Morozov 2023 profi bajnoka

Morozov Mikhail (-5) megvédte 2022-es profi bajnoki címét, miután a Birdland Golf & Country Clubban rendezett 14. Magyar Profi Bajnokságon három ütéssel nyert a mezőny élén.


A 2022 után ismét a Birdland Golf & Country Clubba látogatott bajnokság tizenhárom hazai profi versenyzővel startolt július 31-én, köztük a háromszoros címvédővel, Lugosi Tamással, a tavalyi bajnokkal, Mikhail Morozovval és a profi karrierjét határozott lépésekkel építgető Csányi Olivérrel.

Csányi Olivér, Lugosi Tamás és Mikhail Morozov összecsapása a várakozásoknak megfelelően, már az első fordulóban kiemelt figyelmet érdemelt, miután az első fordulóban mindhárman par alatt egy ütéssel nyitottak. A folytatásban azonban hiába szórta Csányi Olivér a birdie-ket, a döntőben csak egy ütés hátránnyal indulhatott az összesítettben -5-ben álló Morozov Mikhaillal szemben, a harmadik helyen ekkor a Lugosi-testvérek parral osztoztak.

A fináléban aztán az idegek mellett erős szél is tépázta az elütőre álló tizenhárom versenyzőt, akik közül a figyelem elsősorban a mezőny élén álló top négy játékosra, az egy ütéssel Csányi Olivér előtt vezető Morozov Mikhailra, valamint a harmadik helyen együtt álló Lugosi-testvérekre szegeződött. A négyesből a Lugosi Balázs és Lugosi Tamás fordult a mezőny legjobb, -1-es score-jával, Morozov és Csányi is egálban, parral vágtak neki a hátsó kilenc szakasznak. A befejezés Morozovnak (-5) sikerült meggyőzően, aki hibátlanul, parra hozta a kilenc szakaszt, még az egy ütés hátránnyal kezdő Csányi (-2) három bogey-t, egy birdie-t könyvelt el, így három ütéssel maradt le a bajnoki helytől. A harmadik helyet a kört -1-el végző Lugosi Tamás szerezte meg, aki egy ütéssel körözte testvérét, Lugosi Balázst (0).

14. Magyar Profi Bajnokság végeredmény

1.Morozov Mikhail 71, 68, 72 / -5 211

2.Csányi Olivér 71, 69, 74/ -2 214

3. Lugosi Tamás 71, 73, 71/ -1

Összes hír