Osztrák és spanyol győzelem a HunTour2-n

Sem Lehner Lorenz Jakob, sem Labarga Julia Gelma nem engedte ki a Nyílt Hungarian Tour győzelmi gyeplőjét a június 28-30. között, Bükön rendezett tornán. A B-kategória aranyérmét Bodor Sándor és Rahimkulova Alekszandra szerezte meg.


A bajnokságot befejező 47 versenyző közül mindössze négy érkezett külföldről a nyílt bajnokságsorozat második állomására, az A-kategória győzelmi serlegei mégis az országhatáron kívül kerültek.

A férfiak világranglista pontokat ígérő versenyében az osztrák Lehner Lorenz Jakob mindvégig magabiztosan vezetett először két, majd három ütéssel az őt szorosan üldöző Nagy Ármin előtt. A döntőben is a Fontana Golf Club versenyzője bizonyult sikeresnek, a mezőny legjobb, -1-es score-jával fordult, amelyhez a par5-ös negyedik szakaszon ütött eagle is besegített, majd végül +3 ütéssel fejezte be a háromnapos tornát. Nagy Ármin mindvégig kiváló játékkal bizonyította, hogy képes az osztrák versenyzővel felvenni a harcot, de a döntőt a harmadik helyről kezdő Somogyi Bence izgalmas véghajrában, Nagy Árminnal azonos score-ral (+9) előzte meg a junior versenyzőt, így Somogyi vehette át az ezüstösen csillogó serleget, Nagy Ármin harmadikként végzett.

A-kategória férfiak: 1. Lehner Lorenz Jakob (71,74,74/+3)(AUT) 2. Somogyi Bence (76,73,76/+9) 3. Nagy Ármin(73,75,77/+9 )

A nőknél is meggyőző játékkal állhatott a 0.1-es hendikeppel, a Can Cuyas Golf Clubból érkező Labarga Julia Gelma (+23) a dobogó legfelső fokára. A tehetséges U14-es junior tartalékkeret játékos, Csikós Anna (+32) noha mindvégig nyomás alatt tartotta a spanyol versenyzőt, a végén nem tudta ledolgozni a folyamatosan növekvő ütéskülönbséget, így ezüstös serleget emelhetett a magasba a GolFiesta SE ígéretes játékosa. A harmadik helyen a Zala Springs Golf Resortból érkező Sam Kim Anh +76 ütéssel végzett.

A-kategória nők: 1. Labarga Julia Gelma (81,8,78/+23) (ESP) 2. Csikós Anna (85,81,82/+32) 3. Sam Kim Anh (105,93,94/+76)

A magasabb hendikeppel nevezők a B-kategória díjait vehették át, ahol a férfiak mezőnyében a mindvégig vezető Bodor Sándor (+55) győzött, a nőknél Rahimkulova Alekszandra (+73) vezette át az aranyérmet.

B-kategória férfiak: 1. Bodor Sándor (92,91,88/ +55) 2. Bozsaky János (98,95,95/+72) 3. Csepregi Csegő (106, 99,95/+84)

B-kategória nők: 1. Rahimkulova Alekszandra (96, 100, 93/+73) 2. Brix Julia (97,95,101/+77)

HunTour2 győzelmi esélyek a döntő előtt

2024.06.29.

Változatlanul Lehner Lorenz Jakob (+1) és Labarga Julia Gelma (+17) vezeti a Greenfield Golfnál zajló Nyílt Hungarian Tour második állomásának tabelláját. A férfiak mezőnyében Nagy Ármin (+4) mindössze három ütésre áll az osztrák versenyzőtől, Somogyi Bence (+5), Novák Botonddal együtt, a mai kör legjobb, +1-es score-ját szállította, így a harmadik helyről hajrázhat.


Úgy tűnik, hogy a döntőben forrósodnak majd fel az időjárás mellett a győzelmi esélyek, miután a férfiak versenyében az osztrák Lehner Lorenz Jakob (+1) ma hiába könyvelt el öt birdie-t, a rontások sorában bogey-t is triplázott, így összesítettben három ütéssel vezet a mindössze három bogey-val játszó, a második helyét biztosan őrző Nagy Ármin (+4) előtt. Somogyi Bencének viszont sikerült a tegnapi játékhoz képest javulni, Novák Botonddal a kör legjobb, +-1-es score-ját szállította, így amatőr bajnokunk a harmadik helyről indulhat a döntőben egy magasabb dobogós hely reményében.

