Meghozta a tavaszt az év első ranglistaversenye

Az öt fordulóból álló Race to Zala Springs versenysorozat nyitó versenyével vette kezdetét a 2021-es ranglistaverseny szezon. A szigorú járványügyi szabályok mellett rendezett bajnokságon, valódi tavaszi hangulatban, végül 105 játékos állt elütőre a bruttó és nettó díjak, no meg a 2022-es Zala Springs éves tagságot érő tombolajegyek elnyeréséért.


Nagy érdeklődéssel várta a magyar golf mezőny a Zala Spring Golf Resortban rendezendő viadalt, ahová bár 125 játékos adta le nevezését, a visszalépések miatt azonban, végül 105-en kezdték meg a játékot.

A bruttó versenyt a négy plusz hcp-es játékos közül Kötél Bence nyerte, aki klubtársához, Bertényi Bencéhez hasonlóan +1-re hozta a kört, de Bertényi a pálya második felében egy bogeyval többet húzott be. Őket egy ütés különbséggel Horváth Ákos követi, a negyedik favoritnak, ifj. Sárközinek (+12) most nem jött ki a játék.

Kiváló teljesítménnyel lett viszont a szenior játékos, dr. Bohács Zsolt (+4) a negyedik, aki két ütéssel utasítota maga mögé a junior lányokat, Földházy-Nagy Zsófiát és a II. Hungarian Winter Cup győztesét, Berkenyei Daniellát. A mezőny legjobb bruttó férfi eredményét Véh Balázs (+7) hozta, így egy ütés különbséggel szerezte meg a 7. helyet Ralph Müller, Szalay Attila, dr. Takács János és a Balton Golf U14-es tehetséges játékosa, Zsimán-Lebovics Zénó előtt.

A nettó versenyt a férfiaknál Véh Balázs (+7), a nőknél Bihari Gyöngyvér (+27) nyerte, a junioroknál Földházy-Nagy Zsófia (+7) bizonyult legjobbnak, a szeniorok között Máthé István (+12) lett az első.

VÉGEREDMÉNY

A szervezők nagy hangsúlyt fektettek az egészségvédelmi előírások betartására. Díjátadó ünnepségre nem került sor, a győztesek postán vagy előzetes egyeztetés után, személyesen vehetik át a díjakat. A verseny utáni ebéd-vacsora sem a megszokott módon került felszolgálásra, ezért az étterem személyre szóló ételcsomagokkal kedveskedett a játékosoknak.

Összes hír