Pályázati felhívás

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem a 2024/2025-ös tanévben is – csakúgy, mint az elmúlt négy évben – Sportösztöndíjat hirdet a leendő hallgatói számára.


Az Egyetem kiemelt feladatának tekinti, hogy segítse a továbbtanulás előtt álló kiemelkedően sikeres sportolókat. Általános tendencia, hogy a profi sport és tanulás nehezen összeegyeztethető, emiatt sokan választás elé kényszerülnek.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem célja, hogy a Sportösztöndíj által segítse a leendő sportolók duális karrierépítését: a felvételi eljárás során az NKE valamely nem önköltséges szakát megjelölő, a felvételi alapkövetelményeket teljesítő és a Sportösztöndíjat elnyerő felvételizők számára az Egyetem biztosítja a választott szakra való felvételt. Az ösztöndíjat elnyert hallgatóknak sportkarrierjük mellett így lehetőségük van egy olyan egyetemi képzést is elvégezni, mellyel valódi hivatást szerezhetnek, ezzel jó eséllyel érvényesülhetnek majd sportpályafutásuk után a civil életben is.

Az Egyetem ezért pályázatot ír ki a 2024. évi felsőoktatási felvételi eljárásban államilag támogatott, az államtudományi képzési területhez tartozó, nappali és levelezős alapképzésére, olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló felvételi jelentkezők, valamint a kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó hallgatók számára. Az NKE Sportösztöndíjat elnyerő sportolók sikeres érettségi vizsga, valamint a pályázati felhívásban foglalt további feltételek teljesítése esetén felvételt nyernek az általuk megjelölt szakra. Az Egyetemre felvételt nyert élsportolók a tanulmányaik mellett sportkarrierjüket is eredményesen folytathatják, részben vagy egészben az Egyetem színeiben. Az NKE Sportösztöndíj programban azok a jelentkezők részesülhetnek, akik a tanulmányi követelmények teljesítése mellett rendszeresen részt vállalnak az Egyetem sportéletén túl a közösségi élet fejlesztésében, és az Egyetem kommunikációs feladataiban is. Jelentkezési határidő: 2024. április 19. A részletes pályázati felhívás az Egyetem honlapján érhető el.

Összes hír