Nyílt Bajnokságra hangolódva

Rekordszámú nevezővel, 14 ország, 116 játékosával startolhat július 15-én az év legrangosabb hazai eseménye, a 62. Nyílt Magyar Bajnokság. A magyar felnőtt válogatott tagjai Böndich Gergő szövetségi kapitány vezetésével a pályajáték, a csapatösszetartás erősítése érdekében a helyszínen edzettek a háromnapos stroke play verseny előtt Zala Springsben.


Ausztria, Csehország, az Egyesült Királyság, Horvátország, Írország, Málta, Németország, Olaszország, Svájc, Szerbia, Szlovénia, Szlovákia, az USA és hazánk versenyzői állnak elütőre hétvégén a magyar és nyílt bajnoki címek elhódításáért. A mezőny közel hatvan százaléka érkezik a határon túlról, a legnépesebb csapat a szlovén, 21 játékos nevezett az ékszerdoboz országból.

Azonban nem csak a létszám, de a versenyzők felkészültsége alapján is izgalmas küzdelmekre számíthatunk, a mezőny negyede pluszos hendikeppel számíthat kiírásra a startlista élén, köztük a magyar kiválóságok: Bertényi Bence (+2.3), Horváth Ákos (+0.3), Jaczkovics Emma (+0,7), Kötél Bence (+2.9), ifj. Sárközi Richárd (+1.1), Somogyi Bence (+0.5) és Závaczki Bálint (+1.6).

Kötél Bencén, 2021, 2018 magyar és 2020 nyílt bajnokán kívül Csányi Olivér 2020,2017 magyar és 2021 nyílt bajnoka is ringbe száll a bajnoki címek megvédéséért, de Berkenyei Daniella (2020) is duplázásra készül.

STARTLISTA

Zala Spring Golf Resort - 62. Nyílt Magyar Bajnokság

Összes hír