Pannónia a klubcsapatbajnokság győztese

A Pannonia Golf & Country Club nyerte a 22. Magyar Klubcsapatbajnokság kétnapos bruttó versenyét, a nettó győztes a torna házigazdája, a Magyar Golf Club csapata lett.


A Pannónia már az első fordulóban megnyugtató előnyre tett szert, a fullasztó nyári meleg ellenére is lendületes tudott a máriavölgyi csapat maradni. Fourballban Koller György és Ralph Müller (-2) öt ütéssel verte a rivális Old Lake, Bacsa László-ifj. Magyar Tibor kettősét, a Magyar Krisztián-Horváth Péter (+1) duó pedig két ütéssel nem engedett a Lengyel Armand-Hideg János páros számára felzárkózni. A Pannónia harmadik fourball alakulata, Batta Krisztina és Bohács Zsolt(+6) is mindvégig vezetett, azonban a 18-ason becsúszott triplabogey segített a tatai klubjátékosoknak, Magyar Tibornak és Bernhardt Tibornak egálba hozni az első kört. Egyéniben a tabella éllovasai, Nagy Ármin (+4) és - a Zala Spring tehetséges juniorjai, a Zala-Kovács testvérekhez hasonló eredménnyel végző -, Fülöp Gergő (+8) szerezett a Pannonia számára értékes pontokat, különösen az U16-os tehetség, aki a 14. szakaszt hole-in-one ütéssel tette felejthetetlenné. Az első fordulót követően a Pannóniások (377) így 23 ütés előnyre tettek szert az Old Lake (400) csapatával szemben.

A Pannónia a második játéknapon is folytatta a végső sikerre hangoldást, így az Old Lake-nek hatalmas bravúrra lett volna szüksége, hogy ledolgozza a hátrányt. Annak ellenére nem volt reális az elithelyre kerülésük, hogy a Pannónia egyik oszlopos tagja, a garantált sikert szállító Nagy Ármin játék közben lesérült, így a harmadik szakasz után feladni kényszerült a játékot. Talán ezért, vagy sem, a tegnap még +12-t játszó Károly Ádám (+12) mára viszont megbokrosodott, így a kör legjobb egyéni score-ját, +3-at írhatott fel a csapat eredménylistájára. A Pannónia döntő győzelmét végül a fourball párosok pecsételték meg, az Old Lake alakulatai azonban nem adták könnyen a győzelmet. A Batta-Bohács (+3) és Bernhardt-Magyar Tibor (+5) összecsapás két ütés előnyt szerzett a Pannónia számára, a Horváth - Magyar Krisztián (+3) és a Lengyel-Hideg (+4) viadal egyetlen ütéskülönbséggel zárult, a zárónapon legjobb fourball eredményt szállító Koller - Müller (-2) párossal szemben pedig öt ütéssel maradt alul a Bacsa és ifj. Magyar Tibor (+3) alkotta együttes, így biztossá vált a máriavölgyiek diadala. Az Old Lake csapata 36 ütéssel maradt le a tabella éléről, így a csapat tagjainak a nyakába ezüstérem került, a bruttó verseny harmadik helyezettje a Zala Springs Kócsagok csapata lett.

A nettó versenyt a házigazda Magyar Golf Club nyerte a második helyezett St. Lőrinc és a bronzéremes Continental Citygolf Club csapatai előtt.

BRUTTÓ VÉGEREDMÉNY
1. Pannonia Golf & Country Club 754 (+34)
2. Old Lake GC 790 (+70)
3. Zala Spring GR (Kócsagok) 814 (+94)
4. Magyar GC 827 (+107)
5. Forest Hills GCC 861 (+141)
6. St.Lőrinc GC 901 (+181)
7. Zala Springs GR (Gémek) 911 (+191)
8. Continental Citygolf 926 (+206)

NETTÓ VÉGEREDMÉNY
1. Magyar Golf Club 688 (-32)
2. St.Lőrinc GC 694 (-24)
Old Lake GC 696 (-24)
3. Continental Citygolf 698 (-22)
4. Zala Springs GR (Gémek) 702 (-18)
Zala Springs GR (Kócsagok) 707 (13)
Pannonia GCC 683 (-7)
5. Forest Hills GC 751 (+31)

Kisorosziban tempóznak a klubok

2022.08.26.

A Magyar Golf Club a színtere az augusztus 27-28. között rendezendő klubcsapatbajnokság küzdelmeinek. A huszonkettedik alkalommal zajló tornán hét klub, nyolc csapata küzdhet az előkelő klub ranglistapontokért és az értékes díjakért.


A Continental Citygolf, a Forest Hills, a rendező házigazda, az Old Lake, a St. Lőrinc és a Pannonia Golf Club egy-egy csapattal, a Zala Springs Golf Resort a Gémek és Kócsagok seregével nevezett a Magyar Golf Clubban zajló kétnapos klubbajnokságra. A kilenc fős alakulatokból három játékos egyéniben, három duó pedig fourball játékformában küzdhet a becses klub ranglistapontokért. A megszokott érmek, serlegek mellett, bruttó kategóriában fő díjként a győztes csapat egy 2023. évi ranglistaverseny rendezési jogát nyerheti el anyaklubja számára, még a többi nyeremény nevezési díj kedvezményeket kínál a jövő évi Klubcsapatbajnokságra.

Összes hír