MidAm Open: Szeberényi és Dittertová nyílt bajnokok

Szeberényi Máté fölényes győzelemmel hódította el a Zala Springsben rendezett 9. Magyar Mid-Amatőr Nyílt Bajnokság trófeáját, a nők versenyét a Royal Golf Club Mariánské Lázně játékosa, Dittertová Silvie nyerte. A nemzetek kupáját a Krämer András, Meznerics Gergely és Szeberényi Máté alkotta csapat emelhette magasba.


124 játékos nevezését fogadta el a Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület a mid-amatőrök idei nyílt versenyére. A háromnapos, értékes WAGR pontokat ígérő bajnokság - a bruttó és nettó helyezések mellett - először díjazta a nemzeti együtteseket is.

A férfiak versenyében Szeberényi Máté 72 ütéssel már az első fordulóban az élre tört, ekkor Horvath Joseph még csak egy, Krämer András öt ütés távolságra maradt le tőle. A folytatásban aztán 2012 magyar amatőr bajnokának +5-re sikeredett a második kör, de a -2-vel forduló, majd par-ral hajrázó Hašek Jakubbal szemben még mindig egy ütéselőnyt őrzött. A cut után hatvanra zsugorodott férfi mezőnyben Szeberényi aztán két bogey-birdie par mellett még egy bogey-t jegyzett a fináléban, Jakub viszont sorozatosan rontott, +9-el jött le a végén, de +15 ütéssel így is második lett. A harmadik helyre a fokozatosan javuló eredménnyel, a záró körben +4-et játszó Magyar Krisztián lépett.

A nők 23 fős mezőnyében cseh versenyzők írták a győzelmi listát. Dittertová Silvie meggyőzően őrizte végig az első pozíciót, és mögötte honfitársa, a Golf Club Praha játékosa, Sazavska Linda sem engedett beleszólást a második hely sorsába annak ellenére, hogy a címvédő Kocsis Réka folyamatosan ostromolta, de végül két ütésre maradt le a csillogóbb éremről. Movik Gabriella a 2. kör 16-osán hole-in-one-nal csillantotta meg golftudását.

A Nemzetek Kupáját a magyar mid-amatőr csapat, Krämer András, Meznerics Gergely és Szeberényi Máté nyerte. A dobogóra másodikként cseh együttes, Hašek Jakub, Dittertová Silvie és Borhy Oskar  teljesítményével állhatott, a harmadik legjobb a Horvath Joseph, Ralph Müller és Simunovic Ivica alkotta nemzetközi válogatott lett.

VÉGEREDMÉNY

A Nemzetek Kupája győztesei

MidAm Open - Szeberényi jól kezdett

2021. szeptember 3.

Szeberényi Máté a szeptember 3-án kezdődött 9. Magyar MidAm Open első fordulójának éllovasa. A Zala Springs Golf Resortban zajló háromnapos küzdelmekbe tíz nemzet, több mint 120 játékosa szólhat majd bele.


Az egykori nyílt mid-am bajnokok közül Kocsis Réka biztosan címvédésre készül, de elütőre állt a háromszoros győztes, a Gut Freiberg Golf Club játékosa, Prem Franz (2016,2017,2019) is. A népes mezőnyben a vetélytársak között fedezhetjük fel a mid-am ranglista élén álló Ralph Müllert és Sajner Zsuzsannát, vagy az idei magyar mid-am bajnokokat, Meznerics Gergelyt és Movik Gabriellát. A Magyar Mid-Amatőr Golf Egyesület idén döntött először úgy, hogy a női és férfi nyílt címek mellett a legjobb csapatokat is díjazza.

Az első forduló után a férfiaknál Szeberényi Máté 72-es score-ral áll az élen. Tőle csak egyetlen ütéssel maradt le Horvath Joseph, de a +5-el nyitó harmadik Krämer András is dobogós befutó lehet. A nőknél a cseh Dittertová Silvie +4-el vezet, Kocsis Réka - nyolc ütéskülönbséggel - a harmadik helyről várja a második fordulót.

EREDMÉNYEK

Nemzetek Kupájával egészült ki a MidAm Open

2021. augusztus 18.

Kilencedik alkalommal rendezi a Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület a Magyar MidAm Nyílt Golfbajnokságot, amelyre ezúttal szeptember 3-5. között, a Zala Springs Golf Resortban kerül sor.

A szervezők idén első alkalommal, a nemzetek kupáját, azaz az országok közötti versenyt, Nations’ Cup néven is meghirdetik. A nemzeti válogatottak három fős csapatot állíthatnak ki. A magyar csapat kapitánya Briglovics Gábor lesz, aki szeptember 1-jéig nevezheti be a hazai csapat tagjait. A versenyben - a három kör során, naponta a csapat két legjobb eredményének figyelembe vételével -, a legalacsonyabb ütésszámot elérő első három válogatottat díjazzák.


A WAGR pontokat adó küzdelmekre a Versenykiírásban megjelölt feltételek szerint, a GOLFiGO oldalán lehet még szeptember 1-jéig nevezni. Az előzetesen regisztráltak között azonban már ott találhatjuk 2020 nyílt bajnokát, Kocsis Rékát, 2021 magyar mid-am győzteseit, Movik Gabriellát és Meznerics Gergelyt, de a környező országokból, Csehországból, Bosznia-Hercegovinából, Horvátországból és Szlovéniából is jelentkeztek versenyzők.

Az alábbiakban a versennyel kapcsolatos legfontosabb információkat gyűjtötték egybe a szervezők.

a

Összes hír