására. Startlista a GOLFiGO-ban a gyakorlónapon lesz elérhető, akárcsak az aktuális egyéni, páros és csapateredmények állása.

A bruttó versenyt hét klub, nyolc csapata, a Budapest Highland Golf Club, a Forest Hills Golf Club, a Magyar Golf Club, a Mid Amatőr SE, az Old Lake Golf Club, a Pannonia Golf & Country Club 1, a Pannonia Golf & Country Club 2 és a Zala Springs Golf Resort válogatottja döntik majd el.

Nettó kategóriába tizenkét klub, a Birdland Golf & Country Club, a Budapest Highland Golf Club, a Continental Citygolf Club, a Forest Hills Golf Club, a Golfiesta SE, a Hencse National Golf & Country Club, a Magyar Golf Club, a Mid Amatőr SE, az Old Lake Golf Club, a Pannonia Golf & Country Club, a St Lőrinc Golf Club, valamint a Zala Springs Golf Resort állított ki csapatot.

A klubvetélkedő az első három legjobb eredményt elérő csapatot díjazza bruttó és nettó kategóriában. A serleg mellett fődíjként, egy-egy ranglistaverseny rendezési jogát nyeri el a két győztes csapat klubja. 2020-ban a Pannonia Golf & Country Club tarolt, nettó győztesként, bruttó kategóriában mind a három dobogós helyet elhozta.

EUROASZFALT 21. Magyar Klubcsapatbajnokság
2020. október 2-3. Old Lake Golf Club
NEVEZETT CSAPATOK

BRUTTÓ CSAPATOK NETTÓ CSAPATOK
1. Budapest Highland Golf Clu 1. Birdland Golf & Country Club
2. Forest Hills Golf Clu 2. Budapest Highland Golf Club
3. Magyar Golf Club 3. Continental Citygolf Club
4. Mid Amatőr SE 4. Forest Hills Golf Club
5. Old Lake Golf Club 5. Golfiesta SE
6. Pannonia Golf & Country Club 1 6. Hencse National Golf & Country Club
7. Pannonia Golf & Country Club 2 7. Magyar Golf Club
8. Zala Springs Golf Resort 8. Mid Amatőr SE
9. Old Lake Golf Club
10. Pannónia Golf & Country Club
11. St Lőrinc Golf Club
12. Zala Springs Golf Resort

Összes hír