A nőknél sem változott az élen a sorrend, a spanyol Labarga Julia Gelma összesítettben +17-el őrzi a vezető helyet, öt ütéssel mögötte Csikós Anna (+22) változatlanul a második helyen áll. A harmadikként dr. Erdei Éva +51 ütéssel áll.

A B-kategórában a Continental Citygolf versenyzője, Bodor Sándor +39, a nőknél a Zala Springs játékosa, Brix Julia +48 ütéssel vezet.

Osztrák és spanyol vezetés a HunTour2-n

2024.06.28.

Az osztrák Lehner Lorenz Jakob (71), a Fontana Golf Club versenyzője két ütéssel vezet a Pannonia Golf Club játékosa, Nagy Ármin (73) előtt a Birdland Golf & Country Club rendezésében kezdődött Nyílt Hungarian Tour második fordulójában. A nőknél is külföldről érkezett játékos áll az élen, a spanyol Labarga Julia (81) négy ütéssel tűnt ma jobbnak Csikós Annánál (85).


Negyvennyolc versenyző, köztük négy külföldi szúrt le ma tee-t a Greenfield Golf pályáján, hogy eldöntse a nyílt bajnokságsorozat, világranglista pontokat kínáló A-kategóriájának és a hazai ranglistahelyeket átíró B-kategóriájának díjait.

A férfiak versenyében, az első fordulót követően, a 2024-es Osztrák Amatőr Bajnokság 17.helyezettje, az osztrák Lehner Lorenz Jakob -1 score-ral vezet, két ütéssel a junior válogatott kerettag, Nagy Ármin előtt. Somogyi Bencének ma +4 ütéssel, harmadikként sikerült felsorakozni, +5-el a címvédő Závaczki Bálint és Károly Ádám ostromolja a dobogós helyeket.

A nőknél Jaczkovics Emma visszalépett, így Csikós Anna (+13) számára jócskán javultak az előkelőbb helyezés megszerzésének esélyei. A GolFiesta ifjú tehetsége mindössze négy ütéssel maradt le az idei Spanyol Női Bajnokság 39. helyezettjétől, Labarga Juliától (+11), a harmadik helyen Movik Gabriella (+24) áll.

Bükön folytatja útját a HunTour

2024.06.24.

Negyvenkilenc nevezés érkezett a Versenykiírásban megadott határidőig a június 28-30. között rendezendő Hungarian Tour második fordulójára. A tornát minden évben hagyományosan vendégül látó házigazda Birdland Golf & Country Clubban számos favorit, többek között Horváth Ákos, Jaczkovics Emma, Somogyi Bence és Závaczki Bálint is elütőre áll.


A harmadik szezonját élő torna, kétharmadában single hendikepes versenyzők alkotta mezőnyében kimagasló eredményt tudhat már magáénak a háromszoros HunTour aranyérmes Jackovics Emma (+1.7), aki a Greenfield pályáról két egymást követő évben is tornagyőztesként térhetett haza, Závaczki Bálint (+1.9) 2022-ben szerzett ugyanitt bronzérmet. A plusz-hendikepesek palettáját a tavalyi szlovák match play bajnokság ezüstérmese, Horváth Ákos (+2.7) és a kétszeres amatőr bajnokunk, Somogyi Bence (+2.4) gazdagítja. A világranglista pontokért azonban a magyar felnőtt és junior válogatott, valamint a tartalékkeret játékosai is ringbe szállnak, Csikós Anna, Garcon Nathan, Károly Ádám, Nagy Ármin, Németh Lőrinc, Novák Botond, Tivadari Péter, Vu Péter, Zala-Kovács Péter és Zala-Kovács Lázár is szolgáltathat majd izgalmakat az A-kategóriában folyó háromnapos küzdelmek során. A magasabb, a férfiaknál 24, a nőknél 30-as hendikeppel indulók számára ugyanakkor erősen motiváló tényező lehet, hogy a hazai ranglistapontok mellett, idén a (B) kategória dobogós helyei is reálisan elérhető távolságba kerültek.

Összes hír